Veckoblogg 10-2010

MÅNDAG: Trött då jag vaknade. Men jag vaknade till då jag kom ut och såg att det rasat från taket på framsidan. Och att staketet på balkongen fått sig en törn av all snö. Jag tyckte det såg ut som hela staketet var på tok. Så det blev tårar och in till Kjell, men då vi gick upp och kollade så visade det sig att skadan var mindre än jag trodde. Vi hade tur denna gång, men ett snöskydd hade varit bra över balkongen. Det kommer nog upp ett i sommar efter detta. Så Kjell fick skotta av balkongen sedan vi ätit frukost. Nu hade vi tur snön var inte så tung trots allt. Var ganska varmt hela dagen och det töade bra och blåste. Så vi blev av med snön även på garagetaket. Blev en kortare promenad med Dino vid lunch. På kvällen blev det tv och “Saltön” gillar det. Så nu blir måndagar min tv kväll några veckor framöver.

TISDAG: En liten sväng innan jag hämtade tidningen. Vid lunch så tog jag en sväng med Dino, nu börjar det bli lite halkigt efter vägen så man får tänka sig för då man går. Och särskilt då man har en hund med sig. Var och handlade hos Karin sedan vi ätit lunch. Och på eftermiddagen kom Marcus ”lilldrängen” och Elin med bussen så jag hämtade dem i Bjurholm. Och så var jag in till Konsum och handlade lite lätt, sådant som inte Karin har. Var trevligt att vara fyra med middagsbordet. Och det är trevligt med ungdomen i huset, blir lite mera liv och rörelse här då. Det blev lite bakning efter middagen, maränger och sockerkaka. För det är ju fest då Marcus är här och Elin, då skall det var lite fikabröd till kvällsfikat. Och det gillar även Kjell, så han vill nog de skall komma ofta så han får gofika. På kvällen såg jag ”mästarnas mästare”, var inget på bygglov som jag var intresserad av.

ONSDAG: En kortare promenad på morgonen då jag hämtade tidningen. Då jag ätit frukost och diskat bort så väckte jag Marcus och Elin. Så de fick börja vakna till och så blev det backen för dem. Men de kom hem vid halv två, var väl inte det bästa vädret denna dag för skidåkning. Pratade med sonen som hastigast, var inte riktigt bra just idag. Det gäller ju att ändra lite på kosten om man skall träna, men det måste han lära sig. På kvällen såg jag buggfusk och man blir rädd då man ser vilka skurkar det finns på marknaden. Är nog tryggast att han någon privat som man känner väl om man skall göra någon byggnation. Men det är kanske lättare att vara skurkaktig på ett större ställ. Är man slarvig och luras på en liten ort så lär man snart inte ha något jobb alls. För folk får fort reda på om man är en skojare. Det är fördelen med att bo på mindre ort tror jag.

TORSDAG: Ungdomen for till backen då de ätit frukost. Jag och Dino gick en sväng vid lunch. Det var en riktig tö dag, som varmast 7+ grader. Så ladugårdstaket blev fritt på snö på framsidan, bara vinkeln som det ligger kvar. Ulf kom och tog bort snön som rasat ner. Då vi ätit middag skjutsade jag Mia, Marcus och Elin till Bjurholm så de hyrde film och köpte chips och hade filmkväll hos oss. Roligt att ha även Mia här hos oss på kvällen, det är inte så ofta det händer. Det var nästan som då Marcus och hon var små. Blev sista kvällen med gofika, det är så svårt att låta bli att fika med ungdomen. Och då Marcus är hemma skall det vara lite fest. Men jag tog in även grann killarna så vi fick bli av med mera onyttigt fikabröd.

FREDAG: Sol och 8- grader då jag steg upp, tog en promenad då jag hämtade tidningen. Var jätteskönt ute. Och det var fint väder hela dagen. Blev en promenad vid lunch också. Marcus fick hjälp att hitta någon modul i bilen sin. Patrik är en sådan kille som hjärna hjälper till, han är en ”drömmåg” kan man säga. Klockan sju åkte Marcus och Elin till Umeå med bussen. Det blev tomt och tyst sedan de for. Har varit så roligt få ha dem hemma några dagar. Hoppas de snart kommer igen till oss. Och på kvällen så blev det Lets Dance för min del.

LÖRDAG: Sov lite länge, var trött i morse. Saknade Marcus och Elin under dagen, det var tomt vid köksbordet både vid frukost och middag. På förmiddagen blev det en sväng till Bjurholm och lämnade igen filmerna som ungdomen lånat . Sen blev det handling hos Karin. Inger ringde från Närke så jag fick prata bort en liten stund med henne. Alltid lika kul då hon ringer. Har inte varit ute och rört på mig idag, gick bara den korta och normala vägen då jag hämtade tidningen. Så det blev en mycket lat lördag för min del i alla fall.

SÖNDAG: Fin dag även denna dag, men det blev en riktig sovmorgon. Har ringt till Värmland och grattat en 63-åring. Och skolat om några små tomatplantor, men det är inte många som kommit upp så jag skall köpa färdiga plant då det är dags. För dessa små plantor lär inte ge några tomater innan frosten kommer. Nu har jag suttit och försökt lära mig göra fotokollage mm., som Marcus försökte lära mig då han var här. Det är han som gjort den fina bilden som är på honom och Lovisa. Men det tar tid för mig att lära mig, får hoppas Marcus kommer snart och kan fortsätta lära mig mera. För man kan göra mycket roligt det ser jag.

Veckans höjdpunkt är besöket av ”lilldrängen” och Elin.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.