Veckoblogg för v 53

MÅNDAG: Kommit en hel del snö nu under några dygn. Och traktorn är trasig så vi får ha grannen att skotta också. Det går fortare att skotta för dem med sin stora skopa. Men vi hoppas få till den lilla traktorn innan nyår. Ont i halsen och genomtätt i näsan, känner mig bara hängig. Fick förkylningen av lilla Lovisa, men det gör inget om jag är förkyld någon gång. Det blev en dryg resa för ungdomen, de fick stanna och försöka få några timmars sömn i bilen efter vägen. För Tommy hade somnat till vid ratten, men det blev dåligt med sömn där. För Lovisa ville inte sova så bra i bilen ner, hon var för uppspelt då hon for. Hon skulle nog haft lugnt kring sig några timmar innan avresan. De stannade hos några kompisar i Västerås, där Tommy fick sova i tre timmar och sedan fortsatte resan till Göteborg. Men det kändes bra då jag visste de var hemma. Kjell han var och hjälpte till med lottningen för Rågbergsrundan. Själv så slappade jag framför tv:n under en filt hela kvällen.

TISDAG: Rågbergsrundan blev inställd för det var för kallt. Vi hade 30 här efter älven på kvällen som kallast. Var i alla fall ute en liten sväng vid lunch, men det blir en kort sväng. Är fortfarande ordentligt förkyld. Denna gång åkte jag dit ordentligt är säkert minst 3 år sedan jag hade en sådan här förkylning. Men den skall väl gå över någon gång. Har bara suttit och slappat framför tv:n hela dagen nästan.

ONSDAG: Kallt även idag, men det är något mildare i alla fall. Har legat kring 22 grader under förmiddagen. Var och gick en sväng vid lunch, men det blev en promenad i sakta fart. Fick nytt recept på hostmedicin, det höll på att vara tomt i den jag hade. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och löste ut medicinen och hämtade tipslappar. Jag löste även ut min tipsvinst från helgen. Synd att man får 12 rätt då det är liten utdelning, för några veckor sedan gav 12 rätt över hundra tusen, nu gav det drygt 200 kronor. Men jag fick i alla fall 107 kronor att lägga i burken. Och så hade jag fått lotter av L-E och det gav 80 kronor i vinst, men för dem köpte jag Wheels tidningen, så jag kan sitta och titta på jänkare och drömma. Sen handlade vi hos Karin för nyårshelgen. Så man inte behöver åka ut i kylan i onödan. Kotte och Petter ville ut på altan, men de kom fort in igen. De tyckte nog 20- grader var väl mycket. Kvällen tillbringade vi med att se ”mord i Midsomer”, den kriminalserien missar vi aldrig.

TORSDAG: Sista dagen på 2009 och min röst hade försvunnit, kan bli så ibland då jag får rätt förkylning. Vet inte om Kjell tyckte det var skönt, men det var lite svårt att prata i alla fall, för det hördes inte mycket av vad jag sa. Vi firade in det nya året i all enkelhet och ensamma. Jag vill ha det så, gillar inte dessa s.k. suparhelger. Och jag tänker på hur många stackars ungar det skall finnas som får vara livrädda och besvikna under jul och nyår. Bara för att de vuxna inte kan låta bli alkoholen. Varför är det sådana diskussioner om rökning och snusning, det är väl ändå ganska oskyldigt nöje. Visst är det skadligt för hälsan, men hur mycket ställer inte alkoholen till. Både misshandel och skador på kroppen och stora ärr som inte läker pga. av missbruk. Men ingen vågar ifråga sätta alkoholen, för det är ju upp till var och en om man vill dricka. Och visst är det så. Men då skall det banne mig vara upp till var och en att röka och snusa också. För jag blir då inte dum i huvudet av snusen eller cigaretten. Vi firade i alla fall nyåret med lite god mat och gott fikabröd på kvällen.

FREDAG: Nytt år och det började med tysthet för min del. Är inte så lätt att prata då inte rösten finns. Men det kom fram lite läte i alla fall under eftermiddagen, inte lika tyst som igår. Ulf kom och skottade åt oss, det har ju kommit en del snö sedan det blev skottat. Tur man har sådana grannar då inte traktorn funkar. Vet inte när Kjell får någon hjälp med den. Tänkte ta en promenad efter lunchen, men Kjell tyckte jag skulle avstå eftersom jag hade kvar hostan och var ganska stum. Och äntligen blev det vanlig mat till middag, man blir ganska trött på julmaten. Jag blir det i alla fall, nu blev det kött och grönsaker för min del. Skall skärpa till mig då det gäller maten, jag har inget val just nu. Antingen gör jag något nu eller så får det gå åt fanders med vikten. Och det vill jag ju inte, jag vill må bra och kunna orka motionera då jag blir frisk från förkylningen.

LÖRDAG: Blev glad då jag provade att prata då jag vaknade. Rösten var ganska bra, även om den var svag. Så det hördes vad jag sa i alla fall. Vi var till Bjurholm på förmiddagen och hämtade mitt andelstips och lämnade in Kjells tips. Jag räknade ut vinsten under 2009 och har gått med några hundringar i vinst under året. Då får man vara nöjd tycker jag, är ju roligare om det är lite vinst i alla fall. Vi åt en lätt middag för vi skulle på revyn med mat där. Och då orkar man inte en ordentlig middag före. Revyn var Gör sköj som man säger nere i Värmland. Och maten var gör go, Så allt var Gör bra. Vi var förra året första gången, men denna var mycket roligare. Var helnöjda med allt då vi for hem. Och så hade vi trevligt sällskap av S och L. Det var en lyckat kväll och roligt få komma ut. Och tur att jag fick igen rösten för annars har det inte varit lika roligt om man varit stum hela kvällen. Om det finns biljetter kvar och någon inte har bestämt sig ännu, så far och se dem. Detta är värt att se, alla är jätteduktiga som spelar och sjunger detta år. Tur vi har så duktiga amatörer inom kommunen, så man behöver inte åka långt för att se en bra revy.

SÖNDAG: Trött i morse, rösten har kommit tillbaka helt. Men hostan vill inte släppa och den tilltar extra då jag lägger mig. Så det blev inte många timmars sömn. Provade att lägga mig i fåtöljen i tv rummet. Brukar kunna somna där då man ser på tv. Men jag hostade lika bra ändå, men jag låg i rummet. För jag ville inte att Kjell skulle behöva vara vaken för min hosta. Räcker att en av oss är vaken mest hela natten. Men mot fem tiden måste jag ha somnat i alla fall. Blir det en sömnlös natt till pga. hostan så får jag ringa i morgon igen. För den receptfria hostdämpande och min receptbelagda för slem hjälper inte mot min hosta. Finns en bra hostdämpande men den är svår att få, men jag vet att får jag den så får jag i alla fall sova om nätterna. Längtar efter att få börja vara ute och röra på mig. Men det går inte just nu. Veckans höjdpunkt var Schlager-värk.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.