Veckoblogg för v 12 -2010

MÅNDAG: Trött då jag vaknade, hade sovit dåligt. Legat och grunnat under första delen på natten. Mina tankar fanns långt borta. Ingen motion under dagen, kände inte för det. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm och fixade present till Ulrika. Sen for Kjell till Örträsk med nummerlappar som de skall ha till sin skidtävling. Tur man har en underbara make som man kan känna tröst hos och som finns vid ens sida även då det känns tungt. Önskar att alla fick ha någon vid sin sida då allt känns tungt och svart. Men tyvärr är det inte så. På kvällen såg jag Saltön och det var näst sista avsnittet, synd att det bara är fyra avsnitt åt gången.

TISDAG: Tog en sväng då jag hämtade tidningen, hade varit en kall natt drygt 19- grader som kallast. Var ganska kyligt då jag var ute också, men solen sken och man hörde fåglarna kvittra i syrenbuskarna . Satte mig ner med Kjells bokföring, men hade svårt att koncentrera mig. Jag hade tankarna på annat håll. Vid lunch tog jag Dino med mig och vi gick en sväng, tog en tur efter skoterspåret på älven. Det var riktigt skönt i solen och en fin vårvinterdag. S. kom till Kjell och det var trevligt för honom att få prata bort en stund. Och så pratade jag med sonen och det samtalet gjorde att jag mådde bättre. En hel del av min oro försvann och det ser lite mera positivt ut för honom. Spelar ingen roll hur gamla ungarna är, oron kommer alltid finnas för dem. Mår barnen dåligt då mår jag också dåligt. Men det känns jobbigt att han och Lovisa är så långt bort. Jag kan ju inte bara fara och hälsa på dem så där hastigt om jag vill. Det är för långt tid mellan gångerna som jag får träffa lillan. Men bara hon blir 4 år så kan man skicka henne på flyget, då kan man få upp henne oftare. Vi var och uppvaktade Ulrika och alla flickorna var hemma. Det blev gofika på kvällen, hon är duktig på att baka fikabröd det har hon efter sin farmor. Sen blev det ”Mästarnas mästare” då vi kom in från kalaset.

ONSDAG: Solen sken och det var 7- då jag gick upp. Först fick småfåglarna talgbollar sen tog jag en promenad efter skoterspåret som går efter älven. Var en skön morgon. Ingen promenad vid lunch. Utan vi åt lite tidigare sen for vi till Nordmaling och hämtade biljetterna till Elvis föreställningen på Oasen. Sen kilade vi in på Utterströms och kollade lite väggbeklädnader och så tog jag priser på allt som behövs till. Då vi kom till Hörnefors ringde mobilen och det visade sig att Kjell glömt börsen där. Så vi fick åka tillbaka och så snabbt iväg för att han skulle hinna till Hissjö till Bronemo. Det var akut för hans rygg, är inte bra med höskottning då man är ”gammal” och har dålig rygg. Blev lite sent så vi gick in på f.d. busstationen och åt middag innan vi for hem till Agnäs. Jag åt onyttigt så klart och Kjell tog Rödspättan som han gillar där. Ringde min kompis Inger och pratade bort en stund på kvällssidan. Och på kvällen spelades det hockey, vi håller ju inte på samma lag Kjell och jag. Jag är ju född Värmlänning och Kjell är född Västerbottning. Så då är det lätt att räkna ut vilka lag vi håller på. Tyvärr så kommer Kjell vara besviken om några omgångar, för mitt lag är BÄST.

