veckoblogg för v 6-2010

MÅNDAG: KALLT på morgonen -20 då jag steg upp, men det blev en ganska fin vinterdag även om inte solen var framme. Var till Bjurholm och löste ut paket med sängmattor och sänglampa och nya gardiner med omtag. Sen gjorde jag klart på väggen där fotografierna skulle vara. Men allt som satte uppe tidigare får inte plats nu, eftersom jag inte vill ha något på fondväggen. Det får komma upp på väggarna på övervåningen och det som inte får plats där får vi bära upp på vinden. Bo-Erik och Windy kom och så kom kvartsstaven upp och så sattes sänggaveln på plats. Sen fick vi äntligen bära in sängarna igen. Kjell han for till Rågberget på kvällen, det var lottning till skidtävlingen. Jag själv bäddade och gjort klart. Känns hur skönt som helst att få flytta in. Och det lär dröja innan jag vill göra om något, tapetsera det kanske jag kommer göra inom några år i tv.rummet. Men inte något mera, fast det har varit värt allt jobb. För nu har vi äntligen fått ett trevligt sovrum och så har Kjell och jag valt det. Men utan Bo-Eriks hjälp har detta inte gått att göra. TUSEN TACK BO-ERIK, du är en klippa. Och det han gör det blir bra, är noga med allt han gör. Han vet vad han gör den killen.

TISDAG: Det var skönt att få sova i våra egna sängar. Även om det är bra sängar på övervåningen också. Så är de ändå inte som våra. Och katterna verkade glada över att vi sov nere. De har nog saknat sovrummet och Kotte han har gjort det. Han är mest beroende av att vi skall sova nere, så han får sova också i sängen och på sin huvudkudde. Nu är det normalt igen för honom. Kjell han var mest uppe på Rågberget. Själv så gick jag genom det som blivit undanställt då vi började med rummet. En del saker har fått komma tillbak upp från källaren. Och på kvällen så var det äntligen dags för Rågbergsrundan som de fick ställa in två gånger tidigare i vinter p.g.a. kylan. Själv så satte jag mig framför tv:n och såg först på Mästarnas mästare och sen blev det 5:an och där såg jag vinterspelen.

ONSDAG: Trött då klockan ringde, men jag steg upp i alla fall och tog en liten sväng då jag hämtade tidningen. Så då jag kom in var jag pigg och vaken. Ringde för att ändra tiden hos tandhygienisten som jag trodde var den 11:e. Men jag hade fel dag i skallen det var klockan halv elva denna dag jag skulle iväg. Så det blev att fara iväg direkt nästan. Tur jag ringde och skulle ändra tid, annars har jag farit fel dag. Sen blev det att handla efter lunchen och fåglarna fick mat. Det blev kallt ute under eftermiddagen, redan vid halv fem hade vi 20- grader. På kvällen kom L. o. U och reviderade byns kassa. Nu är den klar och godkänd inför bystämman till veckan. Jag såg på tv på kvällen, såg vinterspelen på kanal 5.

TORSDAG: En ganska skönt dag, så det blev en liten sväng då jag hämtade tidningen och även en liten sväng vid lunch. Hjälpte Kjell att göra klart en del saker inför bystämman. Och så bytte jag gardiner i köket. Nu sitter mina favorit gardiner där igen. Fick presentkort från Stolpfabriken då jag fyllde 50 år. Då kostade jag på ett riktigt fint tyg till köksgardiner, var jättedyrt metern. Men det är de bästa gardiner jag haft, de blir aldrig skrynkliga inte ens efter tvätten. Man hänger bara upp och torkar och så är det bara att hänga upp i fönstret. Sen gillar jag både färg och mönster på dem. Och sådant gardintyg kommer man aldrig mer köpa. Men då gjorde jag det, för jag ville ha något fint och som jag har kvar i många år. Och det har jag haft med dessa gardiner som jag sydde då.

FREDAG: -28 då jag hämtade tidningen. Men det blev en solig och fin dag även om den var kylig. Har suttit och gått genom L-E fakturor som är skickade under 2009 för att kolla av att alla betalt som de skulle. Håller på att göra klart all bokföring mm så jag får lämna ifrån mig detta snart. Känns skönt att kunna lämna ifrån mig pärmar och allt. Vi var till Bjurholm och lämnade in tipset och betalade mitt andelsspel. Sen var jag in på Konsum och handlade lite lätt. Kjell fick present av yngsta dottern på alla hjärtans dag. Jag hade totalt glömt att det är till helgen. Brukar komma ihåg det och så brukar han skicka en liten sak till Inga-Lill då. Men vi köpte en liten grej idag och så får hon den på måndag istället. Har haft så mycket att göra så jag har inte haft en tanke på att vi är så långt in i februari.

LÖRDAG: Sov lite längre, men det var lördag. Då jag kom hem från affären och hade handlat så hade Lina ringt. Ringde upp henne och fick prata med lilla Lovisa. Man förstår inte så mycket av vad hon säger, men det var roligt få höra hennes röst. Farmor längtar efter henne som vanligt. Och så var det roligt få prata med Lina också. Det var en fin vinterdag och på eftermiddagen passade jag på att följa med Kjell till skidspåret i Bjurholm. Men det är 10 år sedan jag stod på skidor sist, så det var verkligen ovant. Som tur är så har de en lätt bana på 1,1 km som passar en ovan kärring på skidor. Åkte det + 400 meters spåret så jag fick åka 1,5 km, det räckte första gången. Fick ont i både höfter och axlar, men det är ju för att man är ovan. Senare på kvällen blev det skidskytte som även jag såg. Men det gick inget vidare för de svenska tjejerna, synd för de har varit värda en bättre placering.

SÖNDAG: Idag sov jag riktigt länge, var trött kände jag. Har känt av skidåkningen en del idag, så det var nog förnuftigt att inte åka så långt i går. Kjell han for och tittade på Konstvägens skidtävling. Själv stannade jag hemma och tittade på tv och bara slappade. Skjutsade Anna till Bjurholm och så hämtade jag min Elvis skiva. Nu är det bara en söndag kvar med en Elvis cd till Expressen. Jag har fått tag på alla som tur är. Bo-Erik och Windey kom med småfisk till katterna, så de fick sig ett kalas i eftermiddag. I kväll blir det att se skidskytte igen. Det är något som jag gärna tittar på och så sprinten, tycker om då det händer saker snabbt. Att se på en 3 mil på skidor det är inget för mig, blir så himla långtråkigt.

Veckans höjdpunkt var att få flytta in i det nya sovrummet och så telefonsamtalet med Lovisa och Lina förstås.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.