Veckoblogg för v 19-2010

MÅNDAG: Trött då jag vaknade, men piggande till innan jag kom till jobbet. Har försökt sätta mig in i det nya kassasystemet, men man är ”gammal” och inte lika snabblärd som för en tio år sedan. Men med lite övning skall det väl gå bra. Vi var till Bjurholm och beställde en skiva vitt till. Hade räknat fel då vi beställde dem, så det fattas lite. Och på kvällen blev det uppsättning av de vita och så en liten bit av den röda delen. Är roligt att se hur badrummet börja ta form, man ser mer och mer hur det kommer bli då det är klart.

TISDAG: Inget vidare väder då jag for till jobbet, blåsigt och ganska kyligt kändes det som. Då jag kom hem så for vi och tvättade bilen, det behövdes verkligen. Nu kan man gå nära den utan att behöva tvätta kläderna sedan man varit inne i den. För att gå nära den var garanterat smutsiga kläder. Solen kom fram på eftermiddagen även om det inte var någon större värme. På kvällssidan blev det fortsättning av kakelskivorna och nu var det de röda som kom upp. Var hockey på tv på kvällen, så jag satte mig ner och försökte göra en ny dagbokssida för juni månad.

ONSDAG: Egentligen skulle jag jobba bara två timmar, eftersom det var dag före röd dag. Men jag ville få klart vissa saker innan helgen så det blev en timme drygt längre. Det gör inget för jag får de timmarna en annan gång. Kjell han for till bränngropen med en massa skrot och även tomtestommen fick följa med. Nu har det gjort sitt där i släden. Det blir nog ingen mer tomte i släden skulle jag tro. Var och handlade hos Karin för helgen. På kvällen blev det att jobba med badrummet.

TORSDAG: Sov till halv nio, klockan halv tio då kördes det igång med badrummet, sen var det full rulle mest hela dagen här. Men det blev mycket gjort också, synd bara att de i Umeå missade att skicka en golvskena för lite. Annars hade vi fått nästan allt klart på väggarna. Det kom äntligen lite regn på kvällskvisten, nu kanske det kommer grönska snart. Pratade med sonen lite, längtar efter både honom och Lovisa. Men jag räknar med att det kommer ta tid innan jag får träffa dem. På kvällen var det hockey på tv för Kjell. Själv så tog jag det bara lugnt och slappade med en tidning.

FREDAG: Åskan gick då jag steg upp och det small ganska bra några gånger då jag for till jobbet. Sen fick vi en del regn och det behövdes också. Kjell kom till golfklubben med bokhyllan som jag inte behöver här hemma längre. Och då jag kom hem så var B-E hemma och hade satt ihop duschen. Sen efter lunch som även badkaret och så blev det installerat och man kunde börja använda sig av dem. Jag tog ett premiärbad och det var verkligen skönt då man fick massage av vattnet och det blev även en premiärdusch. Men badrummet blev inte klart, för det fattas handfat och möbel till det. Så champagnen får vänta tills allt är på plats. Skulle prata med Lovisa i telefon, men det gick dåligt hon vet inte vem farmor är. Hon trodde först det var mormor, men farmor har hon ingen aning om vem det är. Det gjorde ont i mitt hjärta. Men jag måste acceptera att jag har förlorat henne, hon kommer aldrig kunna ha en bra kontakt med mig. Det gör ont, men vad gör man går inte ändra på de 100 mil som skiljer oss åt. Är lite svårt att bara fara iväg över en helg då man känner för det.

LÖRDAG: Sov till strax efter halv nio, var gör trött. Kändes som jag inte orkade stiga upp, men då jag väl kom upp och hade hämtat tidningen så piggnade jag till. Det blev mera jobb med badrummet, nu kom de sista taklisterna upp och dörrfodret kom också upp. Sen hade B-E gjort foder till fönstret, men det skall målas först innan det kommer upp. Kjell han for till bränngropen med ett lass. Det har blivit en del skräp och det blir mycket kartonger också har jag märkt. B-E hjälpte oss sätta ihop skåpet, så det är klart. Men det blev inte fastsatt eftersom vi inte är säkra på hur nära handfatsskåpet det skall stå. Vi fick även in toaletten, så nu behöver man inte gå en trappa upp på natten. Var till Bjurholm och lämnade in tipset på eftermiddagen. Och så handlade jag hos Karin på förmiddagen. Sonen ringde, kanske jag får träffa Lovisa i sommar. Får se om det går att få ut en dryg veckas semester, då kanske vi kan få ha henne ensam här en vecka. Sen kan pappa komma upp och vara här nästan en vecka också. Men jag törs inte ta ut något i förväg, för det brukar alltid komma något som förstör ev. glädjen det har jag lärt mig. På kvällen så hade vi in Ulrika och Patrik och flickor på glasstårta. Jag hade en i frysen som jag ville få slut på. Den var för stor för att två stycken skulle äta av den. På kvällen var det Kjells tur att inviga dusch och badkar. Även han blev förtjust i badkaret och få massage av det.

SÖNDAG: Sov alldeles för länge i morse, så det blir nog svårt att somna i kväll. Men det är sådant man får ta. Vädret är inte lika fint denna dag som det var igår. Vi var och gick vårlunken och hade tur med vädret. För det var bara en kort liten regnskur som kom då vi gick. Det är alltid trevligt med vårlunken, är en gammal tradition som är värd att hålla vi liv. Och alltid mycket folk också. Men nu fick man svart på vitt hur dålig konditionen är. Jag blev hur less som helst efter en 40 minuters promenad.

Veckans höjdpunkt är premiärbadet i det nya badrummet.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.