Veckoblogg för v 17-2010

 

MÅNDAG: Trött då klockan ringde, men jag piggnade till innan jag for till jobbet. Då jag kom hem så blev det lunch med gubben Vi for upp till Bjurholm så jag fick handla lite, skulle ha sådant som inte Karin har så jag var in till Konsum. Och så lämnade jag igen en burk lim som jag inte behövde. Var en ganska fin vårdag och älven började riva, det blev en lugn islossning, isen den bara försvann. Tycker det luktar gott då älven är öppen, då luktar det vår. Såg stor spoven och det är också ett säkert vårtecken. Och då jag kollade i min dagbok så rev älven samma datum förra året också.

TISDAG: Då jag kom hem så blev det lunch. Sen for vi till Bjurholm och hämtade uppslagsverk i bokförrådet. Kjell skulle till Umeå på kvällen på möte med skidveteranerna. Så jag följde med och köpte bl.a torrfoder till katterna. Sen lämnade jag Kjell hos styrelsen och for till L-E med uppslagsverken. Där fick jag fika och satt och hade trevligt med L-E. Hade inga ärenden i några affärer så det var bra att jag kunde vara där en stund. Mötet var precis slut då jag hämtade Kjell. Ont i huvudet då jag kom hem, det är alltid så då jag varit i Umeå. Är nog allergisk mot stadslivet.

ONSDAG: Var lat sedan jag kom hem från jobbet. Inte gjort så mycket vettigt. Tog sista penicillin tabletten, så nu kan man prova att motionera igen och känna hur det känns. Får hoppas att jag är fri bihåleinflammationen, men jag tror inte det. För jag är ganska tätt ännu, men det visar sig säkert om ett tag hur det är. På kvällen blev det ”fuskbyggarna”. Och det är hemskt hur en del sk. Handverkare kan bete sig. Men det är bra att det kommer upp till ytan. Så de som är seriösa får chansen att få mera jobb. Om de då kunde erkänna att de fuskat och försökt lura folk. Men de är alltid oskyldiga till allt.

TORSDAG: Idag då jag kom hem var det städat och fint. Kjell hade städat och diskat och gjort helgfint. Tänk vad skönt det är att komma hem då. Vi var och löste ut paket, var bl.a. två taklampor till badrummet. Fick kort på Lovisa från Tommy, han brukar alltid skicka kort på henne varje torsdag. Så jag får ju se hur hon växer även om jag inte får träffa henne. Men visst gör det ont då barn och barnbarn är så långt borta. Var trött på kvällen.

FREDAG: Valborgsmässoafton, jobbade bara tre timmar. På kvällen var vi till Rågberget och där var det underhållning, fika och lotteri. Brasan tändes och kvällen avslutades med ett fyrverkeri. Men det var kyligt så täckjackan kom fram igen de timmar man var där. Sen åkte den in i garderoben igen och får väl hoppas den får hänga där till i slutet av detta år. Var trött då vi kom hem.

LÖRDAG: Jag började maj månad med att sova länge. Men jag var nog ganska trött och behövde de extra timmarna. Maj månad började med ganska svalt väder och regn under dagen. Kjell och jag hjälptes åt att sätta upp en ny taklampa i taket där gamla toaletten varit. Jag var elektriker och Kjell han skruvade fast lampan i taket. Men den andra lampan väntar vi med tills allt är klart. Sonen ringde så jag pratade lite med honom. Han hade inte varit till någon brasa, hade inte ens tänkt på att det var valborgsmässoafton. På kvällen så såg jag finalen på Körslaget och Calle M. vann med sin kör. Har hållit på honom hela tiden.

SÖNDAG: Hade tänkt gå upp i vettig tid, men jag somnade om och sov alldeles för länge. Har grundmålat taklist och dörrfoder, eftersom den färgen inte luktar och jag kan hålla till nere i källaren så går det bra för mig att måla sådant. För då jag är klar så går jag upp direkt. Bo-Erik och Windey kom över en stund, vi mätte ut hur många kakelskivor vi skall beställa. Så det får man göra i morgon och då kanske det inte tar så många dagar innan vi får hem dem. Nu väntar vi på att få in mattan, så man kan börja med väggarna. Jag hoppas det är klart om en vecka, men sådan tur har man väl inte. Har cyklat på motionscykeln 1 mil, men oj vad tungt det gick. Känns att konditionen är helt kass. Kjell tyckte jag skulle börja cykla lite innan jag for ut efter vägen. Och jag skall försöka lyda honom då det gäller motionen, jag tror han vet bäst där. Men det kommer bli tufft innan man får tillbaka orken igen. Får väl hoppas att jag är fri bihåleinflammationen, men jag är lite tveksam till det. Känns som det är kvar, men det visar sig väl snart skulle jag tro. Nu hoppas jag att det kommer hända en del saker med badrummet till veckan, så man får det klart snart.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.