TORSDAG: Mulet hela dagen och på eftermiddagen snöade det. Just nu känns det väl som om man inte vill ha mera snö. Och han som skall skotta bort snön vill INTE ha mera snö. Han tycker det räcker och sen är inte snöskottning bra för ryggen. Så det vore ju bäst om han slapp skotta snö. Tog en promenad med Dino vid lunch, men det kändes kyligt fast det inte var så många grader ute. Till middag blev det våfflor, hade inte tänkt ha det. Men jag kunde inte låta bli. Är inte så ofta man äter det och gott är det. Men eftersom ”lilldrängen” inte var här så blev det utan grädde. Det gick bra med bara sylt också. Ringde sonen och hörde hur det var med honom. Han skulle hämta Lovisa på dagis så det blev inte så mycket prat. Men han hördes positiv och hade planer på att gå och handla lite med lillan och så skulle de göra annat som var roligt. Fick kort som han tog med mobilen, jag längtar så efter Lovisa. På kvällen kom Bo-Erik och Windey ner och vi diskuterade väggar. Det är mycket som man måste tänka på, inte alls så lätt att ändra något i ett hus.

FREDAG: Trött i morse då jag vaknade. Men jag vaknade mycket tidigare än klockan, försökte somna om en stund men det gick inte. Så jag gick upp och så tog jag spaden med mig och skottade bort från brevlådorna, så Kjell slapp det i alla fall. Var flera plusgrader under dagen, så Kjell väntade med att ploga gården. Var en grå och dyster dag då det gäller vädret. Gick en sväng vid lunch med Dino. Och på eftermiddagen blev det Bjurholm och lämnade in Kjells tips och betalade mitt andelstips och tog ut min 25 kronors vinst på Sverige lotten. Kjell han tog en ny lott i stället på sin vinstlott. Men jag vill ha pengar i min burk för onyttiga saker. Det kommer säkert till nytta längre fram under våren eller försommaren. På kvällen var det final i Lets Dance och jag hade önskat att båda paren kunnat vinna. För de var jätteduktiga båda paren som var kvar. Men det skall ju alltid vara en vinnare, så någon blir förlorare. Nu får man ledigt från tv:n på fredagskvällar i alla fall.

LÖRDAG: Vaknade innan klockan ringde även denna morgon. Men jag var för lat för att ta någon tidningsrunda. Så det blev bara den normala vägen för att hämta den. Då vi ätit frukost så for jag till Bjurholm och hämtade mitt andelstips, var även in till färgaffären ville han lite prisuppgifter. Vill jämföra olika alternativ till väggar. Då jag kom till Agnäs var jag in till Karin och handlade för helgen. Upptäckte att då man köper salt steksill så är det mindre med filéer i nu, än det var för kanske knappt 1 år sedan. Då var det alltid 4 ½ filéer i en förpackning, nu var det 3 ½, tror inte att priset är mindre för att det är mindre i förpackningen. 3 ½ filéer på två portioner salt sill tycker jag är för lite. Ringde sonen och hörde hur det var i södra delen av landet. Han verkade må bra och lilla Lovisa är det fart på, hon har ett annat humör än ”lilldrängen” och gör pappa gråhårig. Jag ringde även till Marcus ”lilldrängen”, skall skicka påskpresent till honom och Elin. På kvällen kom Bo-Erik, Ulf och Janne ner. Vi räknade och diskuterade olika alternativ till vårt nya projekt. Känns som det är dags att börja nu, för det lär ta sin lilla tid innan det är klart. Känns roligt men också gruvsamt för man vet att det blir ganska bökigt då man skall ändra på något i huset. Men förhoppningsvis så känns det bra då man är klar.

SÖNDAG: Nu har man blivit av med en timmes nattsömn igen. Det tar ju några månader innan man får igen den timmen igen. Men man har ju överlevt det i många år, så man klarar säkert av det i år också. Har varit ute och gått en sväng vid lunch med Dino. Även om det snöade så var det skönt ute. Men nu längtar man efter lite sol. Nu i kväll skall vi och Karin till Nordmaling och höra Göran Engman sjunga Elvis låtar

http://www.vk.se/Article.jsp?article=339513. Det ser jag fram emot, så min kväll är räddad kan man säga. Veckans höjdpunkt är att sonen mår bättre, då barn och barnbarn mår bra så mår mamma bra också. Sen hur länge det varar får man väl se.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.