Veckoblogg för v 8-2010

 

MÅNDAG: Kallt även denna dag. Tog en liten promenad innan lunch, gick en bit efter älven på skoterspåret. Det är som att gå efter en väg, hårt och bra. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm, jag skulle köpa färg till håret. Och så handlade jag lite lätt hos Karin. Var även och löste ut tre tipsvinster från andelsspelet som jag glömt bort. Det blev 14,50 i burken för onyttiga saker. Även 25 kronors vinsten från Sverige lotteriet hamnade där. Vi har gått med i det och då får man två sverigelotter och så vinner man på sitt födelsedagsnummer. Tror detta spel är lättare att vinna på än bingo lotto. På kvällen blev det tv och skidor. Men då tjejerna skulle åka finalloppet så for strömmen. Det var i huvudskåpet det var fel. Så vi fick ringa efter Erling S. Och han var en räddande ängel just då, för utan ström ingen värme. Det var kallt ute så det har inte varit så roligt att vara utan värme. Var egentligen ett fel som vattenfall skall åtgärda. Men vi kunde inte vänta på dem, då har vi varit utan värme hela natten och kanske halva tisdagen. Nu fixade Erling detta och vi fick tillbaka strömmen och så kunde Kjell se reprisen på loppet på svt 24. Vi hade tur att vi hade en elektriker här i byn. Tack Erling för att du kom och fixade felet trots den sena timmen på dygnet och även kylan.

TISDAG: -31,8 då jag hämtade tidningen. Så det blev ingen extra tur på morgonen. Hade varit kring 35 under natten. Nu är man less kylan, snön är jag inte less på. Men kylan kan gärna få försvinna. För man kan inte vara ute som man vill då det är kallt. Blev lite bättre på dagen då solen kom fram så jag tog en liten sväng vid lunch. Men det var kallt efter älven där jag gick en liten tur. På kvällen så blev det bygglov på tv 4 för min del och där gjorde de om ett badrum. Men man fick se lite för lite av då de lade in golvvärme.

ONSDAG: 34 i morse då jag hämtade tidningen, det blev den korta vägen till postlådan. Hade varit nästan 38- som kallast under natten. Blev bara en tur till postlådan vid lunch, mina luftrör reagerade på kylan. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen, men helst vill man inte fara ut alls i denna kyla. Såg att det kommit hem sticklingar, men det känns inte som om man vill köpa några just nu. Det lockar liksom inte och inte har jag sått några tomatfrö heller. Men man kan köpa färdiga plantor. Då får man tomater tidigare också. Blir ett år med mindre tomatplantor än jag brukar ha skulle jag tro. Ringde min gamla vän Inger nere i Närke, ibland så saknar man henne väldigt mycket. Våra kaffestunder vid köksbordet hos henne eller här hemma. Vi gick till varandra då vi kände för det, det behövdes ingen inbjudan för att ta en kopp kaffe. Senare på kvällen fick jag telefon från Lina. Sonen är inlagd på lasarettet, hans diabetes är på tok och det fanns inget annat att göra än lägga in honom. Hans kropp var slutkörd och nu blev det insulin med dropp. Jag såg redan i julas att det var på tok med honom. Vet inte varför han förnekar sin sjukdom för det gör han. Får hoppas det inte gått för långt med hans hälsa. Men det känns oroligt då man är så långt borta från sin son en sådan här gång. Får hoppas han får rätt läkare och rätt insulin så kanske han repar sig igen. Såg herrarnas stafett på kvällen, var roligt de fick sitt guld. Och att Södergren fick vara med och få guld, det var han värld den killen.

TORSDAG: Mindre kallt som tur var, blev en fin vinterdag till slut. Det var ganska kallt från morgonen. Men vid lunch var det 10- grader i solen, tog en promenad. Det kändes riktigt skönt i solen och skönt att vara ute. På eftermiddagen var jag till Windey och klippte och färgade håret. Det blev inte mörkgrått denna gång utan jag är tillbaka till färgen jag hade för 15-16 år sedan. Kände för att göra något åt färgen och då jag har Windey så nära så går det bättre att färga håret i någon annan färg. Ringde till Marcus ville höra om han pratat med Lina igår och det hade han, för han måste ju få veta vad som händer med pappa. Jag ringde Lina på kvällen, hon hade varit och hälsat på Tommy. Han mår bättre, sedan han fått dropp och insulindropp. Var uttorkad i kroppen också tydligen. Känner oro för hans hälsa. Får hoppas att han får en bra läkare och rätt hjälp. Mina tankar har varit hos dem hela dagen och kvällen också. Ringde till Marcus och berättade vad jag fåt veta.

