veckoblogg för v 52-2009

 

 

 

 

MÅNDAG: Kommit lite mera snö, så det blev plogning. Tog en liten promenad på morgonen då jag hämtade tidningen. Fick en glad överraskning, Marcus ringde och ville komma. Så han och Elin kom med bussen till Bjurholm på eftermiddagen. Det blev ett kärt besök. Är roligt då ”lilldrängen” kommer på besök. Han skulle försöka hitta felet på bilen som han har i garaget. Men det blev lite kallt för honom där, så han gav upp. Blev fika och en trevlig stund på kvällen med ungdomen. Handlade lite hos Karin, och bakade jag ut Marcus kakor så han fick äta som han ville.

TISDAG: Gick en tidningssväng på morgonen. Fick en glad överraskning även denna dag, fick en jättefin julgrupp från Golfklubben. Det var man inte beredd på, värmde verkligen. Marcus och Elin väckte jag så de fick äta frukost då vi åt lunch. På eftermiddagen var Kjell och jag till Vännäs på den sista behandlingen för detta år. Marcus och Elin åkte med oss dig och tog bussen från därifrån till Umeå. Sen handlade jag julklapp till Lovisa innan vi for hem och så handlade jag en del på Konsum. Innan vi åkte hem, vi gick in och åt middag i Bjurholm innan vi for hem. Var skönt att slippa laga mat. Gjorde en morotskaka i stället på kvällen. Sen slog jag in julklapparna jag hade köpt. Nu är alla klappar klara även de till vår klapplek som vi brukar ha på julafton. Det är Lina som kommit med den traditionen och det är en jätterolig lek. Det blev kvällsbön på kvällen att resan skulle gå bra.

ONSDAG: Strax före lunch så kom ungdomen fram. Lovisa kom och gav mig en kram direkt och även farfar fick en kram. Verkade nästan som om hon kände igen oss. Men det hade varit en lång och tung resa för dem, de hade kört hela natten och var jättetrötta. De fick gå och lägga sig och sova och vi tog hand om Lovisa. Är bra fart på henne, klättra är hennes favorit sysselsättning just nu. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och löste ut paket som Kjell fått från Inga-Lill i Skåne. Det var julklappar till oss där. Sen köpte vi pizza till mat, kände inte för att laga mat denna dag. Marcus kom med Ulrika från Umeå. Linn var här hos oss då hon var och julhandlade.

TORSDAG: Julafton, en underbar dag, med barnen och barnen. Tyvärr var Mia och Anna inte med denna julhelg. De firade jul med pappa och farmor och farfar. Men det är så sällan de gör det, så det var bra att det blev så. Även om man saknade flickorna. Fick fina julklappar av barnen och barnbarnen. Då vi ätit så var vi ute en stund och åkte pulka med Linn och Lovisa. Linn var tomte i år, hon tror inte på ”den där gubben längre”. Jag fick bl.a en fin elvis vas av Kjell och Marcus gav farmor ett Elvis spänne till jeansbältet, jättesnyggt. Sen fick vi en fin förstoring på Lovisa.

FREDAG: En ganska slapp dag. Var ute en sväng med Lovisa och drog henne i pulkan. Och det har varit ganska fart på henne även denna dag. Även om hon verkar ha ont i halsen och är förkyld. Så matlusten har inte varit den bästa på henne. Hon fick sova nere hos oss, för ungdomen var på Bio i Umeå. Marcus tjej Elin kom också hit, så det är fullt hus just nu. Är roligt då Marcus har Elin med sig hit.

LÖRDAG: Lovisa sov till nio, men man är inte van att ha barn hos sig på natten så jag var vaken ganska ofta. Linn kom in och var här med Lovisa i flera timmar. Tommy, Lina, Marcus och Elin for till Umeå och hälsade på kompisar till Tommy på kvällen. Och så har även jag fått ont i halsen. Men det får man stå ut med. Ganska trött på kvällen var jag i alla fall. Är verkligen fart på denna lilla tjej. Det är stor skillnad på henne och Marcus. Men hon är en underbar go liten tjej. Hon är farmors ljusglimt just nu.

SÖNDAG: Lovisa vaknade vid åtta då fick hon en flaska välling. Är tätt i näsan och hosta så hon vaknar på natten då och då, men somnar om direkt. Linn kom in på förmiddagen, men Lovisa blev trött och behövde sova middag. Så Linn gick hem några timmar tills hon vaknat. Jag var ute en liten kort stund med Lovisa, men det var 12 grader kallt då, så jag ville inte att hon skulle vara ute för länge i kylan då hon är förkyld. Elin och jag har fått nya fina naglar som Lina gjorde på oss. Så nu får man måla dem i någon snygg färg. Skjutsade Marcus och Elin till bussen, de åkte hem till Umeå. Linn var här tills Lovisa skulle fara. Och det blev ledsamt då de for nu. Man vet ju att det blir långt till nästa gång man ser dem. Och så är man rädd och orolig för den långa resan de skall göra. Det händer mycket efter vägarna nu. Kändes tungt då man såg bilen fara iväg. Jag ville bara hålla dem kvar, men så får man inte göra. Nu blir det en sömnlös natt igen. Men det har varit underbart att ha dem hemma dessa dagar. Tiden går alldeles för fort.

www.rallyfarmor.se

Bältesspänne jag fick av Marcus i julklapp

 

Bältesspänne jag fick av Marcus i julklapp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.