Veckoblogg för v 1 – 2011

 

MÅNDAG: Ingen motion denna dag. Pratade med Inger på förmiddagen och ett snabb samtal med sonen. Såg på skidor på eftermiddagen då Kalla och Haag åkte. På kvällen blev det James Bond för mig. Är bara synd att filmerna är på en reklamkanal, så man får stå ut med reklam varje kvart. Men man måste stå ut med det om man nu vill se någon bra film.

TISDAG: For till Vårdcentralen på morgonsidan, men se det var fel dag. Var den 11 januari jag skulle dit. Hade lagt till både dagarna i telefonen, varför vet jag inte. Men det är ju inte långt att åka så det var ingen fara. Kilade in till Karin och handlade lite innan jag for hem. Efter lunchen for vi till Bjurholm, hämtade en storvinst från julhelgen på andelstipset hela 10 kronor. Sen var jag och köpte mig nya skor att ha inomhus. Jag var snål i somras och skickade efter typ Foppa toffeln från Cellbes för 69 kronor. Men i skon är det små piggar som man går på och det har visat sig att det nöter sockor. Tror jag har slängt 1 par sockor nästan varje vecka. Så de billiga skorna blev inte så billiga då man räknar in alla sockor som åkt i soporna. Nu är det skor som inte har några piggar i skosulan. På kvällen blev det James Bond ser rött. Jag var ju för ung då dessa filmer gick på biograferna, så jag fick aldrig se dem då. Nu har man ju åldern inne i alla fall.

ONSDAG: Ont i höger axel, vaknade under natten flera gånger pga. av axeln. Vet inte att jag gjort något speciellt, men det går inte att använda den som man vill utan att det gör ont. Men det går säkert över efter någon dag. Såg på skidor på eftermiddagen, jag gillar sprint. Att sitta och titta på de längre loppen är inget för mig. Då vi ätit middag så blev det handling hos Karin. Fick hem en 10 kg säck med torrfoder från Umeå. Patrik var så snäll att han for på Arken Zoo och hämtade den som var undanställd. Så då slapp man fara till Umeå. På kvällen blev det tv. Jag hade tänkt se Bond, men det blev en fars i stället med Eva Rydberg. Då slapp man alla reklamavbrott.

TORSDAG: En dag då det inte varit den muntra sidan precis. Men jag kom mig för att tvätta en maskin i alla fall. Snöat en del och Patrik var så bussig att han tog bort snön på gården på kvällssidan. Det hade kommit en del under dagen. Hade tänkt titta på James Bond, men då jag sett nästan 1 timme så upptäckte jag att filmen skulle räcka till halv tolv. Då slutade jag titta, orkade inte med att sitta uppe och se en film sönderhackad för att det skall vara en massa reklamavbrott.

FREDAG: Det gick tungt att komma till postlådan på morgonen, hade kommit en del snö under natten. Och det snöade mest hela dagen. Kjell fick fara och fylla på bensin i dunken till traktorn. Det går lite mera bensin nu när snöslungan sitter på. Det är bra för skidanläggningen att denna snö kom. De behövde det, för att kunna hålla backen i bra trim. Kjell fick skotta upp en ny väg till fågelautomaterna, för den jag hade förut hade drevat igen och man hittade inte det spåret. Cyklade på kvällen, har varit dåligt med cykling denna vecka. Latmasken tog överhand på mig. Såg sista timmen på Lets Dance. För vi såg ”På spåret först. Mia kom in på kvällen och satt en stund här, roligt då ungdomen kommer och hälsar på utan att man ber dem.

LÖRDAG: Kall dag, var kring 17 grader en stor del av dagen här efter älven. Men i Bjurholm och uppe i byn sken solen då vi for och handlade sedan vi ätit frukost. Det blev handling både hos Karin och Konsum. Sen blev det att köra bort tidningar och kartonger och plast. Cyklade två gånger under dagen, så jag fick ihop 15 km. först en mil sen 5 km. Och på kvällen blev det ”Fångarna på fortet”.

SÖNDAG: Har snöat en del då man steg upp. Kjell och Patrik såg till att få bort snön som kommit under natten. Jag cyklade 10 km innan lunchen. Vi har haft dåligt med domherrar här under vintern. På senhösten var det minst 5-6 par här, sen försvann de bara. Har sett ett par sista månaderna, funderar på vart de farit. Man saknar dem vid fågelautomaterna, antingen så har jag fel mat eller så har de bara försvunnit för gott. Hoppas att det bara är maten det beror på. Men de har ju ätit solrosfrö förut, så varför skulle de inte göra det denna vinter. Är det någon mer som saknar domherren? Eller är det bara här som den inte visar sig. Inger ringde och det blev en liten pratstund innan middagen. I kväll är det ”mord i midsomer” och det missar vi inte. Och det är på svt så man slipper den förbaskade reklamen.

 www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.