veckoblogg för v 39-2009

MÅNDAG: Fick en smärre chock då jag ringde Skellefteå kraft. Vi var ju så dumma så vi skrev ett 3 års avtal med dem för 1 år sedan. Det var innan priserna började gå ner. Ringde då vi höll på att sätta in jordvärmen för att höra om man kunde bryta kontraktet och skriva ett nytt hos dem. Hade hört att hos Vattenfall kunde man det för en mindre summa pengar. 2800 skulle det kosta då hos Skellefteå kraft och 3500 om man gick över till ett annat bolag. Men vi räknade ut att vi skulle ändå känna bra mycket på att skriva om det. Så jag ringde för att höra vad dagens pris skulle bli. 3200 skulle Skellefteå kraft ha idag om vi ville bryta kontraktet och skriva nytt med dem. Och 3500 om vi byter till annat bolag. Ringde Vattenfall och där var strömmen både lite billigare och så har man chansen att skriva om ett flerårigt avtal mot en engångssumma på 365 kronor. Men Skellefteå är ju smart, på detta sätt så tvingar de sina kunder att stanna kvar om man bara har typ hushållsel. För oss som kommer förbruka kanske 9500 mer kilowatt om året rör det sig om mer än 4000 dyrare ström på det avtal vi har idag, än dagens priser på avtalen. Men något mer Skellefteå blir det nog knappast för oss. Det lutar nog åt att vi går över till Vattenfall, det är värt att betala 300 mer och komma från ett sådant ocker företag. Vi har alltid tyckt Skellefteå varit bra, men inte efter detta. Nu fick man se vad de går för. Då samtalen med Vattenfall och Skellefteå var slut, så gick vi ut och tog upp resten av mandelpotatisen. Så nu är det bara 2 ränner kvar av de runda potatisarna. Men det blev stelt och ömt i ryggen efteråt. Fast det är ju alltid så då man skall ta upp pären.

 

 

 

TISDAG: Fin förmiddag, men på eftermiddagen regn. Vi var till Vännäs hos Lasse och fick massagen. Jag behövde det, många muskler är som fiolsträngar. Och som vanligt blir jag väldigt trött efter massagen. Så jag gjorde inget alls sedan vi kommit hem, lade mig i soffan och kikade på tv. Sen ringde jag till Lina, ville höra hur det var med flickorna. Lovisa hade en halsinfektion så hon åt penselin. Jag hörde henne i bakgrunden och längtade ännu mera efter henne sedan jag lagt på luren. Skall nog inte ringa något mera, för det blir bara jobbigare då man hör henne och inte får träffa henne. På kvällen såg vi Superstar, gillar det programmet.

ONSDAG: Fin höstdag även om det blåste en del. Då vi ätit lunch for Kjell till skogen. Själv for jag och handlade och så till Bjurholm och löste ut ett paket. Nu ger jag upp, har provat att skicka efter en kappa som man kan ha dagligen. Men nu ger jag upp, ingen har passat mig. Och det var lika dant med denna, figursydd. Det såg jag inte i katalogen, så det är bara att skicka tillbaka den. Och så får det bli täckjack hela vintern. Har ont i musklerna idag, men jag vet ju att det kan kännas i musklerna dagen efter massagen, men sedan blir det bättre då det gått något dygn. Superstar på kvällen, är lite förvånad över fotbollskillen Patrik Andersson. Han är duktig på många idrotter, det trodde jag inte då programmet började. Tror han kommer gå långt i tävlingen.

TORSDAG: Ytterligare en fin höstdag. Sonen ringde, Lovisa är dålig och de hade varit på Drottnings Silvias sjukhus i natt med henne. Hon har fått penselin men det har inte blivit någon förbättring. Så de hade fått fara in med henne, fick tvinga i henne vätska på sjukhuset för hon vägrade dricka. Men så har hon en ordentlig halsinfektion också och även öroninflammation och hög feber. De var oroliga för henne och det är ju inte så konstigt att de blir det. Känns inget kul att vara 100 mil från dem en sådan här gång. Även om man inte kan bota, så kan man ju kanske vara ett stöd för mamma och pappa. Men nu är jag inte i närheten, är glad att de ringer och berättar för mig i alla fall. Så jag vet hur det är hos dem. Var en fin höstdag så det blev motion före middagen. För Kjell skulle till Umeå på möte på kvällen. Och man måste ju passa på mitt på dagen om man vill vara efter terrängbanan, det blir ju skumt fort på kvällen. Såg Superstar på tv och Stenmark han är ju helt otrolig, han verkar hålla sin kropp och kondition i bra trim. Var 2- grader då Kjell kom från Umeå. Så nu är det inte mycket kvar på tomatsäsongen.

