Veckoblogg för v 47-2009

 

MÅNDAG: Trist väder hela dagen, vaknade med huvudvärk. Men jag tror det kom från nacken för jag hade legat som en kratta under natten. Kotte hade tagit min kudde och då blev det inte mycket kvar åt mitt huvud. Så jag fick ligga väldigt konstigt. Kjell han var på hugget att få upp skivor på östersidan av bron. Men jag kände inte för det, men det blev som han ville. Så det blev resa till Vännäs för att köpa, längden vi skulle ha fanns inte i Bjurholm. Men då vi kom hem så regnade det ännu mera, så det blev inte att vi satte upp det. Kvällen blev framför tv:n, måndag är min tv kväll.

TISDAG: Regnigt även denna dag. Ringde veterinären på morgonen och fick tid för en kontroll på Kotte på eftermiddagen. Vi lite oroliga över att det började krångla med hans tarm igen. Så vi fick komma till Richard, men det var bra i tarmen och blodsockret var också bra. Är bättre att fara en gång extra för hans tarm, så det inte blir som det var för några år sedan. Är inte säkert han klarar av en sådan pers en gång till. Kände mig bara lat och slö då vi kom hem. Blev några timmar framför datorn och så framför tv:n på kvällen.

ONSDAG: Regn som vanligt då man stiger upp, nu längtar man efter solen. Vore kul om den kunde visa sig. Men nu kom plastskivorna upp på östersidan av bron, J-O kom och hjälpte oss. Så nu kanske inte det driver in så mycket snö på bron i vinter, när den nu kommer. Men det driver ju in mindre regn också förhoppningsvis. Kjell for och sålde bingo lotter på kvällen, själv så satte jag mig på motionscykeln och trampade 1 mil. Det blir nog cykeln som man får sitta på ett tag framöver. Känns inget roligt att fara ut och springa efter vägen då det är så dåligt väder.
 

TORSDAG: Inget regn då man steg upp, så det blev den tidningsrunda innan frukost. Kändes skönt att kunna gå en sväng på morgonen. Och så blev det en tur med Dino vid lunch. Var ute och drog fram skarvsladdar och körde igång lite mer ljusslingor och så ljusslangen på släden har fått börja lysa. Jag hängde upp tomten på motorcykeln på altanväggen och eftersom den sladden gick på samma skarvenhet som övriga slingor där så lyser den redan nu. Men jag ville inte ha en extra skarvsladd bara för den. Sen blev det en tur till Bjurholm på eftermiddagen.

FREDAG: Ingen tidningsrunda på morgonen, hade ingen lust att gå ut i det dåliga vädret. Var en sväng till Bjurholm och hälsade på Monica på golfen och hämtade ett intyg också. Sen var jag bara lat resten av dagen. Väntade på kvällen, då Ulrika och jag for till Umeå på Elvis forever. Såg den förra året, men jag ville se den igen. Men nu var det på Noliahallen och betydligt sämre sittplatser och stökigare var det också, men priset på biljetterna densamma. Så man fick träsmak i baken, men det var det värt. För musiken var bra. Och så fixade jag en autograf åt Ulrika på Jack Baymoore. Hon vågade inte själv, så ”morsan” fick fixa det. Han är gör bra även han och tolkar tidig Elvis. Det jag saknade var något att kunna fika, det fanns bara vått slag att få i sig. Och det var inget man ville ha, så vi for in på Statoil innan vi for hem och fick oss en smörgås och en chokladbit och lite dryck. Blev sent innan vi var hemma, klockan var strax efter halv ett innan man var i Agnäs.

LÖRDAG: Trött på morgonen, man är inte van att vara vaken så sent. Och äntligen fick man se solen. Det är man inte bortskämd med, då vi ätit frukost for vi och handlade och så lämnade vi in tipset och jag hämtade mitt andelstips som det blev 12 rätt på. Men utdelningen blir inte mycket, kanske vi får vi 100 kronor var om man har tur. Fast det är ju bättre än ingen vinst alls och så blir det lite pengar i min burk, den är ju ganska tom nu. Sen blev det städning mellan skidpassen på tv:n. Kvällen tillbringade jag framför datorn och försökte sortera korten jag har på Lovisa, skall göra ett fotoalbum och en almanacka åt hennes gammelfarmor.

SÖNDAG: Sov länge i morse också. Ingen sol men dock ganska skönt väder. Har suttit framför datorn på förmiddagen och försökt få ihop en fotobok, men det är inte så lätt att välja bilder till den. Almanackan har jag gjort klar och skickat iväg beställningen. Något som skulle vara kul det är att kunna redigera fotona som man tar. Men jag har inget bra program för det och så skulle man få gå en kurs för att lära sig hur man gör. Har tagit en promenad med Dino nu efter lunchen. Vi gick till Fanäse och en bit efter stigen, nu har de målat upp den och rensat bort döda träd som legat över den. Nu kan man då inte klaga på vandringsleden, inte den biten jag gick i alla fall. Dino han var glad som vanligt att få gå en sväng och särskilt då man går efter vandringsleden, finns så mycket att nosa på där.

Höjdpunkten denna vecka var Umeå och Elvis Forever.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.