Veckoblogg för v 43-09

MÅNDAG: Gôr trött då jag vaknade, men så hade jag kanske sovit max 4 timmar. Hade krypningar i benen så det gick bara inte somna. Och så hade jag en kuddgäst halva natten, blev lite trångt på kudden. Kotte fick för sig att det var hans kudde och inte min. Hade tänkt fara ut och motionera, men jag hade tur. Det regnade då jag hade tänkt fara ut, men ärligt talat så var det lika bra. För jag var trött hela dagen, så det kändes skönt att det inte blev något. Men man jag hade ju kunnat piggna till om jag farit ut och rört på mig. Nu tog latmasken överhand och det är inte så mycket att göra åt det. Så eftermiddagen och kvällen blev verkligen slapp. Och jag somnade framför tv:n stundvis.

TISDAG: Fin höstdag och ganska skönt mitt på dagen. På eftermiddagen var det dags för Vännäs och massage behandlingen. Och så blev det en liten sväng in på Ica innan vi for hem. Blev lite grillat som fick åka ner i matvagn och sallad. Som vanligt var jag trött efter massagen hela kvällen. Men musklerna behöver denna behandling även om det gör gôr ont just då jag får massagen.

ONSDAG: Var ganska kyligt på morgonen, sen blev det mildare men grått och trist väder. På eftermiddagen var vi och besiktade bilen som Kjell har till skogen. Det gick fort, var klart på ca 10 minuter. Sen for vi på ÖB, trodde det skulle finnas ljusslingor framme. Men det gjorde det inte, däremot tomtar och pynt, det är ju lite tidigt för det. Köpte istället rengörningsmedel och tvättmedel där. Sen blev det Granngården och där handlade vi fågelfrö, talgbollar, och jordnötter till fåglarna. Och så lite torrfoder till katterna. Vi var även och åt mat innan vi for hem till Agnäs. Var på busskiosken, Kjell åt rödspätta och jag åt vårrullar gör gott tyckte vi båda. Vårrullarna var helt underbara, kommer fara och äta dem flera gånger. Sen fick vi inbjudan till bröllop i november. Och det är ju klart man går på det, får hoppas jag slipper köpa nya kläder för det. Men det finns kanske något i garderoben som passar även till bröllop.

TORSDAG: Gick tidningsrundan på morgonen, men då jag skulle vända och gå tillbaka hem och korsa vår lilla väg då kände jag hur halt det var. Nu gick det bra att komma tillbaka utan att dratta på ändan. Det var skönt väder för en promenad och jag behövde röra på mig kände jag. På eftermiddagen så kom jag på att jag skulle prova en klänning som jag tänkt ha till helgen. Tur jag gjorde det, för den var för liten. Så jag tog Kjell med mig och så for vi och köpte lite kläder till mig. Ville ha en klänning, men den jag tyckte mest om passar nog bättre om jag vägt 10 kilo mindre. Den var i lila, så det var min färg. Nu blev det kjol, djumper och väst i stället. Var nöjd då jag kom hem och då särskilt med västen, den gillar jag gör mycket och kommer vara snygg till byxor och även jeans. Så kläderna jag skaffade är användbara, blir inte något som bara hänger i garderoben och tas fram max 1 gång om året. Latmasken tog överhand även denna dag, så det blev ingen motion.

FREDAG: For och klippte mig klockan åtta, sen till jobbet. Kaffet var klart så det var bara att dricka morgon kaffet då jag kom dit. Hade köpt med mig lite fika till killarna. Vi var och lämnade in tipset på eftermiddagen och jag betalade mitt andelstips. Då vi kom hem från Bjurholm blev det biltvätt hos grannpojkarna. Var ganska mycket salt på bilen så det var nödvändigt få bort det. Blev trött och lat sedan vi ätit middag, så det blev ingen motionscykel. Har verkligen varit lat och inte rört på mig tillräckligt sista veckan. Men då latmasken tar överhand så blir det så. Sen är det lite trist väder just nu, får väl skylla på det.

LÖRDAG: Som vanligt så sov jag väldigt länge, det gör jag alltid på lördagar. Var lite vitt på backen då man tittade ut, men det försvann under dagen. Då vi ätit for jag och handlade hos Karin. Sen blev det att köra igång tvättmaskinen, blev två tvättar som blev klara. Vi åt en lättare middag vid fyra. På kvällen var vi till Bjurholm på Noblesz 10-års jubileum. Isabell och ungdomarna var verkligen duktiga. Maten var bra och tårtan var god, var bara ett minus och det var för trångt mellan borden. Lite svårt att ta sig fram om man behövde gå från bordet. Men det var ju för att få in allt folk som det blev så. Blev några danser innan vi for hem, men det kändes att det var minst 5 år sedan vi var ute och dansade, lite för långt mellan gångerna. Var i alla fall kul att få komma ut en sväng. Ett tack till Isabell och Bengt att ni vågade göra detta, så det blev lite show i Bjurholm. Man är ju inte bortskämd med sådant.

SÖNDAG: Vaknade halva åtta idag, pigg och utvilad. Var säkert den där timmen man fick igen under natten. Då klockan var kvart i åtta så gick jag upp och tog en längre promenad, det blev drygt 30 minuter. Kjell verkade lite förvånad då jag steg upp och tog på mig kläderna, han ville inte följa med ut och gå i alla fall. Gick genom korten jag tog i går och som vanligt blev jag besviken på kvalitén på korten. Nu är bruksanvisningen framme och jag måste kolla vilka olika inställningar det är på kameran. För jag förstår att man måste ändra dem beroende på när man tar korten. Skall försöka lära mig detta, har haft kameran i 4 år nu. Men jag är inte den som orkar sitta och lusläsa en bruksanvisning. Nu förstår jag att man nog måste det för att få bra bilder. Funkar det inte med rätt inställningar då är det fel på kameran. Idag är det 6 år sedan vi fångade Kotte i fällan och tog in honom till oss. Då var han en rädd och skygg katt som var dumpad här i byn. Idag är han en trygg och go katt, så det blev lite festmat för honom idag, han har fått mald nötlever. Eftersom lever är något han gillar, helst skall det vara älglever, men nu hade jag inte något sådant. Så det fick bli nötlever, nu verkade det också gå bra. För han åt med got aptit, men det är inget fel på hans matlust ”tyvärr”.

Veckans höjdpunkt var lördagen, med trevlig show och god mat.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.