Veckoblogg för v 20

 

 MÅNDAG: Sov dåligt på natten så jag var trött då klockan ringde. Men piggnade till sedan jag fått i mig frukost och kaffe. Var en varm och fin sommardag. Kjell han var och hjälpte till med höknippning i byn. Och sen på kvällen var det årsmöte för honom med skidveteranerna i Umeå. Så jag följde med ner och vi var och hämtade den 10 kg säck med torrfoder som vi beställt. Sen blev det Rusta och några småsaker till badrummet som skulle införskaffas. Och då Kjell var på årsmöte for jag på K-Rauta och köpte kvartsstav och ytterhörnlist. Sen blev det en hamburgare för min del som kvällsfika. Var också in och köpte en liten flaska champagne. Det var lämplig storlek på den 37,5 cl passar att skåla in badrummet med. Och som vanligt hade jag ont i huvudet då jag kom hem. Älven hade stigit ännu mera då vi kom hem på kvällen, så nu är den bred mitt i mot oss.

TISDAG: Varmt hela dagen och älven är jättestor fortfarande. På eftermiddagen var det massage i Vännäs. Och jag var in till Ica och handlade innan vi for hem. Pratade med sonen, Lovisa var sjuk. Och så pratade jag med ”lilldrängen” på förmiddagen, han ringde till mig då. Fick brev och pengar till Lovisa från hennes gammal farmor, så jag skall skicka paket och lite pengar som sen Tommy får köpa något för till henne då hon fyller år.  Var trött efter behandlingen som vanligt, så på kvällen blev det att slappa framför tv:n för min del. Och Kjell han såg hockey på nedervåningen.

 ONSDAG: Fin sommardag även denna dag och varmt. Då vi ätit lunch så gick vi ut till växthuset. Kjell han tog bort en del gammal jord och fyllde på med både gödsel och ny plantjord. Sen kom tomaterna ner i jorden och även min tre paprika plantor. Skall bli kul att se om jag får någon paprika. Men vi kan inte sätta ut pumpen i älven ännu för den är för stor. Så Kjell bar ut vatten och fyllde dammen, sen får man ta vatten därifrån då man skall vattna i växthuset. Kvällen blev slapp framför tv:n.

TORSDAG: Varm dag hela dagen. Vi var till graven och satte lite penséer, köpte 15 stycken för 100 kronor. Så det blev över 8 till mig själv också. Sen köpte jag två nya krukor så jag fick sätta om de stora kaktusarna. Kjell hjälpe mig, han hade dubbla tjocka arbetshandskar på sig så han inte stack sig på de hemska taggarna. Nu är de raka och faller inte omkull i alla fall och så får jag hoppas att de fortfarande vill blomma. Då vi ätit så började jag med att flytta datorbordet till den gamla platsen. Att ha det framför fönstret var inte särskilt lyckat. Nu kommer man åt fönsterluckan och kan vädra och man når även elementet om man skulle behöva lufta det. Sen kom hyllorna upp på väggen så jag fick ställa upp alla pärmar som fanns i säckar på golvet. Det blev bra där nu, lite bättre utrymme på golvet sedan jag tog bort skåpet och bokhyllan som stod på det. Har bytt med golfklubben så det står där, där behövs det skåp för vissa pärmar med lås. Åskade på eftermiddagen och kvällssidan och regnade. Marcus ringde och det värmde i farmors hjärta. Han skall hjälpa Kjell att plantera och det är bra att han får hjälpa till och få sig en liten slant till sommarlovet.

FREDAG: Ganska fin dag, men något svalare. Då jag kom hem så satte Kjell upp hörnlist som han målat klart i hallen och så kom både byrå, spegel och alla vasaloppsdiplom upp på väggen. Så nu är hallen färdig också, kändes skönt att få det klart där. Pratade lite med sonen, skall skicka pengar till Lovisa från hennes gammelfarmor och så har jag köpt lite kläder som jag skall skicka ner till hennes 2 års dag. Mia var in och hälsade på, roligt då barnbarn kommer på besök utan att man behöver be dem. Och Mia kommer alltid vara ”lillpigan”. Hon var ”lillpiga” och Marcus var ”lilldrängen” då de var små och lekte här tillsammans. Det är sådana där spontana besök som är trevliga, bara komma och så sitter man och pratar bort en stund med barnbarnen. Inger ringde på eftermiddagen och då blir man alltid glad sedan man fått prata en stund med henne. På kvällen blev det lite tv, innan det blev det ett avslappnade bad. Det var det bästa vi gjort att sätta in ett badkar. Där kan man slappna av och även få massage. Synd att vi inte gjort det tidigare, men bättre sent än aldrig.

LÖRDAG: Det blev ingen normal frukost denna morgon. För det fanns ingen tidning att läsa, den var ganska försenad. Så det blev att läsa den till lunchen istället. Vi var och handlade och lämnade in tipset på förmiddagen. Och så löste jag ut paket med kläder till Lovisa och så lite till mig. Så nu har jag klart och kan göra paketet som skall iväg till Göteborg. Var lat på kvällen, så lite tv. Och så höll jag på att försöka få ihop en sida till Juli månads dagbok på min hemsida. Det är lite pyssel innan man hittar rätt bakgrund.

SÖNDAG: Vaknade strax efter halv åtta, det var så fint väder så jag gick upp och tog mig en promenad. Gick ner till Ogerna, hade tänkt gå en bit efter älven, men jag hade blivit ganska blöt om fötterna och lerig så jag vände om. Sen räknade jag med att det var vatten på åkern så jag har nog inte kommit så långt även om jag varit torr om fötterna. Kjell hade vaknat och han kom och mötte mig, men då var jag nästan hemma. Det var i alla fall skönt väder för en promenad på morgonkvisten. Sen blev det vårlunken och ytterligare en promenad, lite synd att gamla vägar blir plöjda och förstörda. Sådana skulle få vara kvar, men det är kanske ont om åkermarken. Kjell vann ett litet pris i utlottningen och jag fick ett rätt mer än han på frågorna. Pratade som hastigast med sonen, han och Lovisa var på Liseberg. Så det blev inget långt samtal och jag tror pappa hade lika roligt som dottern, hördes så i alla fall. Har fått ganska bra med motion idag i alla fall. Kjell han hade fått för lite motion så han tog en cykeltur sedan vi kom hem. Vi kollade upp potatisen och det är för lite om vi skall sätta, tyvärr så har de möglat under vinter. Så nu får vi lov att köpa lite om vi skall få lite potatis till vintern. Men jag satte ner några i växthuset, för att ev. få lite tidigare.

Veckans höjdpunkt är att hallen äntligen blev klar.

www.rallyfarmor.se

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.