Veckoblogg för v 34-2010

MÅNDAG: Gick upp klockan åtta, det regnade lite lätt men gick över. Och det blev en ganska fin dag vädermässigt i alla fall. Själv så var allt trögt och jag kom mig inte för med att göra något alls. Har ont i revbenen och försöker ta det försiktigt. Vi for till golfbanan sedan vi ätit middag, men just då kom en regnskur. Men den gick över som tur var, Kjell spelade och jag tittade på. Även om jag inte kan spela så får jag motion då jag följer med honom och så är det trevligt se på också. På kvällen blev det ”Fångarna på Fortet”, gillade det även denna gång. Vi såg det alltid första gången det var med Gunde och Agneta.

TISDAG: Klockan sju ringde klockan då jag och hämtade tidningen och sen blev det frukost och tidningsläsning i lugn och ro. Skulle till vårdcentralen klockan åtta. Och då jag kom hem så for jag in till Lena och fick kaffe och en god smörgås. Det var länge sedan jag var till henna och kändes skönt att koppla av en stund. Kjell han hade farit till skogen då jag kom hem. Sen blev det golfbanan för honom. Denna gång for han med S och spelade. Själv var jag hemma och bara tog det lugnt. Var och gick en lite postrunda före lunch. På kvällen blev det ”Fångarna på Fortet” igen.

ONSDAG: Trött på morgonen, sov dåligt under natten. Men det var bara att kliva upp då klockan ringde halv åtta, jag skulle till af., halv nio. Regnade så Kjell var hemma från skogen. Då han är pensionär så gör han ju som han vill. Var och gick en postrunda innan lunchen. Försöker röra på mig lite varje dag, behöver det. På kvällen blev det tv för oss båda ”Fångarna på Fortet”.

TORSDAG: Vårt äldsta barnbarn klarade körkortet idag, hon ringde och berättade. Så nu får man hoppas att hon kör försiktigt då hon är efter vägarna. Känns lite konstigt att man har så stora barnbarn. Var en trög och grå dag. Kjell och Sture var på torsdagsgolfen för 55+. Inger ringde de hade kommit upp till Ö.vik, resan upp gick bra för dem. Kyligt under hela dagen och nu behövs det lite värme inomhus. Men det sköter jordvärmen om, så man behöver aldrig göra något för att få värmen. Är väldigt nöjd med den och kostnaden för uppvärmningen blir inte så hög.

FREDAG: Mulet och grått under hela dagen. Kjell for till skogen på förmiddagen. Själv så for jag till apoteket och löste ut lite medicin. Sen blev det affären på eftermiddagen och jag helghandlade, passade på då jag hade bärhjälp. Var till Bjurholm senare på eftermiddagen och lämnade in tipset och var på Konsum och köpte ett par goda smörgåsar till kvällsfikat. Revbenen börjar kännas bättre, men gör fortfarande ont då man vrider sig. Tog in ett par fuchsior som blommade och hade mycket knopp. Vill inte de skall frysa bort för mig, är bättre man får glädje av dem inomhus istället.

LÖRDAG: Kjell gick upp halv åtta, jag låg kvar en stund till. Han skulle till golfbanan med Sture. Jag åt frukost senare och tog det lugnt på förmiddagen, tog in resten av fuchsiorna så nu har jag alla inne. Sen plockade jag in ca 1 kg tomater, det är mycket som är på gång. Hoppas vi slipper nattfrosten så det hinner mogna mer. Började städa lite lätt, kändes som jag ville göra det. Men jag väntade med dammsugningen tills Kjell kom hem från golfen. Hade varit en hel del som spelade på förmiddagen. Är roligt att det är så mycket folk där och spelar ännu. Jag saknar alla där uppe, önskar jag kunde bli helt återställd snart. Men det går inte så fort som jag hade hoppats på. Kvällen blev framför tv:n

SÖNDAG: Sov till nio då blev det frukost. Och strax efter lunch kom Inger och Kalevi. Var verkligen roligt att de kom. Kalevi åkte iväg till Ö-vik och Inger stannar några dagar hos mig. Vi har mycket att prata om. Det har även varit en tråkig dag, för Ulrika fick avliva Dino. Så hos henne har det varit jättetungt. Hon fick ta ett jobbigt beslut men som tur är så har hon Patrik. Han är en klippa, ställer upp till 100 %. Men det var ett rätt beslut, för Dino var mycket sjuk och för hans skulle så var det bäst att få komma till hundhimlen. Det kommer vara tomt efter honom, många kommer sakna honom.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.