Veckoblogg för v 49-2009

MÅNDAG: Äntligen var det snö på backen då jag steg upp men innan lunchen så regnade det igen. Men Kjell lade på snökedjorna på traktorn i alla fall. För det kan ju slå om och som tur var så gjorde det sen på kvällen. Var och klippte mig och tonade håret hos Windey. Hon är duktig på att klippa och det känns bra att man har lite mörkare grått nu.

TISDAG: Trevligt att gå ut och se snön som låg på backen. Det blir så mycket trevligare då det är vitt i träden. Kjell fick ploga första gången i år. Gick en sväng före lunchen, det var -10 grader och jätteskönt ute. Solen sken säkert uppe i byn, men här nere efter älven kommer det dröja innan vi ser solen. Kjell for på möte med AIK och själv satte jag mig på motionscykeln och trampade 2 x 5 km i olika hastigheter. Var mör i benen då jag kom ner från övervåningen, men det är bra att få cykla efter musik. Då är det lättare att hålla ett högre tempo. Nu får man känna på vad bra jordvärmen är. Det är jämn och skön värme inomhus och man slipper springa och elda hela tiden då det börjar bli kallt ute. Vi är jättenöjda med detta, tur vi inte var så dumma att vi satsade på ved igen eller pellets. Nu har vi värme även den dag då vi inte orkar gå i trapporna.

ONSDAG: Vi for ner till Umeå på morgonen, jag skulle prova ut bågar till glasögonen. Specsavers hade bra erbjudande. Så det var inte lönt att chansa med att beställa över nätet. Nu fick jag två par progressiva för 1 pris. Så nu kan jag ju byta också och behöver inte ha samma bågar varje dag. Vi for hem direkt sedan jag var klar med det. För nu vill jag inte vara i Umeå något, avskyr affärer och stan under december månad. Handlade lite lätt då vi kom hem. Kylan kom tillbaka på kvällen. Ringde sonhustru som fyllde år, presenten hade inte hunnit fram tyvärr. Till vissa ställen går det på en dag, men till Göteborg tar det längre tid vad det nu beror på.

TORSDAG: Kall vinterdag, men ändå en fin dag. Sov ganska länge. Till lunch gick jag en promenad, men nu är det dags att ta på täckbyxor kände jag. Det blev kallt om benen i bara snäva jeans då det var drygt 12- grader. Snökanonerna går för fullt på Rågberget, det ser alltid trevligt ut då det lyser på kvällen och de är igång. Då vet man att det är vinter och snart är backen öppen. Var till Bjurholm på eftermiddagen med en bunt Jiffy kuvert. Eftersom Nuf har boklagret i kommunen så är det ju bättre att jag kör sakerna dit. Börjar ha ont om plats, huset är ju inte hur stort som helst. Och de privata sakerna måste ju få plats i första hand, har ju slutat jobba för länge sedan åt företaget. Började städa mitt rum och det blev en stor kartong till med jiffy kuvert och lite annat som skall iväg. Har tänkt få bort en bokhylla så jag får bättre plats för stol och skrivbord. Då jag städade rummet och en hylla så hittade jag gamla brev från lillebror då han var på FN tjänstgöring i Bosnien 1996. Var roligt att läsa dem och det var inga korta tråkiga brev han skrev. Flera A 4 sidor i varje brev som var fullskrivna. Men det hände ju mycket också där nere under den tiden.

FREDAG: Äntligen kom jag upp i vettig tid, tog en tidningsrunda. Var en skön morgon och skönt hela dagen. Då jag ätit frukost så började jag med att städa ut ALLT från datorrummet, kom på att jag skulle möblera om där. Sen rensade jag mera från Nuf och det gick att få bort en bokhylla som tagit plats. Kjell var lite skeptisk att det skulle gå göra så som jag tänkt. Eftersom skrivbordet är jättestort och tungt, men det gick hur bra som helst. Och jag fick beröm då allt var klart. ”Gubben hade fel, då det gällde möbleringen. Nu kan man komma in utan att behöva snava över kartonger på golvet. Men det blev en hel del tomkartonger också, men det blir återvinningsstationen för dem. Sen blir det ytterligare en kartong till Boklagret i Bjurholm. Sen hittade jag en gammal barntavla som jag fick då jag var 10 år, nu fick även den plats på väggen. Synd att den inte fått hänga uppe. Man hittar en hel del roliga saker då man går igenom allt som ligger undanstoppat. Hittade även gamla kort som man glömt bort.

LÖRDAG: Sov länge som vanligt då det är lördag, har blivit en ful ovana. Då vi ätit frukost blev det att köra iväg alla tomkartonger. Sen blev det en tur till Bjurholm och hämtade mitt andelstips och så handlade jag för helgen. Fick meddelande att min svåger har dött, det kändes tungt även om man visste att han var sjuk. Alla följdsjukdomar av hans långa diabetes sjukdom hade fått kroppen att ge upp. Men jag tänker på syrran, barn och barnbarn de får en tung jul. Sen ångrar man sig att man inte varit hem till Värmland sedan 2002. Men man skall aldrig skjuta upp besök, för man ångrar sig en dag. Ringde sonen och berättade vad som hänt. Då vi skulle äta lite lunch så for strömmen, så det blev att kura skymning. Vi for till Bjurholm för att äta middag, där var det inte strömlöst. Och redan i Älskanäs fanns det ström, då vi for hem så åkte vi till Hörnäs för att kolla, även där fanns ström. Verkade bara vara Agnäs som var utan, hur ledningarna går det vet i sjutton. För man tycker ju att man skall gå på samma ledningen som Älskanäs i alla fall, men det verkar inte vara så. Efter 5 timmar kom det tillbaka och sen försvann det en stund till senare på kvällen. Det blev en mörk lördag, men det gick en hel del ljus istället.

SÖNDAG: Sov länge, men så har jag sovit dåligt under natten. Det töar ute och nu har det rasat från buskar och tak. Dammsugaren kom fram och den blev motionerade en stund, men jag har inte haft lust för något alls idag. Har sett lite på skidskyttestafetten, men då det började gå dåligt för tjejerna då jag gick upp och cyklade istället, det blev 1 mil. Behövde röra på mina ben en stund. Hade tänkt cykla 1 mil under 20 minuter, men det gick inte. Det blev 6 sekunder över, orkade nästan inte veva runt på slutet. Pulsen stiger bra i alla fall, då man försöker hålla ett högt tempo. Såg i min dagbok att skidbacken öppnade den 6 december förra året. Det var bättre snötillgång då, än det är i år. Mina tankar är hela tiden 80 mil bort, jag tänker på dem hemma i Värmland hela tiden. Det är så långt bort från dem, men jag har ju valt själv. Så jag kan inte skylla på någon att jag bor här uppe. Men just när det händer något sådant här, då känns det jobbigt att vara långt borta. Fast å andra sidan man kan ju inget göra.

 

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.