Veckoblogg för v 48-2009

 

MÅNDAG: Trist väder, men det var i alla fall regnfritt. Gick en kortare tidningsrunda på morgonen. Och så blev det att mata fåglarna både stora och små. Skatorna fick sin mat och småfåglarna sina solrosfrö. Men kråkorna kommer också tyvärr, så skatorna hinner inte med att äta upp allt själva. Sen blev det en liten promenad vid lunch också. Efter lunch for vi till Bjurholm skulle skicka ett paket. Kjell for till skogen en liten stund. Men det blir fort mörkt så det blev inte så mycket gjort för honom. Kvällen blev framför tv:n eftersom det är måndag och det är min tv kväll.

TISDAG: Tidningsrunda på morgonen. Kjell for till skogen en stund på förmiddagen. Själv så funderade jag på om jag skulle kolla upp ev. adventsstakar. Men jag ändrade mig, har inte bestämt mig för om jag ställer upp några till helgen. Det beror på väder och humör. På eftermiddagen blev det Vännäs och behandling för nacken och även ben och rygg. Vi åt på Hotell Vännäs innan vi for vidare till Umeå. Var till Din Sko och bytte ett par skor som var för stora. Sen blev det synundersökning och det var lite skillnad på både närsyntheten och läsavståndet. Men det får bli en resa ner till Umeå i början av december. Skall utnyttja kampanjen som är just nu och då kommer det inte bli himla dyrt. Då är det inte lönt att beställa över nätet, för nu får jag två för ett pris. Då Kjell var på möte så fördrev jag tiden på Rusta, Obs, Kapp Ahl och H&M. Men jag köpte bara några hyacinter på Obs och en pappstjärna på Rusta för 10 kronor. Mötet drog ut på tiden så vi var inte hemma förrän strax före tio.

ONSDAG: Trist väder hela dagen. Men det blev både en tidningsrunda och en kortare lunch promenad med Dino. Var till Bjurholm på eftermiddagen och till golfklubben och hämtade min grammofon som K-G lagat till åt mig. Så nu har jag tre fungerande äldre stereor för att spela LP skivor på. Bra att ha reservspelare om någon går sönder. Och även denna var inköpt för 100 kronor, så det är inte några dyra spelare. Ställde ut den rosa granen på altan och satte ljusslinga i den. Nu får den stå där istället för övervåningen, man ser den ju inte så ofta då den står uppe. Det blev lite mysigt med en gran på altan och så är det väl inte så vanligt med en rosa gran heller. Fast vissa tycker den är hemsk, men det tycker inte jag den är bara lite udda.

TORSDAG: En tidningsrunda och det regnade inte just då i alla fall. Men under dagen så kom de våta dropparna igen. Vi bar ut tomten till släden och så fick den stöd för rygg och huvud, så nu hänger den inte som en hösäck utan den är ganska rak i både rygg och huvud. Förra året då den kom ut då var det vitt med snö. Fick ett foto album med posten på Lovisa, Kjell tyckte vi skulle ta det själv. Men det skall bli present, men det är ett trevligt sätt att spara foton från kameran. Var och köpte mig lite julblommor som skall bli julgrupper. Och så löste jag ut min tipsvinst från helgen det blev 199 kronor per andel.

FREDAG: Minus då man steg upp, ganska skönt väder faktiskt. Även om det frusit på och blivit halt på vägarna. Blev inte mycket gjort under dagen, kände mig inte alls bra. Ont i nacke och axlar, men det är självförvållat har suttit mycket vid datorn. Har försökt få ordning på alla kort jag tagit och det är inte det lättaste. Skall göra några almanackor till julklapp till barnen. Inger ringde på kvällssidan och det är alltid roligt att prata med henne. Men man saknar henne ännu mer nu då man är arbetslös.

LÖRDAG: Minus hela dagen. Kjell for till skogen på förmiddagen. Själv for jag till Bjurholm och lämnade in tipset och betalade mitt andelstips. Som det blev 10 rätt på denna gång, så det blir några kronor igen i burken för onyttiga saker. Handlade för helgen. Och kollade vädret noga, det verkar bli snö snart. Så jag började kolla upp mina röda gardiner till köket. Kvällen blev lat och jag såg en film ”en sång till martin”. Den var bra tycker jag.

SÖNDAG: Sov alldeles för länge i dag, klockan var nästan halv tio då vi steg upp. Är länge sedan jag sov så länge. Har hängt upp stjärnor och ställt fram ljusstakar och bytt gardiner, det skall ju komma snö i morgon om vädret stämmer. Och då kan jag ju ställa fram belysningen. Sen ville Kjell att det skulle vara någon ljusstake i alla fall. Och det blev lite trevligare, även jag måste erkänna det. Kunde inte tjura hur länge som helst för att det inte är snö. Det är ju lite vitt i alla fall på backen tack vare rimfrosten. Nu skall vi ta en tur och kika på julskyltningen, har man tur så kanske man träffar på tomten.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.