Veckoblogg för v 45 – 2010

MÅNDAG: Kall natt och morgon. Var nästan 10 – då jag hämtade tidningen. En tyngre dag, men det får man räkna med. Var och gick en liten postrunda på ca 10 minuter i alla fall. Sen gick jag upp och cyklade på kvällssidan. Kände jag måste få lite motion även om jag var tung i sinnet.

TISDAG: Trött då jag vaknade. Blev en förmiddag på soffan. På eftermiddagen så var det Vännäs. Ringde ”lilldrängen” som blev 18 år. Vi hade tänkt fara och fika med honom på stan efter behandlingen. Men det passade lite dåligt, så det blev bara telefonsamtal. Vi åt middag i Umeå innan vi for på Onoff. Köpte ny tv till övervåningen, den vi hade var kring 25 år och var efter svärföräldrarna. Så skärpan var inte särskilt bra. Då vi kom hem så skulle den installeras, men jag fick ringa efter Jan-Olof. För jag ville inte prova och kanske göra fel. Nu kan man i alla fall titta på tv uppe också utan att behöva sitta för nära tv:n.

ONSDAG: Snöigt och inte så bra väder. Vi fick iväg gamla tv:n till bränngropen. Blev ganska slapp dag, var bara och handlade lite lätt hos Karin på förmiddagen. På kvällen cyklade jag 1 mil på motionscykeln, så jag fick lite motion.

TORSDAG: Gjorde något som jag aldrig gjort tidigare på morgonen. Gick upp och satte mig på motionscykeln direkt då jag steg upp, det blev 5 km. Sen gick jag och hämtade tidningen. Kjell han plogade gården sedan frukosten var avklarad. Innan lunch så blev det en postrunda. Och sen blev det Karin sedan vi ätit lunch. Eftersom jag aldrig blir hungrig efter motionen utan bara törstig så kanske det är ett bra sätt att äta mindre. Skall prova och se om det går att göra så här några gånger i veckan. Blev 6 km även innan vi skulle fika på kvällen. Sen satte jag mig och tittade på tv på övervåningen, det var hockey på tv. Så Kjell fick titta på det nere istället. Fick kort på Lovisa, det är alltid roligt då det plingar i mobilen och man får nytagna foton på henne.

FREDAG: Somnade om sedan klockan ringt, så jag vaknade då telefonen ringde vid kvart i nio. Det blev bara att hämta tidningen och äta frukost. Kjell skulle iväg på något skogligt som gällde byn. Fick kort på Lovisa. Gick bara den korta postrundan vid lunch. Fåglarna fick mat, det var nästan tomt på alla tre matställena jag har till dem. Då Kjell kom hem så blev det helghandling. Och på kvällen satte jag mig på motionscykeln, hade tänkt testa hur långt jag kom på 15 låtar på skivspelaren. Det blev 2 mil och det blev på 42 minuter. Så jag var ganska stolt över mig själv då jag var klar. Men benen var mjuka då jag gick nerför trappan. Sen blev det att bara slappa framför tv:n resten av kvällen.

LÖRDAG: Sov länge, var trött på morgonen. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips och så vinsten från förra lördagen, det var 2 kronor som fick komma ner i burken. Var in till Konsum och handlade lite också. Ingen träning alls denna dag. Kjell tyckte jag skulle ta en hel dags vila, bäst att lyssna på honom denna gång. Så det blev en slö dag och kvällen blev framför tv:n med Morden i Midsomer på kanal 8.

SÖNDAG: Sov ganska länge även idag. Kjell var ute och gav fålarna mat idag, de hade ätit helt slut. Var och motionerade på eftermiddagen innan det började skymma. Men det var ojämnt efter vägen och då det kom bilar var man tvungen att gå ut på kanten där det är snöigt. Hade dubbskorna på mig och då är det bättre att hålla sig efter vägbanan där det är plogat. Det var jobbigt och ovant med dubbarna. Men man vänjer sig efter ett tag. Inger ringde efter middagen och det är alltid roligt att prata med henne. Saknar kaffestunderna med henne och så de där speciella ”kärringdagarna” vi hade, då vi for till Umeå eller Nordmaling och bara slötittade i affärer och gick och fikade någonstans. Nu skall jag sätta mig och se ”Morden i Midsomer” på kanal 8. Man har sett de flesta avsnitt, men vi tycker det är så bra så man kan se om dem. Och avsnitten som går där nu, är ett tag sedan man såg. Så man har glömt en del.

 

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.