Veckoblogg för v 43-2010

 

 

MÅNDAG: Sov för länge, så nu är det bara att ställa klockan så man inte kommer in på fel sovvanor. Jag vill inte sova bort morgonen. Var kallt under natten och ganska kallt då jag gick och hämtade tidningen. Då vi ätit frukost for vi till Bjurholm, jag hämtade ut vinsten på andelstipset som hade 12 rätt. Det blev 333 kronor per skalle, så man får vara nöjd. Men pengarna kom inte ner i burken för onyttiga saker utan jag lade dem på ett par nya vinterstövlar. Hade ett par som gav skavsår jämt. Så nu kan man kanske gå ut utan att få ont. Sen hade katterna kalas, de fick kokt torsk. Det var som Kottes dag, var 7 år sedan vi fångade honom i fällan och tog in honom. Då var han en liten och rädd katt, men det blev ju en snäll och mysig katt av honom. Den kokta fisken uppskattade alla tre katterna.

TISDAG: Ställde klockan så jag kom upp i vettig tid, tog en promenad direkt då jag steg upp. Sen blev det frukost och tidningsläsning. Var ganska kallt då man steg upp och det hade varit drygt 12 grader kallt under natten. Kjell for till skogen, själv så var jag slapp hela förmiddagen. Fåglarna fick lite mat det var det enda vettiga jag gjorde. På eftermiddagen blev det Vännäs och behandling för onda muskler, fast man kan inte säga att massagen känns bra just när man får den. Och så blev det en tur till Ica innan vi for hem. Det blev en lugn och slö kväll, blir alltid trött sedan man fått massagen.

ONSDAG: Kallt även denna morgon och natt, jag kollade inte termometern innan jag gick ut. Så det blev ingen längre tur innan jag hämtade tidningen, var för kallt om benen i bara tights. Det var 11 grader kallt ute och då skall man ha jeans på sig. Kjell han for till skogen på förmiddagen. Jag tog en tur till Karin och handlade lite lätt. Sen blev det att fylla på frö till fåglarna och jag hängde ut lite talgbollar också. Temperaturen slog om så på eftermiddagen var det drygt 3 grader varmt. Och så började det regna. Satt på motionscykeln på kvällen en stund, det blev 15 min och drygt 6 km. Blev väldigt trött och pulsen hög, man är helt utan kondis. Sen blev det tv resten av kvällen.

TORSDAG: Milt under dagen, det var halkigt efter vår lilla väg på morgonen. Men gårdsplanen hade klarat sig och var nästan bar nu. Sandbilen kom på förmiddagen så jag vågade mig ut på en liten tur vid lunch. Har inte gjort så mycket idag, det har varit en sådan där dag då inget är bitit på mig. Vi hade fint besök i cembratallen idag och den var även i de andra buskarna, det var Nötkråkan. Men den kommer nog inte tillbaka för vi har tyvärr inga kottar i tallen. Tyvärr hann jag inte fram med kameran så jag fick ingen bild på den. På kvällen blev det motionscykel, nu blev det drygt 21 minuter och 9 km. Cyklade tills en sida på LP skivan var slut. Är bra att lägga på en LP skiva och så cyklar man efter musiken, det går liksom lättare då tycker jag. Man får in bättre rytm i trampningen. Fick kort på Lovisa och är alltid roligt att få nytagen bild på henne.

FREDAG: Trött i morse då jag vaknade, men jag steg upp i alla fall. Även om det kändes som om jag ville sova bort hela dagen, i alla fall förmiddagen. Hämtade tidningen och tog den lilla tidningsrundan och så blev det en postrunda också. Fick sms av Marcus som jag blev glad över, snart kommer ”lilldrängen” och hälsar på. Och så fick jag ett kort på Lovisa på förmiddagen. Kjell följde med mig till Karin så jag fick helghandla, fick tag på nästan allt jag skulle ha. Då vi ätit middag så gick jag en sväng till så det blev ganska bra med motion i alla fall under dagen. Kvällen blev framför tv:n, Kjell han var på byamöte med styrelsen.

LÖRDAG: Det var vitt på backen då jag steg upp. Men jag var trög som sjutton även denna morgon. Nu var det en natt med halvdålig sömn så det var nog mycket därför som jag var trög. Vi for till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och jag betalade och hämtade mitt andelstips. Sen kilade jag in på Konsum och köpte lite som inte Karin hade. Och innan vi for hem så var vi in och köpte en krans till graven och var och satte dit den på stativet, så nu är det bara ljuset som fattas på graven. Då vi kom hem så blev det att gå och fylla på fågelfrö, det går mycket solrosfrö nu. Men det är roligt med mycket fåglar i syrenbuskarna. Vi fick 12 rätt på andelstipset, men det blev bara 155 kronor i utdelning och det skall delas på 10 så det blir inte så många kronor till burken. Men det är ju bättre än inget alls.

SÖNDAG: Trodde jag sovit till kvart i tio, men så kom jag på att jag hade inte dragit tillbaka min armbandsklocka i går kväll. Så det var ju ganska normalt för att vara söndag. Fyllt på frö till fåglarna igen, de hade ätit tomt på ett ställe. Trist väder vaknade man till och det är riktigt halt efter vår lilla väg. Så det är dags för sandbilen att komma, men den har inte visat sig ännu. Får hoppas den kommer innan morgondagen, för det är inte så lätt att gå där nu. Innan lunch så for jag och försökte röra på benen. Det blev från Älskanäs till infarten till terrängbanan, så jag fick ihop 2,5 km. Men det gick tungt, men var bra temperatur i alla fall. Snart kommer Marcus och Elin och det ser jag fram emot. Är inte så ofta de stora barnen är på besök, därför är det extra roligt då de väl kommer, bara 5 dagar kvar. Nu är ytterligare en månad slut, tiden går fort tycker jag. Kanske det har med åldern att göra, vad vet jag.

 

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.