Veckoblogg för v 40-2009

MÅNDAG: Kylig dag och snön visade sig en kort stund på eftermiddagen, tur det blev en kort stund. För snö vill man inte ha ännu, räcker med att den kommer i mitten av november. Kjell fick besök av en gammal skidåkare som hade vägarna förbi Agnäs, så det blev en trevlig stund för honom. På kvällen fick jag lust att möblera om i tv rummet. Och Kjell nappade på idén direkt. Det tillhör inte vanligheten, han brukar alltid vara emot för att reta mig. Men inte denna gång. Vi ställde om soffan så den inte blockerar elementet, var kanske därför han nappade på iden på en gång. Är ju mycket värme som man inte får ut i rummet då en stor soffa står för. Och det blev också trevligare tycker vi båda två.

TISDAG: Kylig men fin höstdag, var 0 gradigt då jag for till jobbet. Fortfarande spelare på golfbanan. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm och till graven bl.a. och tog bort sommarblommor. Men rosen får vara kvar över vintern och den blommar fortfarande och var full av knopp. På kvällen innan det blev för mörkt var vi till Terrängbanan ute på Heja. Men nu får man lov att fara dit på eftermiddagen, för det blir fort skumt. Sen blev det tv och Superstar på kvällen.

ONSDAG: En jättefin höstdag med sol som lyser över skogen och gör så att höstfärgarna blir ännu skarpare. Idag fick jag ett glädjande telefonsamtal från min chef/ordföranden. Får fortsätta nästa år. Det var glädjetårar som kom, för jag har haft så roligt denna sommar. Även om det varit tufft ibland, men allt har ju varit nytt för mig. Men sen har jag haft underbara människor kring mig också. Och alla jobbar åt samma håll, jag har verkligen fått se vad mycket folk som besöker golfbanan. Jag har fått ändra mig i mycket sedan jag började, hade flera fleruppfattade meningar om golf innan jag började. Men man måste nog se med egna ögon för att kunna bilda sig en uppfattning hur det ligger till. Det är väldigt stor procent av besökarna som inte är Bjurholmare. Och de skulle ju aldrig komma om det inte varit för golfen. Jag har ju haft den uppfattningen att golf är för finare folk. Men vad fel jag haft, golf passar alla. Det är inget dyrare att spela golf än att åka skidor på motionsnivå. Ja det är till och med billigare. Då vi ätit middag så blev det bokföring åt L-E. Men nu är jag nästan klar och det kändes bra. Ringde även till L-E och meddelade att han måste se sig om någon annan som sköter bokföringen framöver. Plockade in alla tomater som var mogna, blev kring 3 kg. Kvällen blev framför tv:n och Superstar.

TORSDAG: Kall natt och morgon, tur jag tog in alla tomater som fanns mogna. Frosten låg kvar ganska länge. Kändes inget roligt då man såg att det var vitt på backen, får hoppas snön inte kommer för tidigt. Räcker om den kommer i mitten av november. Innan middagen så passade vi på att motionera, det är nog slut på att vara på terrängbanan snart. Men det var en fin eftermiddag för motion. Kjell han sprang hem efter älven då vi varit runt banan. Och så blev det final på Superstar, det blev den som jag trodde på Patrik Andersson. Fast han hade ju lite fördelar då det gällde straffsparkar.

FREDAG: -8,6 som kallast under natten eller morgontimmarna. Var drygt 7- då jag for till jobbet. Och frosten låg kvar väldigt länge denna morgon. Nu känns det som om man måste ta fram täckjacka och vantar. Men jag hoppas det blir lite varmare igen framöver. Det blev minus ganska tidigt på kvällen. Nu känner man att jordvärmen funkar i alla fall, det är alltid varmt och skönt. Och just att det är jämn värme hela tiden, man behöver inte tok elda för att det inte skall vara kallt på morgonen då man stiger upp. Jag har dragit ner en halvgrad, för det har känts för varmt tycker jag. Så än så länge är vi helnöjda med jordvärmen. Gjorde klart min musiksida på min hemsida. Har hittat en massa låtar på YouTube och nu har jag gjort en ny sida med musik som jag växt upp med, blev nästan som en musikdagbok från det jag föddes till idag.

LÖRDAG: Kjell gick upp tidigare än mig i morse. Han skulle hjälpa till att knippa hö. Jag låg kvar till halv nio. Sen blev det tidningsläsning och frukost. Och så affären och till Bjurholm och köpte mig en Harry Boy. For och motionerade vid lunch tid, var så fint väder så jag ville passa på. Och jag visste att Kjell vill inte springa efter vägen, så då passade jag på när han inte kunde vara med. Var skönt ute och solen sken, hoppas detta fina höstväder får hålla i sig ett tag till. Körslaget började och det ville jag se, men jag vet inte om jag kommer följa det lika mycket som jag gjorde förra året. Tycker det var bättre körledare förra året, men jag fick en favorit och det är Pontares lag. Mycket beror nog på att det är han som leder kören, han har en

SÖNDAG: Sov länge det är ju söndag, men jag var ovanligt trött. Och man blev tröttare då det blev dåligt väder, men det är då tur att det inte snöade här i alla fall då man steg upp. Tog itu med mina garderober, det är någon som stökar till för mig. Har inte kommit på vem det är ännu. Men nu gick jag genom allt noga, så det blev 3 ica kassar med kläder som skall få komma till Kupan. Och så en kasse med barnkläder från Lovisa som får komma upp på vinden. De skänker jag inte bort, utan sparar dem. Det kan ju komma barnbarnbarns om en 5-6 år och då kan det vara bra att ha kvar lite kläder. Kjell han tog hand om dammsugningen. Inger ringde så det blev en pratstund med henne, kan fortfarande inte fatta att hon skulle flytta så långt bort. Har börjat göra om min musik sida igen, det verkar som om den blev för stor. Så jag får nog göra om den och ha lite länkar kopplade till den. Var nog inte så bra med över 100 låtar på en sida. Tänkte inte på att den kunde bli för stor. Det positiva denna vecka var beskedet att jag får jobba nästa år också. Då kommer det kännas lättare då vintern kommer, att man har något att se fram emot då våren kommer.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.