Veckoblogg för v 7-2010

MÅNDAG: Gick en sväng då jag hämtade tidningen, sen blev det en promenad vid lunchen. Det var ganska kyligt på morgonen, men sedan blev det en fin vinterdag. Men det är alltid kallare här efter älven än det är uppe i byn eller i Bjurholm. Nu är det en sådan period då det skiljer ganska mycket. Satt med pappersarbete hela dagen, skall bli skönt då jag får fara iväg med dessa pärmar och bara slippa skiten. Tycker bokföring och sådant är kul egentligen, men inte detta. Blir bara på dåligt humör då jag skall sitta med det. Men det är snart slut som tur är. Kjell han var och åkte skidor på eftermiddagen. Jag hade inte tid följa med idag och han ville åka lite längre så det var lika bra jag var hemma. Kvällen blev att titta på tjejerna som åkte 1 mil, det är lämplig sträcka att titta på. Och så fixade Calla en medalj, hon är jätteduktig. Men jag tyckte synd om Anna Haag, det var ju så nära för henne. Fast hon är värd att hyllas också för sin 4:e plats. Herrarna såg jag inte, det blev för lång tråkigt att titta för de åker längre. Men det blev ju en medalj där också, jag hörde hur Kjell vrålade och förstod att något bra hade inträffat.

TISDAG: En tidningsrunda på morgonen, sen blev det Vännäs klockan elva för behandling. Var in på ICA i Vännäs och handlade innan vi for hem, passar alltid på att handla sådant som inte finns hos Karin. På kvällen var jag och kokade kaffe på bystämman. Sen gick jag hem då jag gjort mitt. Det blev en skön promenad, var 8- grader. Och så satte jag mig och såg Bygglov. Är ett program jag gillar, nu skall vi inte göra någon reparation på länge. Men man kan alltid lära sig något och få lite tips. Trött som vanligt efter massagen och det var ganska sent innan Kjell kom hem från bystämman. Men han kom hem så han fick se Ferry gå i mål i alla fall. Kul för den killen att han äntligen fick ett OS guld, det var han värld.

ONSDAG: Promenad både på morgonen, kändes i kroppen att man fått massage dagen innan. På kvällen hade vi hit Windey och Bo-Erik på smörgåstårta. Vi hade som en liten avslutning på sovrumsrenoveringen. Sen blev det tv med skidor för min del. Det var sprint och det gillar jag. Om man nu kan säga att det är sprint då det tar över 3,5 minut.

TORSDAG: Satt med pappers jobb hela förmiddagen. Sen på eftermiddagen var jag till Bjurholm och löste ut ett paket. Det var ett nytt sängöverkast, hade tänkt det till sängarna. Men färgen stämde inte alls så det får gå tillbaka. På kvällen var vi bjudna till Bo-Erik och Windey på tårta, hon fyllde år. Det var en god hembakad tårta. Och annat gott som var hemgjort. Var inte planerat in i min diet lista, men Windey fyller bara år en gång om året. Så jag tummade på min matlista. Det var trevligt att få gå dit, är jättekul att ha Windey som granne.

FREDAG: Vaknade före klockan och gick upp och jag började med att ge småfåglarna mat. Kallt även denna dag. Var och gick en promenad vid lunch då var det ”bara” 14 – grader. Men kändes som minst 20 i ansiktet. Vi for till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och så hämtade jag mitt andelstips. Löste även ut vinsten från förra helgen 10 kronor i min burk. Hämtade uppslagsverk som skall till Umeå. Sen handlade jag för helgen både på konsum och hos Karin. På kvällen så var jag bara lat och tittade på Lets Dance.

LÖRDAG: Blev en tidig morgon, vi skulle till Umeå. Kjell skulle vara funktionär på Antikloppet och jag var i serveringen. Det blev en dryg dag så man var ganska trött då man for hem efter 9 timmars bortavaro. Vi åt i Bjurholm innan vi for hem, vi tyckte vi kunde unna oss det en sådan dag. Då vi varit i farten sedan tidig morgon. Det var i kallaste laget för skidtävling, men det var gränsfall om de skulle köra tävlingen. Var ganska många som inte kom, men som anmält sig. Förstår de som inte vill åka då det är så kallt. Det blåste ju en del också och man såg hur de frös då de kom i mål en del. Men då fick de varm kaffe eller saft som var varm eller the och smörgås. Det var de värda de som åkt 4 mil denna dag. Kvällen slappade jag framför tv:n. Kjell tittade på OS, jag gick upp och tittade på tv. Såg en bra deckare på kanal 8 tror jag det var. Sen gick jag och lade mig orkade inte se skidåkningen.

SÖNDAG: Sov ganska länge i morse, var gör trött. Kändes skönt att slippa gå ut i blåsten och kylan. Inget väder för mig och astman skulle jag tro. Såg reprisen från skidåkningen i stället och det var ju kul att det gick så bra för killarna. Har gjort köttbullar en större sats så det skall räcka till minst två middagar. Hade tänkt fara och hämta min sista cd skiva med Elvis, men jag kände inte för att ta ut bilen och åka någonstans denna dag. Så jag hämtar den i morgon istället. Vi har haft en fågel här som inte vi har sett förrän i år. Idag kom den tillbaka och de tre gångerna den har varit här har jag upptäckt att småfåglarna försvinner. Idag hann jag kolla fågelboken då han var här, för jag hade den framme och markerat sidan där den fanns. Det är en varfågel som är här. Och då man läser om den så ser man att den kan äta småfåglar upp till en trast storlek. Så då är det inte konstigt att småfåglarna försvinner då den kommer. Den är i alla fall en fin fågel tycker jag. Nu får man hoppas att det slutar snöa och blåsa så det blir bra väder framöver.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.