veckoblogg för v 42-2009

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men efter frukosten så blev jag pigg. Blev en fin dag, men det var inte så många + grader under dagen. Då jag kom hem så ringde någon som skulle ha uppslagsverk. Som tur var så hade jag hemma och kunde paketera och göra klart för utskick. Då vi ätit lunch for jag tillbaka till jobbet några timmar. Var en del saker jag ville få klart under dagen. Och då jag kom hem hade Kjell redan ätit ”bryta”. Så det blev ytterligare en filtallrik för mig. Var ingen ide att laga någon mat då det bara var jag som skulle ha det. Då jag ätit och druckit kaffe blev det en stund framför datorn med smågöra åt L-E. Nu känns det som jag vill avsluta allt sådant jobb. Hoppas någon kan ta över, borde väl finnas någon tycker jag. På kvällen var jag trött i skallen, så det blev att slappa framför tv:n.

TISDAG: Kylig dag, kändes så i alla fall. Då jag kom hem så gick jag min korta gamla postrunda, var så länge sedan jag gick den. Nu har jag börjat mata småfåglarna, men talgbollarna jag hängt ut, de var borta. Och småfåglarna hinner inte äta upp båda på mindre än ett dygn, sen så brukar själva nätpåsen hänga kvar. Men nu var allt borta, misstänker att någon större fågel har varit och tagit dem. Kanske mina skator eller de snyltgästande kråkorna. Var till Bjurholm på eftermiddagen och skickade ett set med Norrländskt uppslagsverk. Och så fick Kjell besked av kommunalrådet Ingmar att vi skall få ett nytt dass till rastplatsen i sommar. Så det bli trevligare för de gäster som besöker rastplatsen till sommaren att gå på dass där. Då får man riva det som finns där idag och ev. blir det finare än det som står där idag. Tänkte motionera, men jag var trött och hade ont i huvudet så det blev inget.

ONSDAG: Blev en tidningsrunda på morgonen, var länge sedan man gick den. Nu hinner jag det innan jag skall fara. Är skönt med en promenad innan man äter frukost och läser tidningen. Ganska kallt då jag for -9 grader. Och nu har jag hängt bort sommarjackorna, för jag räknar med att de inte behövs längre. Är täckjacka som gäller nu och några månader framåt. Fick igen min stereo som K-G fixat en rem till. Så jag kunde spela på den då jag satt på motionscykeln på kvällen. Pratade med Marcus i telefon, han ville komma till helgen. Och det får han så gärna, är inte ofta man ser ”lilldrängen”. Nu har jag inte sett honom sedan i somras då det var Bjurholms dagarna. Men det är andra saker som är intressanta då man är 17 år och har tjej. Är roligt de gånger de kommer hem i alla fall ungdomen.

TORSDAG: En tidningsrunda på morgonen. Kom några golfgäster på förmiddagen, de kom från Lycksele. Då vi ätit lunch så gick vi ut och rensade växthuset, plantorna hade inte frusit fast som tur var. Nu är det tomt där, ställde in några tomma krukor som jag haft sommar blommor i. Och så tömde vi de sista urnorna, nu är det bara 2 rosor som står kvar ute. De får stå där tills de tappat bladen. Tyvärr så fastnade jag då vi rev ner plantorna med örat så mitt ena örhänge lossnade och bara försvann. Vi sökte i både gräs och jord, men hittade det inte. Synd för det var örhängen jag tyckte om, hade fått dem av Kjell i julklapp för bra länge sedan. Ringde till Marcus är inte så ofta man hör av honom, han har andra intressen.

FREDAG: Regnade ganska bra då jag steg upp, så det blev bara en kortare tidningsrunda. Ville inte bli genomvåt innan jag skulle fara. Slutade tidigare idag, hade kvar lite tid från eftermiddagen jag jobbade. Visste jag skulle få ett paket, så jag ville vara hemma och lösa ut det med postbilen. Då vi ätit lunch så var jag och handlade för helgen, blev extra mycket eftersom Marcus kom med sin tjej Elin. Ville ha något gott åt ungdomen. På kvällen var det Höstfest på gamla skolan i byn. Då var det den årliga surströmmingen som serverades och så lite underhållning och lotteri. Trevlig som vanligt och så är den enkel, det är nog därför den är så populär. Bra uppslutning är det alltid då de har denna höstfest. Då vi kom hem så blev det go fika till ungdomen.

LÖRDAG: Sov alldeles för länge, men det var så tyst överallt då det var nog därför det blev lite väl länge. Gick en kort tidningsrunda innan frukost. Då vi ätit lunch och även ungdomen ätit lite så for vi och köpte godis till dem och dricka som de skulle ha till tv:n på kvällen. Kjell och Marcus kollade glykol i Marcus bil som står i garaget och så satte de batteriet på laddning. Sen bar de in det så det inte fryser sönder under vintern. På eftermiddagen blev det motion för min del, Kjell fick köra mig så jag fick springa efter asfalten. Blev 4 km och det var en fin eftermiddag för motion. Till middag blev det som Marcus ville, plättar, sylt och grädde. Det hade han beställt innan han kom, då han var liten pojke så fick han alltid det då han ville. Kvällen blev framför tv:n, hade tänkt se Körslaget eller Här är ditt liv. Men det blev inget av dem, såg speedway istället. Ville se om Jason Cramp skulle klara sig och bli världsmästare och det blev han. Han är värd den titeln.

SÖNDAG: Vaknade ganska tidigt men jag somnade om som tur var. Fast då blev det nästan att man sov för länge istället. Elin och Marcus kom ner strax före lunch så de fick äta både lunch och frukost. Efter lunchen så tog jag itu med fönstren i tv rummet och köket. Så nu är de rena i alla fall, skönt att bara ha några kvar. I eftermiddag så spelade vi kort med Marcus och Elin. Och nu har vi ätit pizza, så alla är för mätta. Även jag är för mätt, det har blivit för mycket onyttig mat i helgen. Fördelen med att göra den själv är att då kan man anpassa den efter vad man tycker om. Nu är inte Marcus här så ofta och då får det bli onyttig mat även för mig. Fast det lär synas på vågen om jag skulle ställa mig på den, nu gör jag inte det. För jag vill inte se hur mycket jag ätit i helgen. Veckans höjdpunkt är besöket i helgen av Marcus och Elin. Får hoppas det inte dröjer tre månader till nästa besök. Men ungdomen har andra intressen och det får man lov att acceptera. Är roligt då han kommer i alla fall och även roligt då tjejen följer med.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.