Veckoblogg för v 1-2010

 

 

MÅNDAG: Sov alldeles för länge denna morgon. Men jag var nog i behov av sömn efter alla hostnätter. Kjell han var vaken på natten också, men av en annan anledning. Småkronorna spelade hockey, så han ställde klockan på ringning för att gå upp. Har blivit dåligt med promenader under en längre tid nu. Även denna dag blev det bara hämtning av tidning och post. Och så kom årets första sommarkataloger, två stycken. Vem tänker på sommarkläder då det är vinterkyla ute. Jag kan då inte göra det, lade dem åt sidan. Fick en ide att vi skulle använda en bokhylla som blev över då jag städade mitt datorrum. Så vi tog itu med första rummet i källaren. Kjell fick köra iväg kartonger som var sparade sedan man köpte datorn och skrivaren mm. Det blev två resor för honom till återvinningsstationen här i byn. Fick inte plats med allt första gången. Men det blev trevligt och bra då vi var klara, vi var nöjda båda två.

TISDAG: Bara tidning och posthämtning även denna dag. Men jag var och handlade lite lätt också. Det är i alla fall inget väder för mig att vara ute i. Hostan var mindre, men inte helt borta. Blev inte mycket gjort under denna dag, slappade framför tv:n en del under dagen. Och även kvällen såg jag på tv. Då började ”bygglov” det vill jag inte gärna missa. Sen såg jag country galan, men det är mycket nya sångare och jag gillar inte den nya sortens country. Men jag såg programmet tills det var slut i alla fall.

ONSDAG: Hostan kom tillbaka klockan fem på morgonen. Så det blev inte så bra sömn, gick upp strax före åtta. Då räckte det med hostattacker, det blir ju bättre då man går upp. Kallt även denna dag, men det är en tröst att det är kallt i hela landet. Även nere i södra delarna är det kallt. Blev en riktig stugsittardag, enda gången jag var ute det var för att ge fåglarna mat. Det går mycket fågelfrö, men vi har en hel del fåglar här i syrenbuskarna också. På kvällen blev det tv för min del. Kjell han hade sin tv tid på dagen.

TORSDAG: -33 då jag steg upp och det bet i kinderna då jag hämtade tidningen. Inget väder för mig att vara ute i. Går bra att hämta posten, men någon längre sväng blir det inte. Kjell han for och sålde bingolotterna. Hade tänkt fara och handla lite, men jag ändrade mig. Tyckte det kändes för kallt. Började plocka ner julsaker och släcka ner en del belysningar. Det blev det som jag har på övervåningen som släcktes först. Men jordvärmen funkar kanon, -33 ute och jämn värme med 22,5 grader drygt inne. Kan inte bli bättre, vi är helnöjda och nu har vi ju fått prova det i sträng kyla också och sett att det funkar. Men det går inte lite stödvärme då det är så kallt.

FREDAG: Kallt även denna dag här efter älven. Vi var till Bjurholm och handlade lite lätt på Konsum och hämtade tipslappar. Det är inget väder för att kunna vara ute och röra på sig, inte för mig i alla fall. Synd, för jag skulle behöva komma igång och motionera. Elvis föddes för 75 år sedan, tycker de kunde ju haft något bra med honom på någon tv kanal. Det var en dokumentärfilm på en kanal klockan åtta. Men det är sådant de visat hur många gånger som helst. Har gärna sett hans comeback från 1968, den visar de för sällan. Men jag såg första timmen. För sen blev det Mord i Midsomer och det missar jag aldrig.

 

LÖRDAG: Somnade bra och ingen hosta. Men 03,30 väcker Kjell mig, vi är utan ström. Är inte hela huset som är svart utan delar av det. Bl.a. pumpen och övervåningen och delar av källaren och nedre våningen. Det blev att gå genom säkringsskåpet i källaren. Men alla proppar är hela där. Så det fick bli en tur till huvudsäkringsskåpet bakom ladugården för Kjell. Och till slut hittade han den säkringen. Men det vi hade nog varit utan ström ca 4 timmar. Man ser det på timern hur länge den stått och det började vara lite svalt inne ca 18 grader. Har nog varit lite för stor belastning på ledningen under några dagar. Men det fixade sig ju till slut och sen kunde man fortsätta sova trodde jag. Då blev det hosta i stället, men det gick över till slut och man kunde somna om vid femtiden. Efter frukosten blev det Bjurholm och jag hämtade mitt andelstips och lämnade in Kjells. Sen blev det helghandling hos Karin. Uppe i byn där sken solen och det var kring en 7- grader då vi kom dit. Men här efter älven är det ingen sol och betydligt kallare. Kylan ligger kvar hos oss, men det var trevligt att se solen ett tag i alla fall. Det var även skönt i Bjurholm även där bra temperatur och solsken. Pratade med sonen, han har slagit vad med någon att han skall åka Vasaloppet 2011. Jag fick mig ett gott skratt, för varken han eller jag är några som passar på längdskidor. Han var duktig på slalomskidor, men på längden där brås han på mamma. Men jag har lovat att åker han Vasaloppet 2011 då åker jag kortvasan. Vågar säga det för jag behöver inte riskera att fara och åka det.

SÖNDAG: Sov till nio i morse, det var 18 grader kallt då vi steg upp. Vart är solen och det mildare vädret. Inte här efter älven i alla fall. Men nu är skidbackarna öppna som ligger mitt i mot oss. Det är ganska mycket folk i backarna där idag. Synd att kylan kom och ställde till det för utförsåkarna. Har ju inte gått att vara i backen då det varit så kallt. Men man får hoppas det blir mildare. Så man kan börja vara ute och röra på sig igen. Var till Bjurholm strax efter lunch och köpte expressen, för nu är det Elvis skivor varje söndag. Så jag tänker försöka få tag på alla utgåvor nu framöver. Har säkert många av skivorna, men det kan vara någon som man inte har. Då jag for hemifrån var det drygt 13 grader kallt här hemma efter älven. Och på en gång man kom upp till byn så blev det mildare. Det var -3 och solsken i Bjurholm och kändes jätteskönt ute. Sen när man kommer hem och svänger av till vår väg, så ser man hur det bara blir kallare och kallare. Just nu skiljer det väldigt mycket i temperatur. Men om 4 veckor ser vi också solen här hemma. Men nu har det även blivit mildare hos oss. Känns skönt att det blir lite det så man kan börja vara ute igen. Har varit från motionen så länge, så jag får börja om från början igen. Men det skall väl gå det också, huvudsaken är att man lämnar tidtagaruret hemma. För det skall man inte ha med sig då man börjar om från början, det blir bara att man känner stress och besvikelse över tiden. Jag är i alla fall sådan och man får säkert börja med att gå bitvis också. Men innan sommaren börjar så skall man vara igång på allvar igen hoppas jag om inget annat händer. Fick ett trevligt mail nu i eftermiddag, det var från min halvbror på min fars sida. Han är född 1954 och jag har aldrig träffat honom men pratat med honom i telefon en gång. Fick en känsla av att vi är ganska lika, varför jag fick den känslan vet jag inte. Kanske man en gång kan få till en träff med honom, det vore jättekul.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.