Veckoblogg för v 50-2009

MÅNDAG: Ett sabla väder hela dagen, men jag kom upp i vettig tid och tog en liten tidningsrunda. Sen blev det lunch promenad, med snabb gång mellan vissa lyktstolpar. Kändes som om det var mörkt hela dagen. Vi for till Bjurholm på eftermiddagen så jag fick lösa ut paket som är julklapp till ”gubben”. Handlade lite lätt på Konsum innan vi for hem.

På kvällen var det min tv kväll.

TISDAG: Gör halt ute efter vår lilla väg. Så det blev bara rundan runt gården då jag hämtade tidningen. Försökte gå en sväng vid lunch, men det blev att hålla sig efter kanten. Och försöka gå över vägen var en fara för ben och armar. Skulle ha varit trevligt att se sandbilen efter vår väg. Men den har lyst med sin frånvaro. På eftermiddagen var vi till Vännäs på behandling. Behövdes verkligen kände jag. Ringde till Inger efter vi ätit middag. Och på kvällen var jag trött som vanligt efter massagen.

ONSDAG: Hade lite att göra, så jag for och hälsade på Monica på golfklubben. Så förmiddagen gick lite fortare för mig. Ingen sandbil har synts till, det är bedrövligt. Man kan nästan inte köra efter vägen längre så halt är det. Kjell ringde för att försöka skynda på den, innan det händer något efter vår lilla väg. Men antingen är det ont om sandbilar eller så är det ont om sand, för vi såg då inte till någon under dagen. Fick min nya kontorsstol, så nu kan vi köra den andra till bränngropen eller så får den åka ut till ladugården. Den här är betydligt enklare än den jag hade nu. Men jag tycker den är helt ok denna också. Den andra fick jag av Af., för en 15 år sedan då jag började på Diabas och är speciellt utprovad för att passa mig, men nu har gjort sitt. Mina tankar var i Värmland hela eftermiddagen och kvällen. Det var syrrans och S. 42 åriga bröllopsdag. Nu hade hon ingen att fira den med. Jag tänkte ringa henne, men orkade inte. Att det skall vara så svårt att ringa ett samtal ibland. Men just denna dag klarade jag det bara inte.

TORSDAG: Blev en ordentlig lunch promenad. Och på eftermiddagen kom sandbilen äntligen. Men bättre sent än aldrig. Var och handlade för att kunna baka lite. Kjell vill ha något att fika på kvällarna. Så på kvällen blev det lite bakning, gjorde saffransmuffins och så gräddade jag bonkakor (färdig deg) är för lat för att göra egen. Ringde sonen, längtar efter dem, Lovisa hade varit pepparkaksgumma på dagis. Synd att man inte fick vara med och se henne. Vi har ju varit på Mia, Annas och Linns lucia firande på dagis. Men det går ju inte fara så långt för det. Det verkar som om de kommer hem till jul i alla fall. Och det gör ju att julen kan bli fin för mig.

FREDAG: Sov för länge, det har blivit en ful ovana för mig. Kjell for till stolpfabriken och fikade. Själv så stannade jag hemma, känner inte för att fara till den byggnaden. Har varit där nog mycket, då vi hade städningen där. Satte mig med pappersjobb i stället. På eftermiddagen for vi och skickade ett uppslagsverk och lämnade in tipset. Skickade blommor till begravningen hemma i Värmland. Sen blev det bakning, bakade både saffranslängder, bullar av saffransdeg och så gjorde jag en ½ liters vetedeg till vanliga bullar. Så nu finns det bullar i olika smaker i frysen. Och Kjell får äta hur mycket han vill på kvällarna. Sen har jag då pojkarna kommer hem, vet att både son och sonson gillar färska bullar. Ont i nacke och axlar på kvällen. Strax innan jag skulle lägga mig fick jag en låt i skallen ”Whispering”. Försökte hitta den på YouTube. Men inte fann jag den, Kjell kände väl till låten. Fast vem som spelat in den kom han inte ihåg. Och då vi lagt oss så dök den svenska texten upp i huvudet på mig. Låg och småsjöng den för att komma på vem som gjort den på svenska. Men Kjell tyckte jag skulle sluta och grubbla och sova i stället. Det tog sin tid innan den försvann från mina tankar och jag kunde somna.

LÖRDAG: Hämtade tidningen och sen blev det att ta fram en kassa med singelskivor och där hittade jag Whispering. Så jag kunde gå in på You Tube och ta fram den där. Det finns inga repor på den då man hör den därifrån. Så vi fick äta frukost i lugn och ro och samtidigt kunde jag höra på låten. Då jag var på affären så fanns fortfarande den svenska texten i mitt huvud. Men då kom jag på att den fanns på en LP hemma. Hade tur hittade den ganska snabbt bland skivsamlingen. Så då fick jag ro och kunde koppla bort det helt. Har haft känning av bakningen hela dagen. Så jag har verkligen varit lat. Kjell har sett på skidor på tv. Själv har jag sökt musik på You Tube och hittat bra många trevliga låtar som jag kunnat höra. Och hittat ny musik. Fick födelsepresenten av Kjell, det var ett större tipssystem så jag kunde följa spelet och rätta det. Blev jätteglad, är roligt med presenter som man inte är van vid. Det blev nu ingen vinst tyvärr. Men det var en rolig och annorlunda present. Roligt att få något som inte är vanligt att få. Sen att han gjort systemet själv var ju ett extra plus.

SÖNDAG: Sov länge i morse, men det är ju söndag. Katterna hade haft någon sorts brottningsmatch på mattan i tv rummet under natten. Så det var bara att ta fram dammsugaren. Har haft telefon hemifrån Värmland, de ringde och grattade. En del är det roligt att prata med och en del är det bara jobbigt att prata med. Men samvetet säger att man måste prata ibland även om man inte har något att säga. Sonen och sonsonen ringde senare i eftermiddag. Ulrika och flickorna och Patrik var inne på fika, hade ingen tårta men dock en glasstårta och bullar. Fick present av dem. Sen har vi varit och ätit middag i Bjurholm, det var skönt att få göra det och trevligt också. Sen blev det lucia tåg med barnen på Rågbergsstugan. Linn var med i lucia tåget och läste en vers. Själv så hjälpte jag till i serveringen, det var en hel del folk där. Trevligt att det kommer mycket folk då det ordnas lite i byn. Höjdpunkten denna vecka är nog att jag fått klart att ungdomarna kommer upp i jul så vi får fira jul med dem alla, då får man äntligen träffa Lovisa.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.