Veckoblogg för v 18-2010

Lovisa har fått två glassar av Pappa, är lite svårt att välja.

MÅNDAG: Ganska fint väder även om det blåste en del. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm och beställde kakelskivor och allt som skall vara till dem. Hade hoppats golvmattan skulle ha kommit, men så var inte fallet. Men det är ju typiskt att man väljer en som inte finns på lager i Umeå. Ont i nacke och axlarna, det blev så efter cyklingen på motionscykeln. Man skall inte sitta och hålla i styret hela tiden då man sitter på en motionscykel. Köpte färg till håret och på kvällen var jag och färgade det, Windey hjälpte mig och klippte mig också. Kändes skönt att få bort en del hår från huvudet. Och att håret bara blev en färg igen.

TISDAG: Slutade klockan elva, för vi skulle vara i Vännäs på behandling klockan ett. Så det blev lite stressigt, men vi han dit i tid. Jag var in till Ica och köpte lite småsaker som inte Karin hade. Och på eftermiddagen och kvällen var jag trött som vanligt efter massagen. Så det blev att slappa framför tv:n hela kvällen.

ONSDAG: Fick sällskap av Kjell vid frukostbordet denna morgon. Han skulle iväg samma tid, men han skulle till tandläkaren. Var glad att det inte var jag som skulle dit, för jag är ganska skraj för sådan behandling. Då han var klar där hämtade han golvmattan till badrummet. Och då jag kom hem så fick vi besked om att kakelskivorna kommit, så vi lånade grannkillen J-O och släpvagn och for och hämtade dem. Sen bar Kjell och jag upp dem till övervåningen i köket, där får de ligga tills det är dags att börja sätta upp dem. På kvällen var det teaterkväll för oss ”Liket som visste för mycket”, bl.a. Lasse Brandeby, Linus Wahlgren, Regina Lund, Carina Lidbom, Johannes Brost m.fl. En lättsam fars, som vi båda gillade.

TORSDAG: Trött på morgonen då jag vaknade, man är inte van att vara ute på kvällarna. Men jag piggnade till sedan jag fått mitt kaffe. Då jag kom hem så var det börjat med golvet till badrummet, det blev klart med spackling mm under dagen. Sen fick vi högskåpet till badrumsmöblerna, men själva handfatet och möbeln till men det kommer senare. Fick kort på Lovisa, får nästan jämt kort på torsdagar på henne från sonen. Och det är jag glad över att få dessa. Snart fyller hon två år, men farmor kan inte fara till henne. Det känns inget roligt att inte kunna fira henne på hennes födelsedag. Alla andra barnbarn har man fått fira, men inte hon. Men man får väl se det så att man har haft tur att man haft de andra 4 barnbarnen på nära håll istället. Fast det känns som en klen tröst vissa dagar.

FREDAG: Då jag kom hem så hade Kjell krattat en del av gräsmattan, så det såg riktigt fint ut då man kom hem. Fick två kort till på Lovisa på morgonkvisten. Det blev jag glad över och så ringde sonen så jag pratade en bra stund med honom. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen och betalade på färgaffären. Och vi har gjort en vinst på flera tusen kronor genom att handla kakelskivorna och mattan här i Bjurholm. Har kollat priserna både i Umeå och Nordmaling och det var dyrare, så det lönar sig inte att fara utanför kommungränsen och handla. Och så har vi fått väldigt bra hjälp och service här i Bjurholm. Sen är Erika en toppentjej hon är både trevlig och serviceinriktad.

LÖRDAG: En fin vårdag, Kjell krattade och jag städade bort från rabatten som jag har. Funderar skarpt på att ta bort den till nästan år och lägga dit plattor i stället. Känns som det räcker med att ha växthuset, men det enda som jag skulle sakna i rabatten är pionerna. Har man bra nacke och rygg då går det bra med en rabatt, men får man ont på en gång man skall hålla på med sådant då är det inte roligt längre. Är lättare om man har lite blommor i krukor och urnor. Men denna sommar får rabatten finnas kvar i alla fall. Bar ut rosen från källaren så nu står den där den skall stå i sommar. Målade ett sista varv på taklist och dörrfoder, så nu är det klart då man skall sätta tillbaka det.

SÖNDAG: Sov till halv nio i morse, det var skönt att få sova ut. Vi har börjat sätta upp kakelskivorna på väggarna, tur vi fick hjälp. För det är lite bökigt i ytter och innerhörn. Men man kan kanske säga att det värsta är gjort just nu. Nu väntar jag på att man skall komma till den röda delen, då ser man bättre hur det kommer bli på väggarna när båda färgarna är på plats. Har cyklat 30 min på motionscykeln, fick order av ”gubben” att göra det. Han hade bestämt det redan i går. Vilken tur jag har som har en karl som bryr sig om hur man mår. För han ser att jag inte trivs just nu med varken vikt eller ork. Och han är rätt person för att få en på rätt väg igen. Hoppas jag får tillbaka lusten och orken för motion igen, så jag kan komma ner i min favorit vikt. Idag har vi varit förlovade i 29 år, så han fick några lotter av mig till frukosten. Åren de går fort då man har det bra och är nöjd med tillvaron.

Veckans höjdpunkt är nog att mattan kommit på plats och att vi kommit igång med väggarna. Nu får man hoppas att det mesta kanske blir klart denna vecka.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.