Veckoblogg för v 44-2009

 

God tårta till fredagsfikat

MÅNDAG: Blev en tidningsrunda på morgonen innan frukosten. Men det är inte så roligt att gå efter vår lilla väg, för den är inte i bästa skick. Om det nu beror på att den tinat upp sedan den varit frusen eller om det är för att den blivit underhållen. Men dålig är den, det är det enda jag är säker på. Då vi ätit lunch så for vi till Bjurholm och skulle köpa krans till graven, men det fanns inga klara. Men vi for och satte upp lyktan så den finns där nu i alla fall. Kvällen tillbringade vi framför tv:n.

TISDAG: Var trött och kände mig trög då jag steg upp, men efter en tidningsrunda så piggnade jag till. For hem lite tidigare så jag hann köra Mia till bussen som gick klockan ett. Hon skulle fara och köpa lite nya kläder. Var ute och motionerade på eftermiddagen, han klart innan det började mörkna, men det blir mörkt fort nu. Men det kändes i benen att det var länge sedan jag sprang. Var skönt att få röra på benen även om det gick tungt näst sista kilometern. På kvällen var jag bara Lat och slötittade på tv:n.

ONSDAG: Sov lite för länge, så det blev bara en kort tidningsrunda. Men äntligen fick man se solen på eftermiddagen. Vi var och hämtade kransen till graven som jag beställde, ville ha en viss färg på blommorna och det fick jag nu. Nu kom den på plats och den blev bra tyckte både Kjell och jag. På kvällen hjälpte Kjell mig med lite styrketräning, skall försöka börja träna lite lätt. Vi har köket uppe som ett träningsrum, men det gäller ju att börja lätt och inte för länge. Tror det kan vara bra om man skulle kunna lägga in lite styrka varje vecka. Linn kom in en stund till oss, hon hade varit till Västerås med mamma och Patrik och så hade hon varit till Globen på en Dinosaurier föreställning. Så hon hade en hel del att berätta för morfar och mig.

TORSDAG: Blev bjuden på tårta idag på jobbet, var ordförande som kom med dem till oss. Och då kunde jag ju inte låta bli, så det blev en liten bit för min del också. Var och löste ut ett paket innan jag for hem, men det får gå tillbaka igen. För kappan passade inte som vanligt. Nu ger jag upp, kommer ha min gamla även i år och så har jag täckjackan. Pratade med både son och sonhustru. Fick sådan längtan efter dem på eftermiddagen, var ju länge sedan jag träffade dem och lilla Lovisa. Det är för långt mellan oss tycker jag. På kvällen blev det tv med bl.a. Plus. Och så fick man bli förbaskad efteråt, man fick inse hur lurad man blir av optikerna då man behöver glasögon. Det är ockerpriser de tar ut av oss som behöver glasögon. Men de vet ju att de kan ta höga priser, för ser man dåligt så har man inte några val, då måste man köpa glasögon. Jag skall prova att köpa glasögon över nätet nästa gång, för det är mycket billigare. Måste chansa en gång och se om det funkar i alla fall.

FREDAG: Gick en tidningsrunda, var ganska kyligt på morgonen och natten. Jobbade bara två timmar, det var dag före röd dag. Och det blev tårtor och go äppelmazariner till nio kaffet, två av killarna bjöd på tårta. Så det blev riktigt kalas kan man säga. Det blev som en gemensam avskedsfika eftersom två stycken slutade. Nu är det inte många kvar av oss som jobbat tillsammans under sommaren. På eftermiddagen for vi och satte ljuset på graven, vi har ett batteri ljus, så vi slipper fara dit varje vecka och tända ljus. Sen blev det handling för helgen hos Karin. Var så himla trött på kvällen så det blev läggdags före tio för min del och det är inte så vanligt.

LÖRDAG: Sov länge och det börjar bli vanligt då det är lördag. For och motionerade före lunch, det var bra väder för det. Men det kändes som jag hade bly i både fötter och ben. Kjell var med och tog tid, men jag hade gärna varit utan den tiden jag fick idag. På kvällen blev det körslaget och Pontare blev ju kvar, men så är de bra också. Tror de kommer komma till final. På andelstipset blev det 11 rätt, så det blir säkert några tior i burken för onyttiga saker. Den är ju tom nu, så det är bra att det kommer dit lite pengar igen. Tog de pengarna till biljetterna till Buddy Holly med Brolle.

SÖNDAG: Var trött i morse men så har jag haft känning av gallbesvär under natten. Och det verkar inte släppa på mig. Det känns lite konstigt att behöva ha besvär av gallan då man är opererad. Men det går säkert över efter något dygn, får väl tänka på vad man äter under dagen. Även vad man äter några dagar framöver. Hade tänkt gå ut och gå genom vilka ljusslingor som funkar, men det får vänta. Det kommer förmodligen flera dagar framöver som kommer vara milda. Nu är det bara en vecka kvar att jobba. Det känns lite jobbigt att börja med den, tycker tiden har gått så himla fort. Men man får väl hoppas att tiden går lika fort nu tills man får börja igen. Det har i alla fall varit en rolig tid på golfbanan och jag har fått ändra uppfattning om mycket. Hade ju förutfattade meningar om mycket då det gäller golf, då jag började jobba i början av maj. Nu då jag sett verkligenheten så har jag fått en annan bild av allt. Och jag hoppas att det blir fler som kommer och besöker banan för att prova på golf. Jag som inte ens gillar runda bollar vare sig de är små eller stora tyckte det var roligt. Och så är det en bra motionsform som passar alla. Man behöver inte springa och ha toppen kondition för att kunna spela. Det är även billigare än att åka skidor och säsongen är lika lång som skidsäsongen, så kom igen nu oldboys och oldgirls. Kom och prova på golf nästa sommar. Hoppas jag får se en del skidåkare på golfbanan nästa år. Ni är välkomna, jag kanske bjuder på kaffe om ni kommer.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.