Veckoblogg för v 52-2010-11

MÅNDAG: Hade ställt klockan för att komma upp i vettig tid. Men någon måste ha stängt av den för jag vaknade inte då den ringde. Så det blev inte som jag hade tänkt från morgonen. Hämtade tidningen innan vi åt frukost. Och så var det dags att fylla på fågelfrö, som man får göra mest varje dag nu. Cyklade 10 km på kvällssidan. Man behöver nog cykla varje dag om det skall vara till någon nytta. Men jag väntar på att få vara ute en stund också, det är trevligt med frisk luft i lungorna.

TISDAG: Kring 17 grader hela dagen. Ringde sonen på förmiddagen, var ett tag sedan jag pratade med honom. Det var kallt även i Göteborg 19- hade det varit på förmiddagen. På eftermiddagen kom ”Lilldrängen” och Elin med bussen från Umeå. Roligt att de kom tillbaka till oss även om det bara är en kort stund. Kjell var och hjälpte till med lottningen till Rågbergsrundan. Och senare på kvällen så spelade vi kort med Marcus.

ONSDAG: Kom upp i vettig tid. Kjell han for till Rågberget för att förbereda Rågbergsrundan. Ungdomen sov till nästan elva, men det är ju skollov så det gäller att vila ut. Då de ätit frukost/lunch så for de tillbaka till Umeå. Ringde och hörde att de kommit fram lyckligt. Synd att det inte blev så långt besök, men det är roligt att de kommer ibland till farmor och farfar. På kvällen så var Kjell och hjälpte till med starten på Rågbergsrundan. Själv så satte jag mig på motionscykeln och cyklade 2 mil. Det gick ganska bra tycker jag själv. Men benen blev trötta efteråt, nu hade jag försökt cykla lite fortare och då blir benen tröttare än om man cyklar i normalt tempo.

TORSDAG: Ganska bra temperatur ute. Då vi ätit lunch så for vi och handlade först hos Karin sen till Bjurholm. Var till Konsum och handlade det som inte Karin hade. Var ganska lat hela kvällen. Kjell han såg på hockey med Ulf och jag satt och försökte få ordningen på mina nya dagbokssidor för 2011, till hemsidan. Gör klart flera månaders sidor på en gång. Då slipper man göra nya varje månad.

FREDAG: -20 då jag hämtade tidningen. Var och lämnade in Kjell tips, men mitt andelstips var inte klart. Var in till Karin och handlade lite som jag hade slut på. Och även köpte mig en nyårsblomma. Inger ringde från Närke och det är alltid roligt få prata med henne. Nyårsafton firade vi i lugn och ro. Jag är inget för att fira dessa stora helger. För det påminner om de jobbiga åren då det var som i många andra hem, fylla och bråk. Jag tänker på alla kvinnor och barn som får vara rädda. Det är inte bara glädje med dessa helger, men det kunde kanske vara det för alla om inte alkoholen fanns. För den orsaker många tråkigheter för barn och kvinnor. Så vi firar in det nya året i lugn och ro, det passar oss.

LÖRDAG: Ja så vaknade man till ett nytt ovisst år. Är nog tur man inte vet vad som väntar en då det nya året börjar. Jag hoppas att detta år blir bättre än förra året. Att jag skall få komma igång och arbetsträna 25% och börja må bra varje dag. Sen kanske man kan få ett jobb som inte gör en sjuk, det är min önskan för detta nya år. Och det går bra för alla barn och barnbarn. Såg lite skidor på förmiddagen. Pratade med Inger på eftermiddagen, det är alltid roligt prata med henne. Före middagen blev det 1 mil på motionscykeln. På kvällen såg vi en del tv.

SÖNDAG: Vaknade och gick upp och cyklade 7 km. Sen blev det 7 km innan lunchen också. Och det sista passet på 6 km innan middagen. Så jag fick ihop 2 mil, men har bara cyklat på den lägsta växeln. Ville testa hur snabbt man kunde cykla. Har släkt stjärnan och en ljusstake i köksfönstret på övervåningen. Man ser bara belysningen då man sitter på motionscykeln och då tyckte jag man kunde lika gärna släcka det. Nu är backen öppen som är mitt för oss, det är trevligt att se skidåkare där. Blir lite mera liv då man är ute och ser någon komma utför berget. Och så brukar jag titta på dem då jag diskar, diskningen blir mindre tråkig då. Nu hoppas jag att det blir mildare till veckan, så man kan börja vara ute och gå lite vid lunchtid och även börjar motionera efter vägen.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.