Veckoblogg för v 15-2010

 

 

MÅNDAG: Vaknade innan klockan ringde, bra för jag kunde ta det lugnt och gå en sväng innan jag for till Golfklubben. Kändes jättekul att få komma dit och börja jobba igen. Då jag kom hem så gick jag en sväng innan jag åt lunch. For till Bjurholm på eftermiddagen och hämtade ut grundfärg till dörren och karm och foder som skall dit. Har mycket småfåglar i buskarna under dagen, vet inte att det varit så mycket någon dag tidigare detta år. Men det är en del flyttfåglar som kommit, bl.a. staren. Det är länge sedan vi hade någon här hos oss. En helt otrolig fin och varm vårvinterdag, det är trevligt då det är sådana dagar nu i april. På kvällen kom Bo-Erik med tröskeln som han gjort och satte dit. Så nu kanske Tarzan törs gå in i badrummet igen, han har inte vågat det sedan vi tog bort den gamla tröskeln, en riktig fegis kan man säga.

TISDAG: Gick en sväng då jag vaknade, sen blev det frukost och läsning av tidning. Ont i halsen igen och tätt i näsan som sjutton. Vi var till Vännäs och fick behandling och det behövde jag verkligen. Då vi kom hem från Vännäs så fick jag värdens frossa hackade tänder och frös som en tok. Har känt ett tag att jag blir så less då jag är ute och går. Kände mig helvissen hela kvällen.

ONSDAG: Kände på morgonen att något inte stod rätt till i kroppen så jag ringde vårdcentralen. Och fick komma till klockan 13, det visade sig att jag hade ganska hög feber39,2 och en snabbsänka på 82. Inte konstigt att jag blivit trött sista tiden då jag varit ute och gått. Har bihåleinflammation, så jag fick en kraftig penicillin kur som jag skall äta i två veckor. Förmodligen har jag gått med detta i flera månader, är bara att hoppas att det hjälper och att man slipper spola. Bo-Erik rev väggen, men Kjell har hjälpt till så jag har bara slappat och tagit det lugnt orkade inte hjälpa till något. Vilat under täcket och på kvällen så såg vi på Fuskbyggarna.

TORSDAG: Hemma från jobbet, var tvungen. För jag orkar inget och hade feber även denna dag även om den försvann på kvällssidan. Så då jag lade mig så hade jag ingen feber. Men sänkan har nog inte sjunkit så mycket för jag blev trött fort tycker jag. Inga extra promenader då jag hämtade tidningen och posten, utan det blev den kortaste vägen båda gångerna. Nu har vi  inte mycket till golv vid toaletten, så då man gick upp på natten så var det att balansera sig fram till toastolen, men det gick bra det också.

FREDAG: Feber på förmiddagen och det kände jag av. Men den försvann på eftermiddagen, kände mig bättre denna dag. Fast jag är lika tätt som vanligt, så det har då inte blivit något lättare att andas genom näsan. Vi var och lämnade in tips på eftermiddagen och så hämtade jag ett paket. Mattläggaren kom och kollade rummet, men det måste göras klart helt golvet för att kunna mätas upp. Så vi får beställa matta, men vi valde golvmatta i alla fall, eller Kjell fick göra det. Jag kunde inte bestämma mig och jag tycker han valde en kanonsnygg matta. ”gubben” har bra smak. Sen blev det en färgburk för att kunna måla dörr och fönster. Men det får Kjell göra. Är en stor röra nu, men det visste vi att det skulle bli. Men det är det värt, för det blir ju klart en dag också. Själv så slappade jag hela kvällen, tittade på då andra arbetade.

LÖRDAG: Lite piggare idag tycker jag själv. Men jag har inte gjort så mycket för det.  Toalettstolen försvann och så blev det dragning av vatten och avlopp och nästan hela golvet kom till i den gamla duschdelen.  Jag var och handlade på förmiddagen. Och till middag blev det hämtmat, vi ringde till Mia för hon jobbade på Serveringen på Rågberget. Så vi köpte hem färdigt skrovmål, det var gott att slippa laga mat denna dag. Blev ett riktigt april väder på kvällssidan. Men det är ju normalt att det kommer snö och är dåligt väder någon gång denna årstid. Då Dino skulle ut sista gången på kvällen så följde Kjell med, så jag slapp gå ensam. Är lite mörkrädd nämligen.

SÖNDAG: Blev väckt av katterna, de kände doften av älgben. Tarzan var värst av dem, så jag gick upp och skalade bort allt kött till dem. Sen fick Dino ben då jag gick ner och tog ut honom. Han fick ligga ute och äta sen tog jag in honom efter en timme. Sen gick vi en liten sväng igen. Kjell han låg och sov lite längre så jag hann både äta frukost, måla fönstret ett varv och gå ut med Dino innan han steg upp. Känner mig mycket piggare idag, är inte lika trött nu. Kjell han målade dörren på utsidan ett varv med den riktiga färgen. Men då man skall försöka måla över mörka färger så får man måla flera varv det märks nu. Och allt har ju varit mörkt här, fönster foder, runt fönstren och även dörrfoder och många golvsocklar är också mörka. Jag har varit nere i källaren och grundmålat fönsterfodret, men det lär behövas ett varv till med grundfärgen. Har varit ute med Dino en sväng nu igen, men det är då ingen värme och det kom som en hagelskur, ett riktigt aprilväder är det även idag. Nu ser jag fram emot en ny vecka på jobbet och då med bättre ork än jag haft senaste tiden. Penicillinkuren verkar göra nytta i alla fall.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.