Veckoblogg för v 3-2010

MÅNDAG: Sov för länge i morse. Men vi hade inte igång klockan, hade glömt att det varit strömavbrott i fredags. Var och tog en promenad vid lunch, det var skönt ute då. Sen på eftermiddagen for vi och köpte färg i Bjurholm. Och det blev inget av dem färgerna jag hade hem som prov. Utan det blev mera som min första tanke, tack vare Kjell. Sen blir det en fondvägg som jag också tänkte på först. Då Kjell såg förslag på dem i affären så blev han tänd på den idén. Men det blir en senare fråga att välja den. Bo-Erik och Windey kom sedan de ätit middag. Och så fick vi lös alla garderober. Det känns bra i alla fall att det är igång nu. Sen är det roligt att Kjell är med på idén. Och så får vi äntligen ”vår sängkammare”, bara det känns bra efter 29 år och 3 månader. Ja så länge har jag legat i ”deras sängkammare”. Kanske jag är dum, men så har det alltid känts. Sen har jag aldrig gillat den tapeten som de haft. Tyckte den var ful redan då den var nyuppsatt, men det kunde jag inte säga då till A-C. Sent på kvällen kom Thomas och satte dit den nya vattenpumpen på traktorn, så nu är det bara batteriet som behöver laddas upp. Så nu går det ploga igen för Kjell om det kommer mera snö.

TISDAG: Det gick bra att sova uppe även för Kjell. Jag började med att sätta upp återställaren på väggen som blir bakom sängarna. Det behövdes bara tre fulla längder, för den är på 1 meters bredd. Eftersom garderoberna skall stå på sidan om sängarna så behöver man inte tapetsera eller måla där bakom. Nu är det fixat i alla fall, tog en promenad vid lunch så jag fick lite frisk luft i lungorna. På eftermiddagen var det dags för behandling i Vännäs. Det kändes bra att få lite massage på nacke och axlar. På kvällen var jag trött och det blev inget gjort i sovrummet. Utan jag tog det bara lugnt och såg på ”mästarnas mästare”.

ONSDAG: Kallt på morgonen då man steg upp. Blev täckbyxor igen då man hämtade tidningen. Då vi ätit frukost så fortsatte jag med att sätta upp återställaren. Men nu är det bara korta våder på 1,20 så det går lättare att få upp dem. Huvudsaken är att man får första våden spikrak, sen går det ganska bra tycker jag själv. Efter lunchen for vi till Bränngropen med skräp, det är en hel del som har åkt i sopsäckar. Lika bra att försöka rensa bort så mycket som möjligt då man har chansen. Sen blir det mycket spill från tapeter och annat. Vi var och köpte spånskivor till väggen. Sen kom Bo-Erik och Windey då de ätit middag. Nu är golvet ok och så satte han upp väggen. Nu kan jag fortsätta sätta upp återställaren. Var trött på kvällen och jag gick och lade mig ganska tidigt.

TORSDAG: Mildare på morgonen då man hämtade tidningen, fortsatte med återställaren. Och nu är jag klar med den. Blev en ganska bra promenad vid lunch. Sen for jag och hälsade på Monica på golfklubben. Är roligt och fara och hälsa på där ibland. Börjar längta efter att få börja jobba. Då vi ätit så kom Bo-Erik och Windey och så kom panelskivorna upp. Kändes bra då de kom upp också. Kjell han var på möte med bestyrelsen. Är ju snart Bystämma, så de har en del att gå igenom. Ringde sonen, hade glömt att berätta om en begravning för honom. Är lite synd, för han hade villat skicka blommor dit. Han hade inte någon aning om denna begravning och jag hade totalt glömt bort att ringa då jag såg det i tidningen. Såg en bra film på kvällen, är inte någon film människa egentligen. Men detta var en bra film på 4:ans filmkanal.

FREDAG: Ringde Bjurholms blommor för jag trodde det var de som skytte om begravningen som var idag. Men det var Nordmaling, så sonen fick inte iväg några blommor som jag hade hoppats. Synd, för han hade gärna vilja skicka blommor till detta. Var och gick en kortare sväng på lunchen. Windey kom efter lunchen och så hjälpte hon mig grundmåla. Men vi fick slut på färgen. Så vi fick åka och köpa mera innan middagen. Vi lånade hem tapetprover, men det var kanske lite väl lyxiga. Men fanns en del snygga. Jag är lite rädd för att sätta upp för dyra tapeter som fondvägg om det skulle misslyckas med någon penna för Lovisa då hon är och hälsar på. Hon är ju i en ålder då det lätt kan ritas på väggar om de får tag på en penna. Windey och Bo-Erik kom då de ätit och vi gjorde klart grundmålningen. Bo-Erik hade fixat bröstlist och han har förmodligen även taklist så det räcker. Vi har 3 meter för lite taklist därför att vi tog listen från garderobs sidan då vi byggde på köksskåpen. Och tack var det så fattas det nu istället. Nu är det bara garderoberna på yttersidan som skall grundas och målas. Sen skall det bort lite tapeter från garderobsdörrarna, det brukar inte vara det lättaste. Varför var det så populärt att tapetsera garderobsdörrar för ett antal år sedan? På kvällen blev det en promenad med Dino. Ulrika var barnfri och for till Umeå. Kan vara skönt för henne att få barnfritt någon helg.

LÖRDAG: Trött då klockan ringde, låg en stund extra för det var ju lördag. Var och handlade hos Karin då vi ätit frukost. Sen blev det en tur till Bjurholm, skulle ha en liter färg till som skall vara på nederdelen. Tog med tapetproverna och skulle försöka kolla där på plats, men det är lite svårt. Så vi tog hem 2 nya kartor och så tog Kjell hem en av de som vi lämnade igen. För det fanns något där som han började gilla mer och mer. Målade allt i rätt färg under dagen. Nu är det lättare att se vilken tapet som passar bakom sängarna då man har rätt färg på väggarna. Det blev bra tycker jag själv, men får måla en gång till på nederdelen. Men det hade jag räknat med också. Var och gick en sväng med Dino både morgonen och på lunchen. Kjell han fick ta ut honom på eftermiddagen. Var trött i både nacke, axlar och rygg efter all målning. Så på kvällen var jag ganska spak.

SÖNDAG: Sovit till nio idag, kroppen var nog trött efter allt målande. Vi fick klart med vilken tapet vi skulle ta. Det blev liksom ett ganska lätt val, tapeten fanns i en av de nya kartorna vi tog hem igår. Och den Kjell började gilla den var inte alls bra då det blev rätt färger på väggen. Har målat ett andra varv på nederdelen så nu är den klar och så har jag målat bröstlisten ett varv. Nu skall fodret kring fönstret upp och så bröstlisten så jag får måla den en sista gång. Har även hunnit grundmåla garderobssidorna som kommer vara utåt. Man börjar se slutet på ändringen i sovrummet och det känns skönt. Nu blir det inget mer målande denna dag, för jag klarar inte mera för nacken och axlarna. Skall bara vara lat resten av söndagen.

Höjdpunkten denna vecka är att vi kommit igång med sovrummet.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.