Veckoblogg för v 4-2010

MÅNDAG: Lite kyligt då jag steg upp -12 grader, men det kändes inte så kallt. Då jag ätit frukost fortsatte jag med min målning och grundmålning. Måste skrapa bort en bred kant med tapeterna på garderobsdörrarna innan jag grundmålar. Skall sätta upp speglar på dörrarna, har mycket speglar liggande på vinden från min spegelvägg. De tänker jag använda nu på dörrarna istället. Tror det blir bra med dem. Tog en liten promenad vid lunch, var jätteskönt ute då. Kjell han skottade gården och körde ved till Ulrika. På kvällen kom Bo-Erik och Windey och så blev nästan hela golvet klart, är bara kanten kvar. Det blev bra tycker både Kjell och jag.

TISDAG: Ingen målning på förmiddagen, men efter lunch så målade jag. Då vi ätit kom Bo-Erik och Windey och nu blev golvet klart. Och så kom socklarna till garderoberna på plats. Nu är det garderoberna som skall dit. Målade lite till på kvällen det jag missat på garderoberna. Sen såg jag på Mästarnas mästare på kvällen. Var trött i hela kroppen och jag lade mig ganska tidigt.

ONSDAG: Var till Bjurholm fram och åter på morgonsidan. Sen fortsatte jag med målningen på garderobsdörrarna. Det är ganska mycket göra med att måla dem. Skall tas bort tapeter och grundmålas och huvudfärgen två gånger. Tycker det är ett trist jobb, tar ju aldrig slut. Nu måste jag ju göra på annat sätt på två dörrar eftersom jag inte hade mer än 6 speglar och det räcker bara till två dörrar. Men jag har kommit på hur vi skall göra nu. Så det skall nog bli bra bara jag får det klart. Bo-Erik och Windey kom och fortsatte med socklar, lister mm. Får mera att måla nu då alla lister är klara. Vi upptäckte att golvlisterna var inte så fina så vi målar även dem. Windey hjälpte mig grundmåla dem innan hon gick hem.

TORSDAG: Var inte det lättaste att ta sig till postlådan och hämta tidningen. Fick pulsa i snön och stövlarna räckte inte till. Det hade drevat ganska bra, så man såg knappast vart vägen gick. Kjell han fick ploga flera timmar, men som tur var så klarade han det med sin lilla traktor. Det var ju bra att det inte var sursnö som kommit. Windey kom pulsande i snön strax före nio. Så hon och jag målade golvlisterna ett varv med ordinarie färgen. Sen tog jag itu med garderoberna igen och målade dem en gång till. Det blir speglar på alla dörrar, Ulrika har fyra av samma sort jag har. Så jag får plocka ner dem från Linns rum och då fattas det bara två. Då får vi garderobsdörrarna lika, vi tycker det blir bäst så. Windey kom tillbaka på kvällen och så målade vi ett sista varv på golvlisterna och bröstlisterna. Tog en lunch promenad, behövde få lite frisk luft i lungorna på dagen. Trött på kvällen, slötittade på tv:n. Gick upp och tittade för Kjell såg hockey nere.

FREDAG: Ville inte stig upp då klockan ringde, men jag vet också att det blir inte bättre för att man sover längre. Kallt hela dagen och under natten hade det varit 30- grader drygt. Blev målning på förmiddagen, sen tog jag en kort promenad vid lunch. Skickade ut kallelser till bystämman, de som bor utanför Bjurholm måste få den på brev. Sen på eftermiddagen for vi till Bjurholm och hämtade tipslappar. Och så hämtade jag min tipsvinst från förra helgen 30:50 blev det att lägga i burken. Var och hörde om tapeterna kommit, men de kommer i början av veckan. Hade hoppats de skulle komma innan helgen. Bo-Erik och Windey kom på kvällen och så kom överdelen på garderoberna på plats. Nu går de ända upp till taket, det är bra. Gillar inte dessa som har mellanrum, helt galet i mitt tycke. Men det blir mer och mer målning, som man inte tänkt kanske. Nu blir det att måla om dörrarna igen, för vi skall bara ha två speglar på varje dörr. Jag hade målat för 3 speglar, så det är bara att måla igen. Tittade på Lets Dance på kvällen, det gjorde jag på övervåningen. Kjell han såg Snoker nere.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost så blev det Bjurholm och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips och löste ut min vinst från förra lördagen. Vi handlade för helgen och så löste jag ut handtagen jag skickat efter. Men jag hade nog hjärnsläpp då jag beställde dem, för jag hade glömt att det skulle vara handtag på luckorna som skall dit. Och så hade jag skickat efter 4 påsar med magneter, måste ha läst dåligt hur många det var i varje påse. För det är nämligen 10 stycken i varje, så nu har vi 40 maneter. Man behöver ju bara 8 stycken till 4 dörrar. Även om vi byter ut de som är dåliga uppe så kommer vi ha magneter till dörrarna så länge vi lever i alla fall. Vi fick tag på taklister hos Bo-Erik. Så jag fick tvätta och torka av dem. Kjell han målade överskåpsdelen, så jag slapp hålla armarna så högt. Var bra att han hjälpte mig med det. Bo-Erik kom med luckan till överskåpet. Så Windey och jag kunde grundmåla dem, sen målade jag ett första varv på dem sent på kvällen. På kvällen var jag trött i hela kroppen.

SÖNDAG: Sov länge i morse, men jag var nog väldigt trött. Då vi ätit frukost så skulle jag sätta upp dörrarna till garderoben. Och då de kom in i bättre ljus så såg jag hur hemskt det såg ut. Kunde skrika rakt ut, men ville inte skrämma Kjell. Har målat dem i mitt Elvis rum och där såg de jättebra ut. Men jag säger bara en sak, tapetsera inte garderobsdörrar. Det är ett rent helv… att få bort tapeter och få dem bra om man vill ha dem målade. Så vi bar ner två i källaren där jag har bra lyse. Varför gjorde man inte det från början, man är ju inte riktigt klyftig. Hade man gjort det från början så har man sett så mycket bättre och kunnat ha dörrarna liggandes i bra höjd då man arbetat på dem. Men det går ju alltid vara efterklok. Och ny börjar färgen ta slut. Så jag måste skaffa ½ liter till av den gröna. Jag håller på att vara less på målningen. Har varit ner till Ulrika och tagit bort spegelväggen jag skulle få av henne. Just nu längtar jag efter att det skall bli klart. Så jag får städa och få bort allt från rummen som är som lagerrum med grejer staplade över sig. Är bara tv.rummet som klarat sig från att bli ett lagerrum. Men detta var sista rummet som jag tänker göra om. Tapetsera om, det kommer jag göra kanske om några år i tv.rummet. Men inte göra så här mycket som vi gjort nu. Badrummet blir en dröm, jag röstar för en Cadillac istället för badrum. Det är mycket mindre jobb med den ”tror jag”. Just nu längtar jag efter lite mildare väder, så jag kan börja vara ute och motionera. Det behöver jag verkligen. Kommer bli jobbigt att börja om med motionen, men det skall gå. Får sätta in tjursidan som jag kan ha om jag bara vill.

Veckans höjdpunkt är sovrumsrenoveringen även om det är mycket bök och målning.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.