Veckoblogg för V 44-2010

MÅNDAG: Mulet och trist väder, att gå en sväng då jag hämtade tidningen var risk för benbrott så jag avstod. Sandbilen hade inte varit ute efter vår lilla väg. Vintertid eller normaltiden är tillbaka, så jag var och ställde om timern till lyktor och motorvärmare. Fick brev från Marcus gammelfarmor. Hon skickar alltid pengar till sina barnbarnsbarns födelsedagar till mig. Så jag skall vidarebefordra pengarna till ”lilldrängen” då han kommer till oss för att fira sin myndighets dag. Cyklade innan middagen, det blev 30 minuter och jag hann 1,3 mil på det. Det gick bra att cykla och jag cyklade på olika växlar provade både 1, 2 och 3. Men på trean gick det tungt så det blev inte så många minuter på den växeln. B-E och W kom ner en stund på kvällen.

TISDAG: Var till vårdcentralen på förmiddagen. Nu blir det inga samtal förrän om tre veckor. Handlade lite lätt hos Karin innan jag for hem. Fyllde på fågelfrö igen, det var helt tomt denna gång. På eftermiddagen var jag och motionerade efter vägen. Det blev som vanligt från Älskanäs och till nedfarten till terrängbanan. Är lämpligt med 2.5 km just nu. Men det var tungt på slutet. Kanske vila hade varit bättre denna dag. På kvällen så regnade det och var ganska varmt ute.

ONSDAG: Trött i morse, så jag låg lite längre sedan klockan ringt. Det var halkigt som sjutton efter regnet på vår väg. Så det blev ingen tidningsrunda för mig. Då vi ätit frukost och druckit kaffe for vi till Bjurholm och Balsjö. Skulle ha kort till 18 års killen och hämta tipslappar till Kjell. Även apoteket skulle få besök av mig och Kjell skulle ha mera bensin till röjsågen. Tur att man inte skall åka de mindre vägarna nu, för det är säkert väldigt halt efter de mindre vägarna till olika byar i kommunen. Kollade ljusnäten och inget fungerade. Men jag hade tur Ulrika var i Umeå så hon åkte förbi Rusta och köpte nya åt oss.

TORSDAG: Kyligare denna dag, men det var en fin dag i alla fall. Tog ner de trasiga ljusnäten och frös om fingrarna. Kjell var till Bjurholm på förmiddagen. På eftermiddagen fick vi hjälp av Patrik och sätta upp de nya ljusnäten. Så nu sitter de på plats det är inte roligt att hålla på med sådant då det är kallt. Det gick bra då vi fick hjälp för det är inte så himla lätt att få dem på busken där man vill ha näten. Då jag var ute och skulle ta en promenad vid lunch så fick jag så himla ont i ryggen. Det var ont varje steg jag tog och jag blev väldigt besviken. Pratade med ”lilldrängen” han hade varit på halkbanan idag. Det hade gått bra för honom där. Snart har han nog körkoret, då får man vara orolig då han är ute på vägarna. Fick kort på Lovisa och det är alltid roligt då man får det.

FREDAG: Trög på morgonen och det kändes tungt inom mig hela förmiddagen. Blev lite bättre fram på dagen. Vi for och handlade för helgen hos Karin och så blev det handlat för att kunna baka lite. Började städa men det blev bara sovrummet som blev klart. Marcus ”lilldrängen” och Elin kom med bussen strax efter fem. Så vi var och hämtade dem och var samtidigt på graven och ställde dit ljuset i lyktan. Lämnade även in tipset till Kjell och hämtade mitt andelstips. På kvällen gjorde ungdomen negerbollar. Och så fikade vi varma mackor som kvällsfika. Kändes bra att ha hem lilldrängen och Elin.

LÖRDAG: Sov ganska länge. Det blev det en motionstur innan lunchen. Gick ganska bra, kände av ryggen sista biten och även smalbenen. Verkar som mina benhinnor inte gillar joggning. Vi gjorde tårtorna klara efter lunchen, det blev gräddtårta och så ”prinstårta”, den heter egentligen Operatårta. Så det blev gott om tårtor denna dag, men det är ju bara en gång som min ”lilldräng” blir 18 år. Han har en speciell plats i mitt hjärta, det är bara så. På kvällssidan kom Ulrika, Patrik, Anna och Linn in och fikade med oss. Så det blev ett litet kalas för Marcus. Fattar inte riktigt att han är myndig snart. Tycker inte det var så länge sedan han var lika stor som Lovisa är nu. På kvällen blev det lite kortspel med ungdomarna. Jag hade inte turen på min sida denna kväll.

SÖNDAG: Sov till nio idag också. Marcus och Elin sov också länge. Då de kom ner så fick de äta frukost. Och då vi åt lunch fick de äta av tårtorna, det blev kvar en del. Så jag gick ner till Ulrika med resten. Har blivit mycket onyttigt för min del denna helg. Så jag har gått upp det lilla jag gått ner under 4 dagar. Men får försöka få bort dem till veckan. Är ju inte var helg som Marcus är hemma. Och barnbarnen blir myndiga då är det lite speciellt. Nu fyller ju inte Marcus förrän om någon dag, men vi har alltid firat honom några dagar innan. Snart så kommer han väl i bil också. De åkte hem med ett bussen. Jag passade på att gå in på Konsum och handla lite mjölk och så köpte jag lite annat som tagit slut under helgen. Det blev tyst och tomt sedan ungdomen åkt hem.

Veckans höjdpunkt är dagarna med Marcus

 

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.