Veckoblogg för v 41 – 2009

MÅNDAG: Kändes lite osäkert då man for till jobbet. Var kring 0 och kunde vara halt, men jag for lite tidigare för att slippa köra fort. Men Mia kom med bussen och jag kom till jobbet utan att det varit halt. Provade på att röja en stund på golfbanan, var så länge sedan man höll i en röjsåg. Och sist då jag provade för 9 år sedan funkade det inte för ryggen och axlara. Skulle hjälpa Kjell då, men fick ge mig. Nu höll jag kanske bara på en 30-40 minuter men kände inget efteråt. Så kanske jag är så pass att jag kan följa med Kjell någon dag till skogen och röja någon timme i alla fall. Men roligt var det även om det var en kort stund. Blev en fin höstdag även denna dag. På kvällen blev det motionscykeln för min del. Kjell han for och backtränade i skidbacken, det är inget för mig. Det orkar jag aldrig, men det gör inte så mycket. Går bra att sitta på cykeln ibland också.

TISDAG: -7 då man steg upp och for till jobbet, vantarna åkte på. Och det kändes lite kyligt med sommarjackan. Vi var till Vännäs på behandling på eftermiddagen. Sen blev det en liten tur på Ica och handlande lite smågott. På kvällen var jag gör trött som vanligt, blir alltid det efter massagen. Så det blev tidigt i säng, för jag somnade framför tv:n och då är det inte lönt att sitta uppe.

ONSDAG: Stor variation på temperaturen på morgonen, denna morgon var det 7 grader varmt. Och på natten hade det kommit en hel del regn. For hem lite tidigare för vi skulle byta till vinterdäck på bilen. Så nu känns det bättre då man skall ut på morgonen och det ev. har frusit på under natten. Jobbade med mina musiksidor på min hemsida. Hade gjort en, men det blev för mycket låtar på den så den blev för stor. Började göra flera i stället och då skall det nog funka bättre.

TORSDAG: En fin höst dag även denna dag. På eftermiddagen for vi och motionerade ute på Heja, bäst att passa på att vara där. Var lite kyligt men fin luft och skönt väder egentligen för motion. Kjell han sprang hem efter älven sedan han varit med mig ett varv. Då vi ätit så satte jag mig framför datorn och höll på med L-E:s bokföring och lite annat småfix till honom. Det blev lite för lång tid för mig, för jag det kändes i nacken då jag var klar. Men nu hoppas jag han får tag på någon som kan ta över efter mig. Han har ju inte så mycket fakturor per år, så det borde väl finnas någon som har ork och tid för det. Jag har inte tid eller lust längre, känns som det räcker nu.

FREDAG: Ytterligare en fin höstdag. Men det var kyligt på morgonen och nu kom täckjackan fram. Det behövdes kände jag, sommarjackan är inget att ha på morgonen i alla fall. Var om till apoteket innan jag for hem. Hade tänkt slippa fara till Bjurholm på eftermiddagen. Men så blev det nu inte, hade glömt Kjells tips hemma då jag for på morgonen. Så vi for upp på eftermiddagen och lämnade in det. Pratade med sonen i telefon, han är inte bra från ögoninfektionen ännu. Är lite svårt att se dåligt då man skall rita och tatuera. Lillan är fortande snuvig men är bra från halsinfektionen och öroninflammationen i alla fall. Då de börjar på dagis då börjar de bli sjuka ungarna, det är typiskt. Barnen borde få vara hemma tills de är en tre år i alla fall. Men det går ju inte idag, tyvärr. Jag är kanske lite gammaldags då det gäller sådant. Men jag tror det vore bättre för ungarna att få vara hemma.

LÖRDAG: Sov länge som vanligt, gör alltid det på lördagar. Då jag kom upp så verkade inte Kotte i form, tyckte det såg ut som om inte bakdelen riktigt ville bära honom. Blev livrädd, men det var nog tillfälligt eller så hade det disken att göra. Var och handlade och då jag kom hem så upptäckte Kjell att han inte hade glykol hemma till traktorn. Så det blev en vända till Bjurholm. Sen blev det att byta lampor i lyktstolparna på gården var flera som var trasiga. Så nu lyser det bra igen. Sen tog vi itu med källaren, bar ner en garderob som stått på altan och så kapade vi den så den fick lämplig höjd för källaren. Och så blev det att samla ihop verktyg och annat så vi har det mesta på ett ställe och slipper springa och leta efter saker då man skall ha dem. Bl.a. så fanns det helt plötsligt 4 hammare och ibland har man inte haft någon då man behövt. Nu skall det förhoppningsvis bli bättre ordning. Kjell målade upp färgen som var kvar och det räckte till nästan hela pannrummet, så nu fick vi samma färg där i alla fall. Blev riktigt bra nu i källaren. På kvällen blev det jobbigt med tv:n. Kjell såg fotboll nere och jag såg på tv på övervåningen. Men det blev att hoppa mellan 4:an och kanal 1. Ville se en del av körslaget i alla fall. Men Pontare var ju först som tur var och det är ju mycket reklamavbrott så man kunde se mycket av Här är ditt liv också. Det var ju Sven Volter och honom gillar jag. Tur man har tv både uppe och nere, då får man ju se det man vill. För fotboll tittar jag inte på, är nog det mest tråkiga man kan se. Såg mycket fotboll då man var ung, man blev väl mätt på det då. Och skall jag var ärlig så bryr jag mig inte om Sverige går vidare. Just nu verkar det vara mycket fotboll på tv, även på eurosport.

SÖNDAG: Sov länge även idag. Då vi ätit så städade jag städskåpet och fick bättre plats där sedan vi flyttade ner en massa till källaren och hyllorna där nere. Vissa saker skall man inte ha i ett städskåp, men då vi inte haft så bra plats så har det blivit där man lagt det mesta som man vill ha i närheten. Och till slut blir det för fullt i skåpet, men nu blev det bra. Sen kom dammsugaren fram, Kjell använde den och jag gjorde resten. Kändes skönt då det var skurat överallt och luktade såpa. Har gått tillbaka till att skura med såpa, för det luktar något speciellt då man använt den. Åt lite lätt lunch så vi kunde fara och motionera innan middagen skulle börja lagas. Ulrika körde oss till Heja och så sprang vi hem efter älven. Jag började 8 minuter tidigare än Kjell, han ville se hur långt jag skulle hinna innan han var i kapp mig. Det var lite kyligt men ändå en skön eftermiddag för att vara ute. Backen är frusen och isen låg kvar på vattenpölarna. Men det är fint efter älven även på hösten. Bäst att passa på att vara ute i terrängen så länge det går. För då snön kommer är det bara vägen som gäller. Nu har jag bara 4 veckor kvar att jobba. Jag kommer sakna jobbet och det kommer bli långsamt på dagarna då jag inte får fara iväg på morgonen. Men det har ju gått förut så det måste ju gå nu också.

 

www.rallyfarmor.se/musik1.html

Från min musiksida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.