Veckoblogg för v. 25-2010

MÅNDAG: Solen tittade fram och det var ganska skönt ute. Fick besked att det blivit missförstånd vid uppspelet på söndagen på golfklubben. Vi hade visst klarat vårt gröna kort, men det blev lite konstigt sagt och därför tolkade vi det som om vi kuggat. Men jag kände att det var fel, för jag såg ju när Kjell slog upp bollen från bunkern. Så nu är det klart, fattas bara boken som skall fyllas i. Sen är det bara för Kjell att få 36 i handicap och så kan han spela så mycket han vill. För min del kommer det nog ta tid innan jag når ner till 36, för det är armen det hänger på. Får jag inte till den så kommer jag aldrig orka slå ett bra slag. Jag kom hem ganska sent, så det blev lunch strax före halv två. Sen blev det en sen middag också. Vi fick hjälp av Patrik att få igång pumpen till bevattningen. Det var bra, för det är ganska brant och besvärligt där slangen skall ner. Och Kjell har inte så bra i sitt ena knä. Sen är Patrik lugn, hetsar inte upp sig i första taget. Och det är aldrig besvärligt om man behöver hjälp av honom, inga suckar och pustar från honom. Så man törs ju be honom om ett handtag i alla fall. Han är en ”dröm måg” och är en trygg kille för Ulrika.

TISDAG: Slutade klockan elva, för vi skulle på behandling i Vännäs klockan ett. Nu får jag klara mig till i mitten av augusti. Men massagen gjorde fruktansvärt ont denna gång hade lust att skrika då han rörde armen på mig där jag har ont. Blev trött som vanligt efteråt och var trött och det blev tidigt i säng också. Lite bättre väder i alla fall och det var ju inte så dumt.

ONSDAG: Gör trött då klockan ringde, trots att jag sovit bra hela natten. Kjell fick säga till mig en gång innan jag steg upp. Men då kom in från att ha hämtat tidningen så var jag piggare. Var en riktig sommardag denna dag kändes det som. Då vi ätit lunch gick jag ut med Dino. Men det blev ingen större sväng utan bara så han fick lufta på sig innan Ulrika kom hem. For sen till Konsum och köpte några saker som inte Karin hade. Är skönt då man kan ta vattnet från älven, man slipper gå och dra på hinkar och kannor och så får man duscha plantorn i växthuset.

TORSDAG: Sommar kläderna har kommit fram, känns skönt att slippa ha jeans på sig om dagarna. Handlade på eftermiddagen och köpte en liter jordgubbar, men inte var de värda 45 kronor. Sura och inte alls som jag vill ha dem, men det fanns ju socker att ha på dem. Men dessa kom från södra delen av landet. Får hoppas det kommer någon bättre sort lite senare på affärerna. Pratade med ”lilldrängen”, känns bra att man har så bra kontakt med honom. Han kommer alltid stå farmor nära. Och så fick vi ett glatt besök av Mia, hon berättade att hon varit på halkbanan och klarat sig bra där, ”lillpigan” är också stor nu. Men det är roligt då barnbarnen kommer och berättar vad de gjort. Var Annas sista dag på hennes sommarjobb, synd att det inte finns mera tid för dem. Då man är 16 år behöver man lite extra pengar, för det blir dyrare att bo borta och gå på gymnasiet till hösten. Fick kort på Lovisa och det blir man alltid glad över och samtigit lite ledsen. Då man tänker på att man får bara se henne på kort.

FREDAG: Kjell klippte gräsmattan på förmiddagen och jag vattnade och duschade plantorna i växthuset. Potatisen har växt ganska bra där och det har börjat komma paprika på flera plantor. Sen såg jag att myrorna kommit tillbaka dit, så det är bara att skaffa massor av Myrr och strö ut. Men det brukar inte räcka med en gång, utan man får hålla på hela sommaren och strö ut det med jämna mellanrum. Det blev skolan i Agnäs efter lunchen, var ett fint sommarväder och mycket folk. Kjell och jag skötte om varpkastningen som vanligt. Men då jag såg på barnen som dansade runt midsommarstången så såg jag en liten flicka i Lovisas ålder som dansade där och så sjöng de ”Björnen Sover”. Då stack det till i mitt hjärta, jag kände en så stor sorg att inte få träffa henne. Och så sjöng jag ”björnen sover” för henne då hon skulle sova här hos oss. Hon brukade somna så gott då hon låg på armen i sängen och man sjöng för henne. Det blev lite för mycket för mig, så jag var tvungen att gå åt sidan en stund. Då vi kom hem blev det färskpotatis och matjessill, det är ett måste på midsommar tycker jag.

LÖRDAG: Sov till kvart i nio. Vi tog och städade  på förmiddagen, så det blev rent från katthår någon dag i alla fall. Sen for vi och lämnade in tipset och så löste jag ut ett paket. Men det mesta får gå tillbaka, jag hade köpt några saker till Lovisa. Fast jag såg att det var fel storlek, skulle vara kläder som hon kan ha hela sommaren. Så det blev bara två t-shirtar, som jag skickar ner. Det andra skickar jag tillbaka. Linn och hennes kompis Emelie kom med en fin sommarbukett med blommor till oss. Sen kom de tillbaka sedan de ätit middag och då fick de bada i badkaret och köra bubbel. Och innan de gick hem till Linn fick de var sin glass för de fina blommorna. Var roligt att ha flickorna här en stund, de berättade historier och hade roligt i badkaret. Sen blev det en slapp kväll, jag satt framför datorn en stund och Kjell och Ulf såg på fotboll.

SÖNDAG: Sov länge i morse också. Då vi ätit frukost gick vi ut och försökte rensa bort all tistel från potatislandet. En del gick bra att rotrycka och en del gick inte alls. Men de är borta för tillfälligt i alla fall. Sen försökte Kjell ta bort resten av det ogräs som börjat komma upp. Och så började han köra med trimmern bakom gården, han vill hitta igen golfbollen han slog bort i går. Men än så länge så har vi inte hittat den i det höga gräset. Jag själv var ut på åkern och försökte slå lite. Och så small det till i vänster arm igen, så nu är det gör ont. Jag var ju dum nog att inte ta på mig det stödjande skyddet för armen jag fick i Vännäs i tisdags. Men är huvut dumt så får kroppen lida säger de. I eftermiddag blev vi bjudna till granngården till Bo-Erik och Windey på rabarber paj och kaffe.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.