Veckoblogg för v 45-2009

MÅNDAG: Blev en tidningsrunda på morgonen innan frukosten. Men en jättetråkig dag då det gäller vädret. Kjell var och skulle kolla en avverkning och gick bort sig. Blev livrädd, höll på att bli tokig innan jag visste han hade kommit till rätta. Tur han hade både kompass och telefon med sig. Men det var ju ett konstigt väder och så var han inte på Agnäs skogen. Nu gick det bra, men man ser att även en van skogskarl kan gå bort sig, är inte bara virriga ”kärringar” som jag, som gör det. Jag var med om att göra det för länge sedan då vi planterade upp i Skarda ”tror jag det var”. Måndags kvällar är min tv kväll.

TISDAG: Trist väder även denna dag, nu behöver man lyse inomhus hela dagarna. Men det är ju varmt för årstiden. Var till Bjurholm på eftermiddagen och så löste jag ut min tipsvinst på andelsspelet, hela 251 kronor som åkte i burken för onyttiga saker. Nu får man börja om att spara där igen.

ONSDAG: Var trögstartade denna morgon, men så var jag gör trött också då klockan ringde. Ont i huvudet även denna dag, men nu är det beställt tid för en synundersökning. För antingen är det synen eller från nacken huvudvärken kommer. Men denna gång tänker jag inte köpa några glasögon hos optiker om det behövs nya. Då skall jag prova att beställa på nätet, där är det vettiga priser och inte ockerpris som hos optikern. Ringde Inger på kvällen, var så länge sedan jag pratade med henne. Man blir alltid på gott humör sedan man fått prata med henne en stund.

TORSDAG: Vitt på backen då man steg upp och så hann jag en liten tidningsrunda innan frukosten. Jobbade lite extra denna dag, men for hem och åt lunch med ”gubben”. Sen for jag tillbaka en stund. Trött och slö på kvällen, men jag satte mig med vår egen bokföring en stund. Det var ju ändå bara hockey på tv, sen gick jag upp och såg lite tv där istället. Så Kjell fick ha tv:n för sig själv på nedervåningen.

FREDAG: Sista arbetsdagen, det var ledsamt. Men jag blev jätteglad över blommorna och lotterna jag fick. Det har varit den bästa tid jag haft på länge. Och det roligaste jobbet sedan jag och Lena jobbade ihop på Vägverket bl.a. Har haft underbara människor kring mig, trevliga arbetskamrater. Så jag säger tack, Leena, Monika, Tobba, Max, Hasse, Raed m.fl. för att jag fått uppleva dessa fantastiska månader på golfklubben. Att man sen fick blommor då man slutade är man ju inte bortskämd med. Så det blev tårfylld dag, men det var ju glädjetårar jag hade.

LÖRDAG: Sov länge som vanligt då det är lördag. Då vi ätit frukost så blev det helghandling för min del. Kjell han for till bränngropen med skräp från Ulrika. Själv så tog jag itu med mitt s.k. Elvis rum. Det behövdes gå igenom för jag hade ställt en del kartonger där med kläder och annat småplock. Nu åkte småblocket ut i soptunnan, är inte lönt att spara på vissa saker. Och klädkartongerna kom upp på vinden äntligen. Nu blev det trevligt i rummet igen och man kan sitta där och titta på Elvis samlingen och läsa en bok. Efter middagen blev det städning av resten av lägenheten. Så det blev rent och fint med doft av såpa. Finns det något rengöringsmedel som luktar så gott som såpa, jag tycker då inte det. För mig är såpdoften, lika med nystädat. På kvällen blev det körslaget, tyvärr så åkte Pontare ut denna gång.

SÖNDAG: Sov till kvart över åtta, gick upp och gick en sväng. Blev till storvägen och så rundningen runt grannen, så det blev i alla fall 25 minuter drygt. Kjell han hade stigit upp då jag kom tillbaka och då blev det frukost. Och så fick han sina fardags presenter som jag köpt. Nu har vi testat ljusnäten och dragit in kablarna genom fönstren och även satt upp ett ljusnät till i en syrenbuske. Sen upptäckte vi att det blev lite problem med skarvsladden via altan för att få ljusslangarna att lysa. Men Kjell kom på hur vi skulle göra, så med hjälp av kofot och lite bök så löste sig skarvsladdsfrågan och även ljusslangarna kan börja lysa. Är så mörkt om kvällarna nu så jag tänker köra igång ljusnät och slang. Brukar göra det till allhelgonahelgen, men i år blev det inte så. Men ljusslangen runt släden väntar jag med några veckor till ”tror jag”. Nu är det en ny period som börjar, man behöver inte stiga upp och fara till något. Sorgligt, kommer nog bli ganska jobbigt första tiden innan man vant sig att inte ha något att göra på förmiddagarna. Men det finns en del saker att göra här hemma om jag bara hittar igen lusten för att göra det. Nu får jag se fram emot att fara till Umeå i morgon och gratta ”lilldrängen”.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.