Veckoblogg för v 46-2010

MÅNDAG: Blev ingen cykling på morgonen, utan det blev 6 km på förmiddagen innan lunchen. Nu är det andra tider för posten, så det blir att äta lunch innan man går postrundan. Det kommer nog ta sin lilla tid innan man vant sig med de nya tiderna. Letade efter de gamla hederliga gardinstängerna som jag lagt undan. Vi var och handlade lite lätt på eftermiddagen. Och så löste jag ut gardinerna som jag skickat efter. Var tvungen att ha lite extra saker till stängerna eftersom det skall vara dubbla stänger. Då måste man ha så den långa stången inte buktar sig på mitten. Och så blev det 7 km på motionscykeln innan kvällsfikat.

TISDAG: Kall morgon och ganska kyligt hela dagen. En dag som jag inte gjort något vettigt med. Var ute och gick en sväng då jag hämtade posten. Sen lyckades jag sätta upp längderna i det mindre fönstret i tv.rummet. Men det tog mig hela dagen. Hackspetten var och hälsade på så jag gick ut med talgbollar, så även han fick sig lite mat. Är bättre den hackar på talgbollar än han hackar på huset. Kallt på kvällen, det var drygt 18 då jag kröp i säng.

ONSDAG: Kallt hela natten, det hade varit 20- som kallast. Förmiddagen var en trött och slö tid. Efter lunch blev det bättre. Cyklade innan middagen och det blev 12 km. Hade tänkt fara ut och motionera efter vägen, men det var för kallt för det. Kjell hämtade Mia i Bjurholm och så gick in och hämtade lite småsaker jag behövde hos Monica. Så jag kunde göra klart kappan till det mindre fönstret i tv rummet. Inger ringde och det är alltid roligt att prata med henne.

TORSDAG: Bra temperatur hela dagen. Handlade på förmiddagen hos Karin. Köpte en påse med jordnötter till fåglarna som de fick. Det är populärt då det får det. Hade besök av gråspetten kanske det var nötterna som lockade honom till fågelautomaterna. Var ute och motionerade efter vägen på eftermiddagen. Gick bättre denna gång, men att det funkade bättre för luftrören beror säkert på att jag skött den förebyggande medicinen. Sydde klart gardinlängderna till det större fönstret och även kappan blev klar. Sen fick jag hjälp med att sätta upp dem. Fick kort på Lovisa på kvällssidan.

FREDAG: Kall morgon och ganska kallt hela dagen. Så det blev ingen motion ute och inte inne heller. Bara den korta postrundan blev det och den genaste vägen då jag hämtade tidningen på morgonen. Kjell dammsög åt mig och jag kunde skura och göra resten, så det blev dammfritt och även fritt från katthår. På eftermiddagen blev det helghandling hos Karin. Ringde till Inger och pratade bort en stund. Och på kvällen såg vi fars på tv:n.

LÖRDAG: Trött på morgonen då jag steg upp. Var och lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Och så hämtade jag förra veckans vinst på andelstipset, det blev 8 kronor att lägga i burken för onyttiga saker. Jag vet vad jag skall köpa för dessa pengar. En stor CD samling med country musik från den tiden då det var country musik. Den som spelas idag gillar jag inte alls. På eftermiddagen blev det motion efter vägen. Kändes riktigt bra denna gång. Ulrika fick köra mig till Anderssons och så for jag därifrån och hem, det blev 3 km. Är mindre trafik på helgen och då behöver man inte gå ut på kanten lika ofta som på vardagen.

Kjell och Patrik provade snöslungan och den funkade bra på traktorn. Så det bör bli lättare för Kjell att få bort snön då han har en sådan efter traktorn. Fick lust att göra något till kvällsfikat, så jag gjorde 2 sockerkakor med olika smaker. Kjell blev nöjd och jag provsmakade på båda.

SÖNDAG: Det blev en sen uppstigning i morse, Kjell väckte mig kvart över nio. Då hade han dukat fram så det var bara att sätta sig och äta frukost. Tycker dagen blir lite konstig då man sover så länge. Har satt igång belysningen runt altan och släden, renen fick också komma ut. Är bäst att jobba med sladdar innan det blir för kallt. Hittar inte det tredje grenuttaget på spjut, så jag kan inte tända granen där jag har belysning ute. Nu väntar jag på ett par nya saker jag skickat efter. Men jag behöver grenuttaget för att få igång dem också. Så jag måste hitta det, minns inte vart jag köpte dem för många år sedan. Hade jag vetat det så har jag kunnat skaffa flera. Cyklade 7 km innan vi åt lunch, sen blev det 13 km innan middagen. Så jag fick ihop 2 mil på motionscykeln och det är jag hel nöjd med.

Veckans höjdpunkt är att jag mått bra nästan hela veckan, var egentligen bara tisdag och onsdag som var lite tung.

 

www.rallyfarmor.se

@

@

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.