Veckoblogg för v 21-2010

MÅNDAG: Svalare denna dag. Det var löningsdags på jobbet, så jag hade fullt upp på förmiddagen. Var iväg för att räkna helgkassan på eftermiddagen och till banken med den. Då jag for hem så skickade jag paket till födelsedagsbarnen. Jag fick mail om att vårt handfat med möbel är ytterligare försenat, det är konstigt att det skickas mail dagen innan det skall komma och så blir det ett annat datum. Sen var jag in på bygghemma.se och kollade. Där står det att möbeln finns för omgående leverans. Så jag mailade till dem för att få ett besked. Kommer det inte nu som de skrev i mailet så vill vi inte ha det. Men jag skickade så sent så jag fick inget svar den dagen. Kjell han var och sålde bingolotter. Själv så slappade jag framför tv:n hela kvällen.

TISDAG: Jobbade till elva, sen for jag hem och så ringde jag Bygghemma.se och hörde vart handfat och möbel fanns. Påpekade även texten de hade på hemsidan och det hade inte tjejen jag pratade med en aning om. Men hon var tvungen att hålla med om att det var olyckligt. Hon var hjälpsam och kollade upp med Hafa och fick veta att möbeln var på gång. Den hade kommit till deras lager och skulle fraktas upp denna vecka. Och kommer det inte som hon lovat så får vi makulera ordern. Hon tyckte också det tagit för lång tid, men tydligen är det en populär badrumsmöbel. Är nog priset som gör att den är eftertraktad skulle jag tro. Klockan två var jag tillbaka till jobbet, det var en utbildning på golfens datasystem. Är mycket att sätta sig in i, men den var bra och nyttig. Men allt hinner man inte lära sig på 7 timmar, vi hade en matrast på en halvtimme ungefär. Var hemma strax före halvtio och då var jag gör trött i huvudet och hela kroppen. Då jag kom hem så var fönsterfodret på plats och även de lister som fattades.

ONSDAG: Mycket trött då klockan ringde, var första gången som Kjell fått köra på mig för att jag skulle komma upp ur sängen. Men jag kände mig mera död än levande. En hel den att hinna med under förmiddagen och så klart hann jag inte det som jag ville göra. För det kommer alltid något mellan. Då vi ätit lunch så satte Kjell upp gardinstången i badrummet till mig. Så jag gick sätta upp gardiner där äntligen, blev lite trevligare då gardinerna kom på plats. Vi var till Bjurholm och till apoteket och köpte Microlax till Kotte sen blev det handling hos Karin. Var och löste ut min tipsvinst från andelstipset, det var hela 104,50 att lägga ner i burken. Det skulle vara så mycket varje vecka, då gick man ju plus i alla fall. Köpte mig tre små rosor i kruka som jag skall planteras i urna. Gillar ju rosor, men tyvärr fanns det ingen gul ros. Det är min favoritfärg på rosor. Kvällen blev slapp framför tv:n för jag var gör trött.

TORSDAG: Mindre trött denna morgon då jag vaknade. På eftermiddagen for vi till Bjurholm, vi for bl.a. till graven och planterade en miniros. Och klippte ner den ros som fanns där, roligt att den överlevt vintern. Vi lade ut varmvattenberedaren på blocket och så elementen som blivit över och en garderob. Bättre att försöka bli av med en del saker som vi inte har användning av, än att man skall samla på sig en massa som bara tar plats. Inger ringde och det är alltid roligt att få prata med henne. Fick ett fint kort på Lovisa från Tommy, det är alltid roligt då jag får kort på henne.

FREDAG: En jobbig dag, det är min sons födelsedag och lilla Lovisas 2 årsdag. Hade villat vara och gratta dem, men det är för långt. Jag ringde, men det är lite svårt att prata med Lovisa och så vet hon inte vem farmor är. Men Tommy skickar ju kort och håller mig underrättad i alla fall. Vi fick varmvatten beredaren såld, så nu är vi av med en sak i alla fall. På kvällen kom ”lilldrängen” och Elin så jag fick lite att glädjas åt. Blir alltid glad då Marcus kommer. Han är farmors ”lilldräng”, det är bara så. Och så fick jag massor av blomplantor av Elins mamma. Det var verkligen roligt och eftersom jag inte har så många sommarblommar så kom de verkligen lägligt. Tack Kia för dem.

LÖRDAG: Väckte ungdomen ganska tidigt, de skulle till skogen med Kjell och plantera. Men de hade lite otur med vädret, så det var inte så bra att plantera. Det blev lerigt i rören bara efter någon planta. De kom hem vid lunch och fick i sig lite mat. Sen for de och gjorde klart. Nu får de ledigt tills det blir lite bättre väder. Jag satte ner en del plantor som jag fått av Kia i krukor där de skall vara hela sommaren. Och en del fick bara liten större kruka och så får de stå i växthuset några dagar till. Vill vara säker på att det inte blir nattfrost innan jag ställer ut dem. Sen satte jag ut mina två mini rosor, de kom på rätt plats direkt. Ungdomen for till Umeå med bussen sedan de fått middag. De ville på festligheterna som är i Umeå. Och så fick de lön för vad de gjort innan de for hem. Sedan jag kom från Bjurholm, så kände jag för ett avslappnande bad. Är verkligen skönt att få krypa ner i badet och bara slappna av. Sen blev det tv resten av kvällen. Jag är allergisk mot schlager-EM så det tittade jag inte på. Utan det blev en film istället, som var någorlunda bra.

SÖNDAG: Gick upp i ganska vettig tid. Vi for till golfbanan för det var en tävling där man fick vara med och provspela utan att ha grönt kort. Det var jättekul, fast inte är det så himla lätt att få iväg bollen som man kan tro. Men roligt hade jag hela dagen, så nu har vi bestämt oss för att ta grönt kort både Kjell och jag. Kan vara roligt att ha något som man kan göra tillsammans. Men den som tror att man inte behöver kondition för att spela golf, glöm det. Här i Bjurholm är det en fördel med kondition, det kände jag efter 9 hål. Men jag tror golf är en bra sport, för man kan hålla på längre med den än många andra sporter. Det är ett nyttigt sätt att hålla sig frisk tror jag i alla fall. Tommy ringde och grattade mamma och han blev snopen då han hörde vart vi var då han ringde. Det hade han inte trott att mamma skulle vara på golfbanan. Då jag kom hem så stod det en ros på bron från Ulrika, det var en trevlig överraskning. Vi for och åt middag ute ”gubben” och jag, det är som tradition att vi gör det på mors dag. Så det blev onyttig mat, men jag har ju gått i 3 timmar så man har ju gjort av med en del under dagen. Fast jag tror jag kommer vara öm lite här och där i morgon. Får hoppas att axlarna inte for för illa på mig. Men får jag ont så går det väl över någon gång. Det har varit en trevlig söndag i alla fall.

Veckans höjdpunkt är Marcus och Elins besök och så golfrundan förståss.

www. rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.