Veckoblogg för v 47-2010

MÅNADAG: Kallt hela dagen, var 20 grader då jag hämtade tidningen. Så det blev bara de korta tidnings och postrundorna. Var för trött för att sätta mig på motionscykeln då jag steg upp. Så det blev 1,5 mil strax innan kvällsfikat. Sen blev det soffan resten av kvällen.

TISDAG: Bättre temperatur denna dag, var till Vårdcentralen på förmiddagen. Innan jag for hem så var jag och löste ut ett paket med två ljusdekorationer att ha utomhus. Sen på eftermiddagen blev det Vännäs och massage för alla onda muskler. Blev en tur in på Ica också innan vi for hem. De hade billiga julstjärnor och amaryllis, så jag köpte två av varje. Kvällen blev slö eftersom jag blir trött efter massagen.

ONSDAG: Somnade om sedan klockan ringt. Blev väckt av sms ton, det var från sonen han hade blivit akut inlagd på lasarettet. Hälsan är inte den bästa på honom, är lite oroande för kroppen tål inte hur mycket som helst då man har diabetes. Men han är bra till så det bör ju bli bättre. Fast man slutar ju aldrig oroa sig hur gamla ungarna än blir. Kjell hjälpte mig att bära ut de nya sakerna som skall lysa några månader nu. Men jag har timer på det mesta så det behöver inte lysa dygnet runt.

TORSDAG: Sov lite för länge, hade glömt ställa klockan. Läkaren ringde på förmiddagen och kollade läget. Jag tycker vi har bra läkare och bra sköterskor på vårdcentralen. Man får den hjälp man behöver. Strax efter lunch for vi till Umeå, Kjell skulle besikta subben. Det blev en tvåa på någon bussning. Då vi for hem så var jag in till K-Rauta och köpte lite lampor och en ny julstjärna på fot. Ville inte in till stan, för då blir det ännu värre med stressen. Farmors ”lilldräng” klarade uppkörningen för körkortet. Nu är det bara teorin som skall göras och det blir nästa vecka. Tog det lugnt på kvällen och det blev ingen motion alls för mig, var en sådan där eftermiddag och kväll som det inte gick att göra något.

FREDAG: Kallt som vanligt, det är inte mitt väder för att vara ute och motionera. Men då vi har motionscykeln så går det att sitta på den. Ringde sonen och han blev utskriven från lasarettet under dagen. Får hoppas det blir bra för honom nu. På eftermiddagen var vi och handlade hos Karin och så lämnade vi in tipset åt Kjell men andelstipset var inte klart. Gick upp och cyklade 1 mil innan vi skulle fika på kvällen. Sen blev det ”På spåret”, det var Stefan Holm jag ville se. Han brukar vara bra, men denna gång ville det sig inte för honom. Men de åt pizza där under en Italien fråga och vi blev sugna på pizza både Kjell och jag. Nu var det för sent att fara och köpa det då klockan var nio på kvällen.

LÖRDAG: Kallt fortfarande, det blir bara de korta tidningsrundorna och postrundorna nu. Innan lunch cyklade jag 3 mil på motionscykeln. Vi hade bestämt oss för att äta pizza denna dag, så då gäller det att cykla långt. Men det var mest för att testa om jag skulle klara det och det gick vägen. Var less i benen efteråt i alla fall, men jag blev av med 676 kalorier. Ringde och beställde pizza som jag hämtade och då passade jag på att hämta andelstipset också. Men jag tror man har behövt cykla minst 2 mil till för att förbruka kalorierna som fanns i pizzan. Den var i alla fall god, men det blev ingen kvällsfika för min del, blev bara 1 glas vatten. Sen avslutade vi kvällen med ”Morden i Midsomer”.

SÖNDAG: KALLT var 20,9- då jag steg upp strax före nio. För kallt för att jag skall tycka om det. Sedan vi ätit lunch gick jag ut och letade efter min stora jultomte. Hittade den till slut och nu har den fått en lykta med ett ljus i, har satt in ett gravljus med batteri i lyktan. Egentligen skall han ha en elektrisk lykta i handen, men nu kan man ställa den vart som helst då man inte behöver ström till den. Ringde Inger och grattade på födelsedagen, det var kallt även där nere och snö har de fått. Före lunch cyklade jag 10 km, det får räcka för denna dag. Benen var mjuka på mig, att cykla på 3:ans växel gick inte mer än några hundra meter. Vi avstod julskyltningen i år. Tycker det är för kallt, är inget roligt då det är nästan 20 grader kallt. Så vi stannade hemma i värmen i stället.

Veckan höjdpunkt var att Marcus klarade uppkörningen till körkortet.

 

www.rallyfarmor.se

@

@

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.