Veckoblogg för v 50

MÅNADAG: KALLT -26 så man ville nästan inte sticka ut näsan. Vi var till kyrkan på morgonen, Linns klass var det som lussade. De var duktiga barnen. Var till apoteket innan jag for hem. Åkte med Ulrika hem för Kjell skulle göra ett ärende. Han var och köpte en fin blombukett till mig. Och flera ringde och grattade. Fick kort och trisslotter av Inger och det blev vinst på en av lotterna. Så den vinsten åkte ner i min burk för onyttiga saker. Den bästa presenten kom på innan vi skulle fara och äta middag ute. Det var Marcus och Elin som kom med en amaryllis. Och ”lilldrängen” körde bil själv, han hade klarat teorin i torsdags. Jag blev verkligen glad åt att de kom. Ulrika och Mia kom in på kvällen. Sen fick jag telefon av en liten flicka, det var Lovisa och det var roligt få höra hennes röst.

TISDAG: På morgonen var jag till vårdcentralen. Kallt även denna dag, men det var inte så stor skillnad på Bjurholm och Agnäs denna dag. Vi hade 29,9 som kallast under natten det var säkert 30 också på vissa ställen. På kvällen ringde sonens pappa och jag skall fixa julklappar till de små från dem. Det var redan gjort så det fanns här hemma. Vet ju att de ringer denna tid i december och då är det bra att jag har på lager. Tvättade en maskin och torkade.

ONSDAG: Kallt hela förmiddagen, det låg kring 20 grader. Men på eftermiddagen började det bli mildare. Tarzan rusade och sprang flera gånger under dagen och det är ett säkert tecken på nederbörd inom ett dygn. Jag litar mera på Tarzan då det gäller nederbörd än på SMHI. Hade inte tänkt ta fram granen i år. Men jag visste att Kjell vill ha den, så den blev uppburen från källaren och klädd på kvällen. För min del har jag gärna varit utan gran i år.

TORSDAG: Var och skickade iväg paket med Lovisas julklappar. Så det bör vara framme i rätt tid. Blev besök på Apoteket, där jag löste ut insulin till Kotte och så behövde vi nya nålar till sprutorna. Det är inte billigt med insulin, men de 5 sprutorna räcker ganska länge. 1 spruta använder vi i 40 dagar, men nu kan man inte få ut elektroniska recept på apoteket. Så nu måste man komma ihåg så man får skrivit recept nästa gång det skall förnyas hos veterinären. Handlade lite lätt innan jag for hem. Tog en promenad vid lunch, det var skönt väder ute bara några minus grader. Och snön den föll, så bus och rusning med Tarzan stämde även denna gång. Är bra att ha en katt som visar när vi får nederbörd.

FREDAG: Det blev att pulsa i snön då jag skulle hämta tidningen. Det hade kommit en 3,5-4 dm, för snön gick över mina stövelskaft där det inte hade drevat. Patrik och Kjell skottade och plogade. Snöslungan fick köras för första gången sedan den blev införskaffad. Och det kommer säkert gå bättre att få bort snön då man inte behöver backa hela tiden. Nu går det att köra rakt fram och bättre arbetsställning. Sen är det bra att ha Patrik som hjälper till, han är en toppen kille. Vi är glada att Ulrika har hittat denna grabb. Inger ringde och det är alltid roligt då hon hör av sig. Tycker det var dumt att flytta så långt bort. Men det är tur det finns både telefon och e.post, men det går ju inte upp mot en kopp kaffe. Man saknar henne ofta. Var och handlade hos Karin innan vi åt middag. Sen på kvällen så cyklade jag 7 km, men jag hade tänkt minst 1 mil. Men fick sådan mjölksyra i benen så det gick bara inte att cykla. Kanske det var för nära inpå maten. På kvällen blev det tv, både postkod och på spåret.

LÖRDAG: Kommit lite kallsnö under natten, men det var som fjun bara. Men några cm var det i alla fall. Vi for till Bjurholm sedan vi ätit frukost, lämnade in Kjells tips och hämtade mitt andelstips. Sen var jag in till Konsum och handlade lite som inte Karin hade i går. Då vi kom hem så gjorde jag köttbullar, det blev 100 stycken gjorde av flera köttfärspaket. Då jag gjort köttbullarna och stoppat in i ugnen kom jag på att jag skulle göra godis. Så jag for och inhandlade ingredienser till det. Hade skrivit av recept i Land på chokladgodis. Jag är ingen knäckkokare så skall jag göra godis då blir det choklad godis. Gjorde 3 sorter från de recepten och så ischoklad. Så nu finns det godis hemma, fast det är nog inte så bra för mig. Kommer nog få svårt att låta bli att smaka av det. Men jag kände för att göra något då det kändes bra. Frös in köttbullar, men det blev lite att äta till middag också. Är bra att ha köttbullar färdiga i frysen. Kvällen blev framför tv:n.

SÖNDAG: Sov länge och var trött hela dagen. Strömmen for då och då under dagen, men vid fyra så försvann den i 4 timmar drygt. Så det blev konstig mat, men jag hann steka korven innan strömmen for. Man har inte så mycket att göra då det är strömlöst och så blir det lite kyligt också. Nu var det tur att det inte var så kallt ute, så det kylde inte ut så mycket. På kvällen blev det Mord i Midsomer på kanal 8, men det blev strömavbrott under tiden korta stunder. Så man missade en del av programmet. Om det redan är strömavbrott hur skall det då bli när det blir tung blötsnö? Nu var det bara lätt pudersnö, men ledningarna verkade inte tåla den så bra.

 

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.