Veckoblogg för v 5-2010

MÅNDAG: -32 då jag hämtade tidningen strax före halv nio. Burr kallt, blev inte någon extra sväng. Och då jag hämtade posten blev det också bara den korta vägen. Jag fick en smärre chock idag då jag kollade min mobilräkning. Får den som e-faktura, har tyckt det varit hög men inte kollat dem. Dum som jag är, men nu gjorde jag det. För det var 700 dragit från min telefon från M-QUEST AS. Vet inte om att jag skrivit på något avtal från dem. Men nu vet jag att det blev så då jag laddade ner två låtar som ringsignal. De har snott mig på stora summor varje månad sedan i juli förra året. Nu kan jag inte få igen dessa. Men Telia var verkligen tillmötesgående. Killen hjälpte mig och det visade sig vara ett oseriöst företag som nu är svart listad hos Telia. Nu tar de bort 700 från min sista räkning, men kunde inte göra något åt de andra månaderna. Men vi spärrade även numret från att råka ut för lurendrejare igen. Det kan finnas en pytteliten text då man laddar hem låtar och så är man fast. Men detta blir en dyr lärpenning för mig, nu vet jag. Inga roliga ringsignaler kommer jag då ladda hem något mera. Upptäckte att Kjell nött hål på sina jeans, så han fick fara och köpa sig nya och så blev det en snygg skjorta till åt honom. Så nu är gubben riktigt fräsig. På kvällen kom Bo-Erik och Windey och så mätte han till taklisten så vi kunde grundmåla dem. Sen satte han upp speglarna på dörrarna, det blev jättebra tycker både Kjell och jag.

TISDAG: Trött då klockan ringde, men jag steg upp i alla fall. Vi for till Vännäs på förmiddagen skulle få massage och det behövde jag verkligen. Min nacke och axlar mår inte alls bra, har blivit för mycke för mig. Tur att Windey hjälpt mig måla så mycket som hon gjort. Vi fikade innan vi for hem, det fick bli så istället för en lättare lunch. Var om till veterinärstationen och köpte ”kattmalt”, pasta som Kotte får för sin tarm. Innan vi skulle äta så ville Kjell vi skulle sätta fast de båda dörrarna som hade speglar. Så vi gjorde det och vi blev helnöjda båda två. Kjell han for på möte i Umeå och Bo-Erik och Windey kom hit och så blev det lite småsaker fixade. Men jag hade inte fått någon färg till taklisten så vi kunde inte måla något. Och det var lika bra det, för jag var trött och kände mig mörbultad av massagen tidigare på dagen. Började plocka in kläder i mina garderober. Och så rensade jag bort allt som har storlek 38. Kommer aldrig ner dit skulle jag tro. Windey fick ta över det hon ville ha och kunde ha. Mycket av kläderna har jag bara använt ett par gånger. Så det var inget som var slitit och nött. Såg på ”Mästarnas mästare”. Blev ganska sent innan Kjell kom hem.

ONSDAG: Kjell hjälpte mig rensa den bort de stora porslinsblommorna som höll på att vara bladlösa. Så nu har jag fått bort dem i sovrummet uppe. Passade på att slänga alla blommor utom 4 stycken. Glömmer ändå bort blommorna på övervåningen. Nu har jag kvar de som har självvattnad kruka de klarar sig bättre. Sen blev det städningen av övervåningen. Gubben skötte damsugningen. Nu blev det bra där uppe, skönt att få bort de flesta blommor. På eftermiddagen plogade Kjell gården och jag själv for och hämtade färgen som var klar. Och på kvällen kom Bo-Erik och Windey och så kunde vi måla taklisten och Bo-Erik satte upp de sista garderobsdörrarna. Fortsatte bära ner kläderna som vi flyttat upp, så nu håller Kjells garderober också på att fyllas. Men även hans kläder gås igenom noga. Vill försöka få bättre ordning i garderoberna nu. För tack vare ”det där kan vara bra att ha” så blir det lätt kaos i garderoberna och så räcker de inte till och nu har vi en mindre också. Så det måste rensas bort det som inte används.

TORSDAG: Inga täckbyxor då man hämtade tidningen, det kändes skönt att kunna gå ut utan att behöva ha dem på sig. Windey kom strax före tio och så fick vi måla taklisterna ett sista varv. Kändes bra då vi fick det klart. Sen fortsatte jag med Kjells garderober och vi gick genom dem och slängde en hel del som var både trasigt och för små. Även ”gubben” har ändrat vikt, känns bra att det även drabbar de som alltid varit smal. Och så gick jag genom linneskåpet uppe som vi skall bära ner. Det blev en del i sopsäcken även där. Men jag hittade mycket kökshanddukar och dem behåller jag. För vi har inte så gott om sådana. På kvällen så blev taklisterna uppsatta utom de som skall vara på väggen där tapeten skall vara.