FREDAG: Var till Bjurholm och L-E:s boklager, vi hjälpte en bokhandlare att lassa uppslagsverk som han skulle köpa. Det var Kjell och han som bar böckerna, det är tunga böcker och inget för mig att bära. Till lunch blev det en promenad, snöade en del. Men det var ganska skönt ute i alla fall. Sen blev det en tur till Bjurholm på eftermiddagen också. Jag var och lämnade in Kjells tips och betalade mitt andelstips. Sen var jag och köpte lite sticklingar, nu kändes det rätt att köpa några då det inte var 30 grader kallt ute. Har inte haft lust till några då det var kallt. Men idag fick jag lust för blommor igen. Pratade med Marcus, vi bestämde att de skulle komma nästa helg istället och då stanna någon dag på sportlovet också. Är ju roligt om Marcus och Elin kan stanna några dagar då de kommer. För det är inte så ofta de är här. Då jag kom från Bjurholm hade Tommy ringt och så ringde han senare på eftermiddagen. Äntligen fick jag prata med honom själv. Och jag blev lite lugnare då det inte var bensår som han hade. Har varit orolig för att det skulle vara det. Han var vid gott mod och har fått två sorters insulin. Men han fick inte åka hem över helgen och det är lika bra han är kvar tills de fått sockret stabilt på honom. Det går magsjuka på avdelningen där han ligger, så risken är stor att de får det i hans rum också. Men han är ju bra till om han får det. Kändes bra att prata med honom själv. Nu vet jag exakt vad de gör och vad som varit fel förut. Men nog är det bedrövligt att han fått fel sorts medicin och fel dos i flera år. Vårdcentralen i Sävar var tydligen inte så duktig på diabetiker. Han har fått medicinera helt fel under lång tid. Och fått fel tips då det gäller mat också, ja det mesta har varit fel de sista två åren. Inte konstigt om kroppen tar slut och även hälsan börjar vackla.

LÖRDAG: En snöig lördag, men jag gillar snön. Fast det går ju bra att göra det då man inte skottar eller plogar. Vi var och hämtade biljetter till en teater vi skall på i början av maj ”Liket som visste för mycket”. Sen blev det handling för helgen. Såg lite på reprisen på curlingen, tjejerna var kanon och roligt att de fick ett OS guld igen. På eftermiddagen fick Kjell hjälp med att ploga av Patrik. Bra att han får hjälp med sådant och bra att Patrik provar. Skulle vi vara borta eller Kjell sjuk så kan han ju göra sådant om det behövs. En toppen kille är det i alla fall. Törs man säga att han är en ”dröm måg”. Jag gör det i alla fall. Inger ringde på eftermiddagen, kul att få prata med henne. Det är så tomt efter henne många gånger. Jag förstår fortfarande inte hur hon kunde flytta till Närke av alla platser. På kvällen satt jag och försökte jobba med mina musiksidor, skall göra ändringar på en del sidor. Men jag blev inte klar, är mycket jobb kvar.

SÖNDAG: Sov till nio i morse var trött som sjutton. Och det fortsätter snöa, nu har det kommit en hel del sedan igår. Kjell fick fara och tanka bensin till traktorn. Och så fick han ploga en gång idag också. Fick hjälp av Ulf att bredda vägen upp till huset och få bort snön. Själv så har jag satt om sticklingarna jag köpte i fredags. Och så har jag pratat med Tommy. Han har fått en rumskompis som haft diabetes i över 30 år och har problem med både fötter och ben. Tommy får nog en del råd och hjälp av denna man verkar det som. Tycker det hörs som om han får bra hjälp också av både läkare och hela teamet på diabetes avdelningen. Så kanske det kan fixa sig så han kan börja må bra och få rätt behandling igen. Hoppas verkligen det, så han får må bra och kan få ha ett rikt liv ändå. För det kan man ha bara man får rätt behandling. Men jag tänker i alla fall åka ner till ungdomen i vår. Väntar till april månad då det börjar bli vår där nere och nu behöver man inte flyga ner eftersom de bor så långt från Göteborg. Då kan man köra bil ner och då kan vi fara ner båda två. Men man skall inte ta ut något i förväg, det kanske kommer något i vägen. Det brukar göra det om det är något man ser fram emot.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.