Veckoblogg för v 16-2010

MÅNDAG: Vaknade innan klockan ringde, så jag kunde ta det lugnt innan jag for till Golfklubben. Då jag kom hem så blev det lunch med gubben. På ef.m. kom röris och kollade, vi skall byta element och sätta upp ett större. Har varit för lite förut i mitt Elvis rum.Vi anlitar samma som satte in jordvärmen, för han är både duktig och snabb och så tycker vi han är en trevlig prick. Kjell han hade kommit på idén att vi skall byta innertak. Så får vi bort det mörka och fula furutaket och för en gång skull så var det inte min idé. Roligt då även ”gubben” kommer på saker så där. Det är alltid roligare då man känner att man är två om ändringar och annat.

TISDAG: Då jag kom hem från jobbet och vi ätit lunch så for vi till Bjurholm. Vi hade några Sverige lotter som vi vunnit på Bingo lotto att hämta ut. Och så hämtade jag min vinst från andelstipset, det blev 114 kronor att lägga ner i min burk för onyttiga saker. Det räcker nästan till ett nytt tak till badrummet. Inger ringde på eftermiddagen, det är alltid roligt att prata med henne. Men nu har jag en dörr som är efter henne så jag får titta på den då jag saknar henne som mest.

ONSDAG: Trött på morgonen då klockan ringde. Då jag kom hem så föreslog Kjell att vi skulle fara till Byggmax i Umeå och köpa taket då vi ätit lunch. Så det blev en resa dit och så fick vi hem taket. Vi for in till K-Rauta där duschkabinen fanns som vi skulle ha. Vi ville höra hur många det fanns kvar. För det var ett specialpris just nu. Det visade sig att det var två stycken på lager kvar och så den som stod uppställd i affären. Så vi vågade inte chansa utan köpte den och skulle få hämta två dagar senare. Man får bara ha dem två dagar sedan man gjort köpet. På kvällen var jag på golfen igen, så det blev lite mera timmar denna dag. Var trött på kvällen. Men det var en uppehållsdag då det gäller byggnationen också.

TORSDAG: Var meningen det skulle vara kurs på eftermiddagen på golfen så jag var ledig förmiddagen. Vi åkte ner till K-Rauta för att hämta duschkabinen. Men då vi kom ner så fanns det ingen. De sökte säkert i minst 45 minuter, verkar som de två som fanns ute på lagret har kommit ut från området utan att det registrerats i kassan. Så där stod vi och hade betalat för en som inte fanns. Vi fick erbjudandet att plocka ner den som fanns i affären och få tillbaka en del av köpesumman. Jag föreslog en mindre summa mellan och vi fick ta en annan modell som var betydligt dyrare men även den på nedsatt pris just nu. Det blev så men vi fick betala några hundra till än vad jag föreslog. Men det blev en bra affär i slutändan i alla fall. Så vi fick med oss duschkabinen hem till slut. Och kursen blev inställd för flyget gick inte från Stockholm till Umeå. Så jag for och jobbade några timmar sedan vi kommit från Umeå på eftermiddagen i stället. På kvällen så började Bo-Erik och Kjell sätta upp det nya taket. Det blev klart i den gamla toaletten. Blir stor skillnad då man får ett vitt tak istället för detta fula furu tak. Tur att Kjell kom på detta, för jag hade gett upp om ett vitt tak. Orkar inte måla uppe i taket och i slutändan så skiljer det inte mycket i pris på att måla det gamla och köpa detta på Byggmax.

FREDAG: Trött på morgonen, men vaknade till efter det jag druckit mitt kaffe. Röris kom på eftermiddagen och förberedde för det nya elementet. Så nu är det klart med rören då mattan skall läggas dit. Var till Bjurholm på eftermiddagen och hämtade tipslappar till Kjell och så till Apoteket. Kjell fick hjälp med att sätta upp taket i mitt Elvis rum, blev ca halva klart. Skulle beställa badrumsmöbeln med handfat på Skånska byggvaror, för vi hade bestämt oss för en där. Men det visade sig att den var slut nu och skulle börja levereras igen först v 21-22 och så länge vill vi inte vara utan handfat och det är ju inte säkert leveransen kommer igång då heller. Så vi letade vidare på en i vettigt pris och hittade på ett annat ställe en liknande, lite mindre men det var bra pris på den. Så nu beställde vi den och hoppas den kommer då rummet är klart, gärna lite före.

LÖRDAG: Sov till nio denna morgon, var gör trött då jag vaknade. Vi åt frukost i lugn och ro sen for vi och handlade hos Karin. Sen till Bjurholm och lämnade in tipset och jag hämtade mitt andelstips. Och så till Färgaffären och köpte en färg som jag skall måla väggen med. Satte upp väven på väggen. Och senare på eftermiddagen grundmålade jag den. Var ute en sväng med Dino på eftermiddagen. Ulrika och Patrik och Anna var till Umeå, var ganska skönt väder ute även om det blåste lite lätt. Behövde få lite frisk luft i lungorna kände jag. Och så fick vi taket klart, det är betydligt trevligare med ett ljust tak än det gamla furutaket. Såg Körslaget på kvällen på tv.

SÖNDAG: Var tvungen att vakna i vettig tid, för klockan nio skulle vi deklarera. Så nu är det gjort, men det tog inte så lång tid att göra båda deklarationerna. Nu är det bara att skicka iväg dem till skatteverket. Känns skönt att det är klart i alla fall. Har målat väggen där jag satte upp väven, men den blev mörkare då den blev torr. Så jag är inte nöjd med färgvalet och Kjell han är inte alls nöjd ”lila” är inte hans favoritfärg precis. Men det får vara så nu ett tag, sen får man se om man får lust att göra något åt den till hösten. Kommer ju komma upp både spegel och diplom så mycket av väggen försvinner. Och då kanske man inte stör sig på färgvalet. Jag hade tänkt mig en ljusare lila färg och det såg ut så på färgprovet. Vi har dammsugit och städat upp så nu kan man börja lägga in matten på golvet.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.