FREDAG: Fick telefon om att tapeterna kommit. Så efter lunch for vi och hämtade dem och så köpte jag klister. Då vi ätit så blev det tapetsering, har aldrig jobbat med dem man bara behöver limma på väggen. Men det var betydligt lindrigare tycker jag i alla fall. Kjell hjälpte mig och hålla tapen då jag satte upp den. Och det gick bra, inte ett enda svordomsord från någon av oss. Resultatet var vi nöjda med, inga skarvar syns. Inte vad vi kunnat se i alla fall. Och så gillar vi tapeten också båda två. Det kändes bra då vi var klara. På kvällen var jag trött och less i både nacke och armar.

LÖRDAG: Skönt ute då jag hämtade tidningen, så jag gick en liten extra sväng. Har blivit dåligt med motion sista tiden. Men jag har varken haft tid eller ork för det. Solen tittade in till oss och det känns bra då man börjar se solen. Men upptäckte också att jag har julgardinerna kvar i köket. Nu är det inga tomtar på dem utan de är bara röda. Men det känns inte bra att de sitter där ännu. Har glömt bort att de sitter uppe och har inte tänkt på det heller. Men de skall ner då vi är klara med sovrummet. Kjell for till bränngropen med flera säckar skräp, så vi blev av med dem och lite annat skrot. Jag försökte börja städa upp i köket och tvätta penslar och bära bort både lim och färg som blivit över. Känns bra att vi kan börja städa bort i rummen. Bo-Erik och Windey var till Umeå och de skaffade två kvartsstavar. Dem jag köpte var i ek och det passade inte. Så nu har vi två kvartsstavar som vi inte har någon användning av. Men de får vara kvar, om man ev. skulle behöva dem någon gång i ett annat rum. Sen köpte han handtagen till överskåpsdörrarna som fattades. Och så fick vi hem kattfodret jag skulle ha från Umeå. Vi hade beställt en 10 kg säck med torrfoder. Så nu har då katterna mat ett tag i alla fall. Bo-Erik och Windey kom ner då de ätit middag. Och så mättes kvartsstaven ut och så sattes den sista tak och golvlisten dit. Sen bar karlarna ner linneskåpet. Så jag fick börja fylla det med lakan och örngott. Nu har man dem på ett ställ och det är roligt att kunna använda det som svärmor använt i många år. Visserligen är det kanske inte rätt färg, men jag känner inte för att måla om det. Men vi får se hur det blir, det får Kjell avgöra. Vill han måla om det, så får han göra det. Jag tycker det skall vara som det är, för det var ju så Henny hade skåpet. Det har blivit en sopsäck till och en säck som skall till Kupan, med gardiner, dukar och lite annat smått.

SÖNDAG: Gör trött i morse då jag vaknade. Det har nog blivit lite för mycket för mig och jag känner av det i nacke och axlar. Fortsatte med att plocka upp från säckarna, nu är allt uppackat och lagt dit det skulle. Grundmålade kvartsstavarna och kunde sen måla med huvudfärgen, så nu är de klara för uppsättning. Har upptäckt att jag kommer få över en del saker som vi haft uppe på väggarna. Men de får jag väl hänga i sovrummet på övervåningen i stället. Det är en del priser som Kjell vunnit och som jag inte vill bära upp på vinden. Var och hämtade Mia uppe på skidbacken, det har varit mycket folk där i dag. Men det var ju en jättefin vinterdag också. Parkeringen hade inte räckt till, så det stod bilar utmed vägen också. Nu känns det verkligen skönt att det håller på att vara klart. Det kommer dröja innan jag gör om något mera rum det är då säkert. Man håller nog på att vara för gammal för sådana här större ändringar. Men jag är jätteglad att vi fått det gjort. Och utan Bo-Erik har det inte gått, han är en pärla. Duktig och noga med vad han gör. Ber man han om hjälp då vet man att det inte fuskas. Han har hjälpt oss förut så vi vet att det blir bra det han gör. Och så har det varit jätteroligt att Windey varit här hos mig. Man får lära känna henne och kanske hon får lite övning i svenska också. Jag gillar henne jättemycket. Nu då vi är klara med detta och jag börjar få mindre att göra. Så skall jag visa henne fönsterfärgmålning, hon vill göra det. Jag har färger och mönster så det skall bli kul att göra det tillsammans med henne. Och i morgon kväll får vi ÄNLIGEN flytta ner igen. Flytta in i Vårt sovrum, det känns bra.

 

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.