Veckoblogg för v 41-2010

 

 

MÅNDAG: En ganska fin dag. Blåste en del även denna dag men inte som på söndagen. Kjell for till skolan här i byn och det skulle huggas ut några stora björkar där. Han fick hjälp av en som hade traktor, för det finns alltid en viss risk att ta ut björkar som står nära väg och hus. Men det gick bra i alla fall. Själv så såg jag en film på förmiddagen på TCM, ”Född fri Lejonet Elsa”. Är en film jag kan se hur många gånger som helst och varje gång jag ser den så gråter jag. Egentligen är det ju ganska dumt att se en sådan film som gör en ledsen, men det finns ju glädje i den också. Insåg att jag inte klarar att stå till arbetsmarknads förfogande ännu. Så jag ringde och fick en tid hos läkaren. I Bjurholm är de tillmötesgående och försöker hjälpa till att fixa tid hos läkaren fort. Jag var ute i sista stund och det var en vecka med lite läkartider. Men jag fick hjälp och fick en tid hos läkaren. Vi har bra personal på vårdcentralen, de är hjälpsamma och vänliga.

TISDAG: Var lite vitt på backen då man vaknade. Men som tur var så kom solen och allt försvann. Känns som det är för tidigt med vinter. Sonen ringde på förmiddagen, var ett tag sedan jag pratade med honom. Sen fick jag ett kort på Lovisa på mobilen, där hon cyklade på en trehjuling. Hon har lärt sig det nu på dagis. Och redan i somras så provade hon trehjuling här i Agnäs. På eftermiddagen var det behandling i Vännäs och så en tur in på Ica innan vi for hem. Och som vanligt var jag trött efter massagen.

ONSDAG: Var trögt på förmiddagen, jag hela dagen egentligen. Men jag började tvätta fönstren och till slut blev de klara på nedervåningen. Det kändes ganska bra då jag blev klar även om det tog lång tid. På kvällen såg vi på ”Grannfejden” trots att det var på reklamkanalen. Inte är det konstigt att det är krig, då det nästan är krig mellan grannar.

TORSDAG: Blåsigt och snöfall, så innan vi for till Bjurholm så hade det börjat snöa. Blev ett ganska besvärligt väglag då man hade sommardäck. Kjell skjutsade mig till vårdcentralen sen for han till Balsjö och köpte bensin till sågen. Jag var hos läkaren och fick läkarintyget förlängt och även förklaring hur det kan bli som det blivit. Nu förstår jag lite bättre varför jag känner som jag gör. Och jag kommer bli som vanlig igen, även om det tar sin lilla tid. Men att man skall behöva bli sjuk för att man har fått jobb som man tycker om, det känns lite fel tycker jag. Kjell bytte däck på både Ulrikas bil och vår, så nu sitter dubbdäcken där de skall vara. Och golfseten har fått flytta ner i källaren, för nu är det slut på golfspel. Nu får man börja motionera efter vägen igen. Trött hela dagen och man blir inte piggare då man blir utan kaffe i flera timmar pga. strömavbrott. Fick kort på Lovisa på kvällen.

FREDAG: Blev en bra dag, var och gick en postrunda till och med. Det blev den kortare men jag var i alla fall ute en stund och det var bra temperatur. Fick kort på Lovisa och det gör mig alltid glad. Kjell for till skogen och jag började att plocka undan och så blev det städat på nedervåningen under dagen. Var och handlade för helgen hos Karin sen hjälpt Kjell mig att dammsuga så jag fick skura också. På kvällssidan fick vi hjälp av Bo-Erik så vi fick ordning på avloppet till köket. Har varit ganska besvärligt under flera år och blivit sämre sista tiden. Men rören som gick under golvet var ganska täta efter 33 år och fel lutning på dem. Nu rinner vattnet iväg då man diskat och kommer inte upp i slasken som det gjort sista tiden. Och så fick småfåglarna solrosfrö var första gången denna höst. Men det har varit nattkallt och är nog inte så mycket flugor så jag tyckte det var dags att börja ge dem mat nu.

LÖRDAG: Vaknade till ytterligare en bra dag. Då vi ätit frukost for vi till Bjurholm och lämnade in tipset och så var jag in till Konsum och köpte lite som inte Karin hade. Blev inte så mycket gjort under dagen, men det kändes skönt att må lite bättre i alla fall. Har suttit och försökt få ihop novembers dagboksida på min hemsida. Sen kom Ulf och Jan-Olof och satte upp skydd för skorsten som Ulf har gjort till oss. Så nu kan inte fåglarna bygga i skorsten i alla fall. Man vill inte ha dit några Kajor i alla fall. På kvällen blev det lite gofika från Konsum.

SÖNDAG: Mycket trött i morse då jag vaknade, men jag sov dåligt under natten så det var nog därför jag var så trög. Blev piggare då vi ätit frukost och druckit morgonkaffe. Jag har gjort något idag som det var länge sedan jag gjorde. Var ute och rörde på benen innan lunchen. Startade i Älskanäs och slutade strax bortom stolpfabriken, så det blev 2,5 km i alla fall. Jag joggade två låtar på MP 3 spelaren och gick en låt så det blev totalt 8 låtar innan jag var framme. Det är lättare att röra på sig då man har musik i örat. Blev trött, men det kändes skönt då jag hade klarat av det. Var som ett liten seger kändes det som att vara ute och röra på mig på det sättet. Jag lär nog få känna av det i benen i morgon, men det är ju bara bevis på att man har varit och motionerat. Har fått fylla på fågelfrö, det har gått en hel del sedan i fredags. Men det har också varit mycket fåglar här under helgen och även skatorna fick lite mat. Känner mig trött i kväll, men förhoppningsvis så orkar man hålla sig vaken under bingo lotto. Marcus ringde till farmor och det gör mig alltid glad då han hör av sig. Han kommer alltid vara min "lilldräng". Sen ringde sonen och det var ju också roligt, skulle få mera kort på Lovisa under kvälen. Så då har man något att se fram emot lite senare i kväll.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.