Veckoblogg för v 14-2010

Veckans höjdpunkt är att det börjar hända lite med renoveringen och ombyggnaden.

www.rallyfarmor.se

 

 

MÅNDAG: Gick en sväng då jag vaknade. Hade tänkt försöka att gå med stavarna, men jag säger bara j…. .stavar. Får inte in rätt teknik, det blir passgång. Så de åkte in ett hörn där för de stå och samla damm. Hade tänkt slänga dem i en snödriva, men jag tog med mig dem hem och nu får de stå där i källaren. Var nattkallt så det var lämplig fart på töandet under dagen. Hade en riktigt lat dag, det kändes nästan som en långfredag för jag tyckte dagen gick sakta också.

TISDAG: Hade ont i gallgångarna under hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Men som tur var så gick det över. Har blivit för mycket ägg ett tag nu igen. Att man inte lär sig någon gång, att jag skall akta mig för att äta för mycket av dem. Det blev en promenad då jag hämtade tidningen och det känns bättre i benen, så kanske det är på väg tillbaka. Hoppas verkligen det så jag får vara ute och röra på mig. Fick ett trevligt telefonsamtal på morgonsidan. Jag får börja jobba den 12:e det känns verkligen roligt. Vi var till Bjurholm en sväng på förmiddagen. Så jag passade på att gå in till Af., och skriva under ett papper. Sen var vi till Färg och Järnaffären. Ringde en mattläggare på morgonsidan och även en på kvällen. De har mycket att göra de flesta mattläggare. Bo-Erik och Windy kom och så tog han ner en del av en vägg och kollade hur det ser ut under golvet. Säger bara en sak, tur vi tänkte om då det gäller golvvärmen. Sonen ringde på eftermiddagen, hälsan är det bra med hörs det som.

ONSDAG: Trött på morgonen, var trögt att gå upp ur sängen. Blev bara den lilla tidningsrundan då jag hämtade tidningen. Tyckte jag hörde tranorna då jag hämtade tidningen, men det måste vara fel. De har ju inget öppet vatten här ännu. Men vid lunch tog jag Dino med mig på en tur. Var ganska skönt väder ute men mulet. Var en sådan där dag då jag inte ville göra ett dugg och det gjorde jag inte heller. Utan var bara hel LAT. Bo-Erik kom och gjorde en del mindre jobb. Och så hade han tagit hem rör och brunnar som skall vara. På kvällen såg jag fuskbyggarna och denna gång handlade det om badrum. Ingen risk att vårat blir så dåligt gjort, inte med den hjälpen som vi får. Kjell han såg sitt lag förlora mot HV i hockey.

TORSDAG: Ganska varmt under dagen, så det töade en hel del. Var kring 7+ grader mitt på dagen. Var och gick en liten sväng på morgonen och även lunchen. Tänkte gå ner till Ogerna och se om jag skulle höra eller se tranorna. Tyckte jag det blev så lerigt så jag vände innan jag kom ner. Kjell han var och tog tid på Klubbmästerskapet på skidor på Rågberget. Själv så kollade jag då Bo-Erik satte dit den nya karmen och den dörr som vi har fått ta över till badrummet. Det skall vara en bred dörr så man får genom en rullstol, man blir ju inte yngre med åren. Och förhoppningsvis skall man kunna bo kvar sedan man blivit åldrig. Pratade med sonen på kvällen, han skickade över ett härligt foto på Lovisa.

FREDAG: Vaknade mycket tidigare än klockan, så jag gick upp och så gick jag en sväng. Det var lite duggregn på morgonen. Fick två kort på mobilen på Lovisa av sonen som han tog på morgonen. Är roligt då man kan få kort på detta sätt, då får man se hur hon växer och hur hon ser ut även om de är 100 mil bort från mig. Kjell han sov fortfarande då jag kom in, så jag gjorde klart frukosten och hann även äta min innan han kom upp. Då vi ätit lunch for vi först och lämnade in tipset i Bjurholm och så till Nordmaling och köpte torrfoder. Tyvärr hade de bara små påsar på 1 ½ kg, men jag fick ta två istället. Sen får jag passa på att köpa en stor säck då vi kommer till Umeå i slutet av månaden. För det är stor skillnad på kilopris om man köper små eller stor förpackning av torrfodret. Och tre katter som väger mellan 6-7 kg äter en hel del också.

LÖRDAG: Solen tittade fram under dagen och det blev ganska bra vårvinterväder. Vi var och handlade hos Karin och så till Bjurholm och hämtade mitt andelstips och så var jag in på Konsum och köpte några saker som inte Karin hade. Kjell han skottade upp diket, så nu är nog ryggskottet nära. Det brukar inte vara bra för ryggen, att skotta bort snön. Men vi måste få upp diket för att det inte skall bli allt för mycket vatten i f.d. vedkällaren. Varit ganska lat under hela dagen, har satt om några små tomatplantor. Men det lär nog behövas köpas färdiga plantor i år. För dessa kommer inte ge några tomater innan frosten kommer. På kvällen gjorde jag klar bottnarna till smörgåstårtan. Den blir alltid bättre om man gör bottnarna klar en dag innan man skall äta den. Såg på körslaget på kvällen.

SÖNDAG: Vaknade för tidigt i morse, men istället för att försöka somna om tog jag på mig löparskor och kläder och gick till anslagstavlan i lite högre tempo. Sen försökte jag springa hem, fick gå bitvis. Ville testa mina benhinnor, kände av dem i ena benet. Men det var nog bra underlag för mig. Vägen var fast men ändå inte hård eftersom det är grusväg, bitvis är det snö kvar. Det var skönt väder för motion på morgonen i alla fall. Kjell han sov då jag for ut och gjorde det även då jag kom hem. Vi har varit och uppvaktat två barnbarn, Anna och Linn de är födda samma dag. Anna blir 16 år och Linn 9 år. Det är Linn som vill ha smörgåstårta istället för vanligt tårta. Lite ovanligt att en 9 års tjej gillar smörgåstårta. I morgon börjar jag jobba, känns jättebra. Det är nästan 1 månad tidigare än förra året. Känns bra att få ha något att göra på förmiddagarna, då blir de inte så långa. Och kanske man får mera lust med annat också nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.