Veckblogg för v 51-2009

MÅNDAG: En skön vinterdag, med lättsnöfall och kring 6 grader kallt på dagen. Tog en promenad som varade drygt 40 minuter vid lunch. Men nu är det täckbyxor som gäller, går inte att ha bara tunna jeans på sig. Hämtade Mia vid bussen på förmiddagen. Och nu äntligen kom den sjuka rönnen bort. Kjell hög ner den och gjorde ved till Ulrika av den. Kvällen blev slapp framför tv:n. Måndagar är min tv kväll, men nu är det ett program mindre då Grannfejden är slut.

TISDAG: Äntligen var det vitt och fint med nyfallen snö då man steg upp. Det var sådan där härlig kall snö. Kjell han plogade gården. Själv så gjorde jag inte så mycket denna dag, var lat. Pratade med Inger, sonen. Det hade snöat även i södra delen av landet. Fyllde på mat till fåglarna, så nu har de både solrosfrö, nötter och talgbollar. Så de bör klara sig några dagar i alla fall. Blev kyligare mot kvällen. På kvällen blev det lite tv och Kjell han var och sålde bingo lotter. Upptäckte att jag städat bort en medicin då jag städat skåpet. Så jag mailade och fick nytt recept på tabletterna. Det gick fort att få nytt recept. Om jag hade upptäckt det direkt sedan jag städat har jag säkert hittat dem i påsen där jag slängde en massa. Men upptäckten gjordes i går kväll, då jag behövde tabletterna. Och soptunnan är tömd sedan jag städade. Nu blir det att titta efter nog vad man slänger nästa gång ett skåp städas.

ONSDAG: 12- då jag hämtade tidningen och gick en sväng. Kjell fick ploga igen, det hade kommit mera snö. På eftermiddagen blev det Bjurholm, skickade iväg några julklappar och så köpte jag frimärken som skall vara till julkorten. Vi köpte julklapp till Lovisa från hennes biologiska farfar som sänt mig pengar och så från hennes gammelfarmor som också sänt pengar till mig. Så nu är det fixat. Nu är det julklapp från oss själva som vi måste fixa till Lovisa. Sen gjorde vi klart julklapparna till Kjells yngsta dotter i Malmö. Så vi får iväg det också, annars hinner det väl inte fram till julafton. Det är i alla fall skönt med jordvärme, nu är det jämn värme hela dygnet. Och jag har dragit ner en halv grad, men det vet inte Kjell om. Men han fryser i alla fall inte och det är huvudsaken. Pratade med son och sonhustru. Lina skall ta med sig så hon kan göra naglar. Skall sätta upp en lapp både här i byn och i Bjurholm. Hon gör fina naglar och de håller länge då man nöter dem normalt, då jag gjorde sist hos henne så räckte mina i ca 2 månader. Nu var jag ju försiktig också, så det var nog extra lång tid jag fick behålla dem. Och nu kommer hon ta 350 kronor, det är väldigt billigt mot i stan. Så vill någon ha fina naglar till nyår, är det bara att ringa mig. Så bokar jag tid hos Lina, det tar ca 1 ½ timme att få fina naglar. Skall göra själv också, så jag får fina naglar med glitter till nyår.

TORSDAG: KALLT ute hela dagen, var kring 29- vid lunch. Inget vettigt gjort, mer än skickat paket till Skåne till Kjells yngsta dotter. Mina tankar har varit hemma i Värmland hela dagen, där hade de en mycket tung dag. Vi fick bevis på att jordvärmen funkar bra i alla fall, på kvällen var det som kallast 32,8 grader och inne var det jämn värme med 22,5-22,9 grader. Det är som Kjell sa, det vettigaste vi gjort någon gång var att lägga ner jordvärmen. Och så är man glad att man bundit sin ström i 2 år med ett vettigt pris.

FREDAG: Mindre kallt denna dag, men det kändes i alla fall kallt eftersom det inte var vindstilla. Blev ingen promenad denna dag heller. Min astma klarar inte kylan, så jag kan inte gå så långt nu. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och köpte bl.a. en säck med fågelfrö på järnhandeln. Det var bra pris på 25 kilos säckar där. Sen blev det apoteket och så var jag in till Konsum och handlade lite lätt. Helghandlade hos Karin innan vi for hem, så jag fick det klart. Då vi ätit middag gjorde jag en toscakaka från min gamla kokbok från skoltiden. Den blir alltid god och den blev populär hos Kjell också. Så jag frös in den, men han fick i alla fall smaka. Tänkte den skulle finnas kvar till julhelgen.

LÖRDAG: Kjell for och hjälpte till att knippa hö här i byn. Själv så gjorde jag köttbullar, så nu bör de räcka julafton i alla fall. Hade tänkt göra två smaker en sats med lingonsylt i. Men det visade sig att det var slut på sylten. Kanske jag gör en sats med lingonsylt i också, får se om jag får någon lust till veckan. Då jag var klar med det så slog jag in paketen till barnen och barnbarnen och Kjell. Så nu är alla julklappar klara förutom den till Lovisa från oss. Den får vi fixa till veckan då vi far till Vännäs. Bar ner granen från vinden och klädde den. Hade ju inte tänkt ha någon julgran i tv rummet, då den rosa granen står på altan. För man ser julgranen då man sitter och ser på tv. Men Kjell ville ha en gran även i rummet, så det fick bli så i alla fall. Vi fick sämre plats med den då vi möblerade om i höstas, men det gick att få den bakom soffan. Fördelen är att man behöver inte ha någon ljusslinga längst ner på granen, för den syns ju inte i alla fall. Så det blev lite mindre med skarvsladdar runt granen i år.

SÖNDAG: Sov länge i morse, men jag var trött tror jag. Har slängt mina julgrupper som jag gjorde till 1 advent. De hade blommat över allihop, men jag har ju flera amaryllisar som håller på att blomma nu och en vit blommar för fullt. Så jag är inte utan julblommor. Har blivit mycket tv idag även för mig. Jag gillar skidskytte, men såg även slutet på tre milen. Nu är det inte så många dagar kvar innan ungdomen kommer hem. Men man får vara orolig hela tiden de är efter vägen, väglaget är ju inte det bästa. Och mycket olyckor händer det i jultrafiken, tyvärr. Men man får hoppas att den 100 mila resan går bra med lillan och hela familjen. För nu längtar jag efter dem alla tre och så ”farmors lilldräng” också. Men han är ju betydligt närmare till, behöver bara åka buss till Bjurholm.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.