FREDAG: Regnade och var trist väder från början av dagen. Men sen blev det en fin höstdag. Då jag kom hem så ringde jag till Lina för att höra hur det var med Lovisa. Hon hade piggnat till sedan de bytt penseln och nu drack hon som vanligt igen. Men det är klart med en svår halsinfektion och öroninflammation så är man inte pigg då man är liten. Vi for och hämtade min LP skiva jag köpt på Tradera med Larry Finnegan. Sen blev det att gå upp och lyssna på den, då var det ju lika bra att sätta sig på motionscykeln under tiden. Men skivan var räckte bara i 31 minuter, så jag lade på Jerry Lee Lewis och körde en sida på en LP. Då blev farten högre och helt plötsligt så hade jag fått ihop 2 mil. På kvällen såg vi en film med Elvis, Kjell är ju ingen Elvis fan då det gäller hans filmer. Men ”Flaming star” där han spelar halvblods indian gillar han. Och det är inte någon musik film, utan en vanlig seriös film. Han har kunnat bli en skådespelare också om han fått chansen. Men det skulle ju alltid vara en massa brudar och musik i hans filmer.

LÖRDAG: Sov länge som vanligt då det är lördag. Då vi ätit frukost for vi till Nordmaling till djuraffären och köpte torrfoder. Höll på att ha slut till Tarzan och Petter, köpte lite nya sorter som de skall få prova. Men det blir bara light foder, för man får passa vikten då de är innekatter. Sen när vi ätit lunch så for Linn och jag och fikade i Bjurholm. Bara hon och jag, ville göra något med henne själv. För det har jag gjort med de andra barnbarnen, så nu var det Linns tur. Vi hade en mysstund och så köpte vi några tidningar innan vi for hem. Som hon gillade och ville ha. Då jag kom hem så såg jag syrran Tanja ringt. Så det blev att ringa upp till henne. Och det blev ett ganska långt samtal, men så pratar vi inte så ofta. Utan det är mail varje dag nästan istället. Kjell han for ut och cyklade i blåsvädret. Var en varm höstdag trots att det blåste. Spelade en Harry Boy på Lilla skafferiet, men eftersom jag inte spelat där förut. Utan bara köpt hos Karin någon gång, så begriper jag inte kupongen. Men jag tror jag har fått in minst 5 rätt, så några kronor lär jag få. Kanske jag får igen vad jag lade ut. Och så vann jag 100 kronor på Bingo lotto. Synd att inte nummer 66 kom på sista spelet då har jag ringt ett samtal idag. Har sett en snygg bil på blocket, men att vinna en så stor vinst är nog ganska omöjligt skulle jag tro. Får vara glad för 100 kronor, blir lite pengar att lägga i min burk.

SÖNDAG: Sov alldeles för länge idag, så hur man skall kunna somna i kväll det vet jag inte. Inger ringde på förmiddagen, alltid kul att prata med henne. Det var prova på golf idag, så vi for dit. För jag har ju viljat prova att slå några bollar innan mitt jobb är slut. Det var roligt komma dit och se att det var så många som kommit. Och jag fick iväg bollen, det trodde jag aldrig. Kjell har ju provat på förut och har ett eget set, jag fick låna klubbor. Sen blev det fika innan vi fick komma ut och prova på banan. Tyckte det var jättekul, så man vet aldrig kanske jag kommer prova ta grönt kort nästa år. Om Kjell gör det, så gör jag det också. Skulle vara kul om vi kunde göra det båda två. Det blev en fin höstdag även om det blåste kanske lite för mycket för nybörjare. Men jag känner att det litar på både axlar och höfter, nu spänner man sig säkert också då man inte är van. Och nu har jag bara 6 veckor kvar att jobba. Det känns jobbigt att det snart är slut.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.