Veckoblogg för v 46-2009

 

 

MÅNDAG: Då vi ätit frukost så for jag till Bjurholm och Af. Kjell han for till skogen några timmar. Ringde sonen för att höra hur han mådde, blodsockret måste ju vara helt åt fanders och det blir ju inte bättre med infektion i mun. Får hoppas han får bort den och kan dra tanden. På eftermiddagen blev det Umeå. Vi träffade Marcus sedan han slutat skolan och så gick vi och åt mat med honom och Elin. Sen blev det att handla födelsedagspresent till honom, han fick välja skor till vintern. Så förhoppningsvis slipper han frysa om det blir kallt. Och så for vi och handlade på Barnens Hus en kalender till Linn. Så nu i år slipper jag att jaga småsaker som skall slås in i paket. Nu är kalendern klar för att använda, både billigare och lindrigare. Vi köpte även present till brudparet. Och så torrfoder till katterna, så nu klarar vi maten till dem några veckor. Då vi kom hem så var det som vanligt med mig, ont i huvudet. Det får jag alltid då jag varit i Umeå. Är nog allergisk mot shopping i städer. Sen blev det en tv kväll, är flera bra program som jag brukar se på måndagar.

TISDAG: Tog en tidningsrunda på morgonen. Kjell han for till skogen sedan vi ätit frukost. Själv så for jag till Bjurholm och gjorde några ärenden och var och hämtade mitt arbetsgivareintyg på golfklubben. Så nu är det bara att skicka in pappren till a-kassan. Sen får man väl se hur lång tid det tar innan pengarna kommer. Får man ersättning före jul, då får man vara nöjd. Men jag räknar inte med att det skall gå så fort. På eftermiddagen var vi till Vännäs för behandling, massagen var nödvändig kände jag. Nu var det 3 veckor mellan och det är aldrig bra att det går så lång tid mellan behandlingen. Trött på kvällen som vanligt, blir alltid det. Varför vet jag inte. Ringde Marcus för att höra hur det var med honom och ville höra hur det kändes att vara 17 år. Nu längtar han efter nästa födelsedag, det förstår man ju. Då är det körkort som gäller, men då får man vara orolig då han är ute efter vägarna med bilen. Men det är ju ett år kvar till dess som tur är.

ONSDAG: Gick upp strax efter halv åtta och då tog jag en promenad innan jag hämtade tidningen. Kjell hade gått upp och ställt fram frukosten så den var klar då jag kom in igen. Då frukosten var avklarad så blev det skogen för Kjell. Hämtade Linn då hon kom med bussen vid två tiden. Då blev det fika för henne och så var hon kvar här så hon åt middag med oss. Och så fick vi en fin pratstund om vad som händer på skolan och lite annat. Är roligt att sitta och prata med en liten 8 åring. De har många tankar som man inte tror de skall ha. Men jag kom också på att sådan har småstunder kommer jag aldrig få uppleva med Lovisa. Och det gör mig ledsen, jag tappar så mycket med henne. För hon är för långt borta, känns som man förlorat henne på något sätt. Det var roligt att få ha Linn hos sig så pass länge i alla fall.

TORSDAG: En promenad på ca 25 minuter då jag vaknade. Då Kjell for till skogen så gjorde jag lite pappersarbete som behövdes göras. Hämtade Mia i Bjurholm på då hon kom med bussen strax före lunch. Sen tog jag Dino med mig och vi gick en promenad och han verkade nöjd och glad då vi gick. Var ju ett tag sedan som vi tog dessa lunch promenader. Nu skall jag försöka komma ut ofta med honom. Fåglarna fick mat då vi kom tillbaka, det var tomt på frö i alla fågelautomater. Kvällen blev slapp framför tv:n. Kände mig trött fast jag inte gjort särskilt mycket.

FREDAG: Även denna morgon blev det en promenad innan jag hämtade tidningen. Sen blev det frukost med gubben innan han for till skogen. Själv så gjorde jag lite skrivbordsjobb på förmiddagen. For till Bjurholm innan lunch och var på apoteket och så lämnade jag in Kjells tips och hämtade min tipsvinst från helgen på andelsspelet, det blev 23:50 i burken för onyttiga saker. Har räknat ut hur mycket som tipset har gett mig i vinst detta år och ännu så länge är jag på + sidan. Ligger till och med drygt 11 kronor i plus per vecka. Så då får man vara nöjd tycker jag. Men året är inte slut ännu, så det lär sluta med minus skulle jag tro. Då vi ätit middag så for vi till Bjurholm igen då för att lösa ut ett paket och så hämta mitt andelstips som då var klart. Och så var vi och gjorde oss med tidningar och kartonger och plast. Så det blev tomt på sådant här hemma. Kvällen blev slö framför tv:n.

LÖRDAG: Sov till åtta då tog jag en promenad innan jag hämtade tidningen. Då vi ätit frukost och läst tidningarna så blev det affären och helghandla. Sen blev det inte så mycket gjort på förmiddagen. Vi åt en lätt lunch innan vi for till kyrkan och till vigseln mellan Bo-Erik och Windey. Hon var jättefin i sin vita klänning. Sen blev det Rågberget där det blev både smörgåstårta och fika med tårta. Då vi kom hem så blev det körslaget på kvällen för min del. Men jag tycker inte rätt kör vann, nu är jag inte förtjust i manskörer. Jag tycker att bästa kören kom inte till final det var Pontares kör.

SÖNDAG: Sov länge idag, det blev ingen promenad på morgonen. Har varit gör lat hela förmiddagen. Suttit och försökt få ihop lite sidor till min dagbok för nästa år. Ibland går det bra ibland går det åt fanders. Tråkigt väder, hade tänkt fara ut och röra på benen. Men jag har ändrat mig. Det får bli motionscykeln sedan vi ätit middag. Har varit och vattnat blommorna på övervåningen, det är som vanligt. De slokade och såg inte alls nöjda ut. Så nu får man se om de repar sig, en del gör det. Men det var några som verkade halvdöda ut, de tror jag inte kommer vakna till liv något mer. Nu ser man det ganska fort och är de inte pigga efter vattningen så får det bli soporna. Höjdpunkten denna vecka var besöket i Umeå, då vi firade Marcus på hans 17 års dag och så Linns besök hos oss på onsdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.