Veckoblogg för v 42-2010

MÅNDAG: Gick min tidningsrunda på morgonen. Blev en tyngre dag idag, men jag gick en liten sväng vid lunch i alla fall. Var ganska skönt ute under dagen. Fick ont i benhinnorna sedan motionen. Och har även haft besvärligt med axlar och nacke trots att jag inte gjort så mycket under helgen. På eftermiddagen fick vi tvätta bilen hos grannen, så nu är den ren ett tag i alla fall. Bäst att passa på innan det börjar bli kallt igen.

TISDAG: Blev en tidig morgon, skulle var hos tandhygienisten klockan åtta, sen hade jag tid på vårdcentralen klockan nio. Då jag for hem så regnade det lite lätt. Ont i smalbenen även denna dag, så det blev inte så mycket till promenad. Pratade med sonen en stund, han hade tagit kort på Lovisa, så man kanske får ett fint kort till jul. Hoppas kan man alltid.

ONSDAG: Blev en liten promenad då jag hämtade tidningen på morgonen. Under förmiddagen började jag frysa och blev tätt i näsan och kände mig allmänt hängig. Så det blev en lat och slapp dag. Synd för jag kände mig bra till humöret. Pratade med Marcus lite, men det blev inte så långt samtal. Han kommer till oss helgen innan han fyller 18 år, så vi får fira honom med lite tårta.

TORSDAG: Ganska kallt under natten, men solen kom fram på dagen så det blev ganska bra väder trots allt. Fyllde på solrosfrö, vi har mycket fåglar så det går en hel del mat till dem. Men det är roligt att se det finns liv i buskarna trots det är vinter. Även skatorna fick lite matrester. Var och handlade lite lätt hos Karin på eftermiddagen. Och så blev det tvättat också under dagen. Var mindre tätt i näsan under senare delen av dagen. Ont i nacken och axlarna så jag kröp ner i ett varmt bad. Det är inte så dumt att få ligga i varmt bad, men blir då inte stelare av det i alla fall.

FREDAG: Kallt även denna natt och även ganska kyligt under dagen. Jag vaknade och mådde väldigt bra. Så jag passade på att ta itu med både skafferiet och köksskåpen. Inger ringde på förmiddagen, så det blev en liten pratstund. Det tog ganska lång tid att få alla skåpen städade. Tyckte att det passade bra att göra sådant då jag kände mig pigg, man vet aldrig hur dagarna är då man stiger upp. Då jag var klar med det, så for vi och handlade. Vi var även till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och så var jag till Konsum och handlade det som inte fanns hos Karin. Det började snöa under eftermiddagen och det kom en del. Men det känns för tidigt att det skall vara vinter. Hörde att det snöat även i Närke under dagen, så det var vitt även där nere. Försäkringskassan ringde, har inte fått något besked om jag får någon sjukpenning. Men nu fick jag klartecken, så då vet man att det kommer pengar till slut. Har ju inte fått någon sjukpenning alls. Det var en bra handledare i alla fall. Skulle tro att det inte är så roligt att vara handledare på försäkringskassan. Det är ju inte de som har försämrat för de sjuka, de gör ju bara sitt jobb. Men det är säkert de som får ta allt skit.

LÖRDAG: Snön låg där vit och fin då man kom ut för att hämta tidningen. Men det kändes som att det var för tidigt för att få vinter. Kjell han fick ta ut traktorn och ploga gården. Själv så kände jag mig på bra humör, så det blev städning. Men jag hann inte klart innan vi skulle äta lunch, så Kjell dammsög klart åt mig. Det var bara kök och hall kvar, sen skurade jag golven och torkade bord och bänkar. Kändes bra att få det gjort och det kändes bra att humöret var normalt. På andelstipset gick det bra, det var 12 rätt. Men det gav inte så mycket denna gång och det skall ju delas på 10 stycken. Det blir förhoppningsvis kanske 200 kronor. Är länge sedan det var någon vinst så det var roligt att det blir lite att lägga i burken för onyttiga saker. Var trött på kvällen så jag låg och såg lite tv.

SÖNDAG: En fin dag med solsken, men ganska kallt på morgonen. Vi har varit till graven och satt fast stativet till kransen och även lyktan kom dit. Nu är det bara krans och ljus som fattas. Det var svårt att få ner stativet för backen var ganska frusen. Tyvärr fick jag klippa ner rosen helt för att få plats med stativet. Så jag tror inte det finns något liv i den rosen till nästa år. Tog en promenad före lunch, jag gick ner till Ogerna och träffade på en katt där som var ljusgrå. Får hoppas det inte är en dumpad katt, utan någon från byn. Kjell följde med mig ner en tur för att kolla om vi såg katten. Men det fanns bara en massa spår efter den och även efter andra djur. Fick i alla fall en motionstur och det skadar inte. Skall försöka få tag i bättre skor som är bra om man bara vill gå promenader under vinter. Det får bli någon gång då man ev. kommer till Umeå. Löparskorna är inte så bra då man bara skall gå. Har haft flera bra dagar denna vecka, så jag hoppas det blir flera till veckan som kommer.

 

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.