Veckoblogg för v 2-2011

MÅNDAG: Bra väder, jag gick upp i vettig tid och tog mig en tidningsrunda. Och sen blev det frukost och tidningsläsning. Skulle försöka komma kontakt med vårdcentralen idag, men det lyckades inte. Redan klockan nio var det fullt och inga flera samtal togs. Det är första gången det hänt, men det är säkert mycket nu efter helgerna. Efter lunchen blev det en postrunda och det var kring 0 grader. Då jag ställde mig på vågen så visade den -4 hg på en vecka. Det kändes bra, men jag har försökt vara strikt då det gäller matintaget.

TISDAG: Sov för länge, så det blev ingen tidningsrunda på morgonen. Skulle till Vårdcentralen, denna gång var det rätt dag. Löste ut paket med jeans innan jag for hem. Fick tid för läkarbesök trots allt. Säga vad man vill men vi har en bra vårdcentral med bra folk som jobbar där. De försöker alltid hjälpa till i den mån de kan. Men de kan ju inte göra underverk varje gång. Jag tycker i alla fall att man får den hjälp man behöver. På eftermiddagen var det dags för att få behandling av onda muskler både här och där. Märks att det är 5 veckor sedan man var där sist. Och innan vi for hem så blev det ett besök på Ica i Vännäs. Kvällen blev slapp för jag blir trött, gick och lade mig tidigt.

ONSDAG: Var trött då klockan ringde så jag somnade om och sov lite för länge. Släckte all julbelysning inomhus och bar undan det. Nu vill man få bort julen känns det som. Sparvhöken höll till vid småfåglarna under dagen. Fick skrämma iväg den flera gånger, man vill inte att han tar småfåglarna som man matar. Kanske det är han som har tagit domherren, den syns fortfarande inte vid fågelautomaterna. Cyklade 10 km på motionscykeln innan middagen så jag fick motion. Ringde till Mia på kvällssidan, hon och några flera elever har farit till Norrköping. De skall vara världar på Handbolls VM, det blir säkert trevligt. Ville höra så att resan gått bra för dem även om det är lärare som körde minibussen så kan det hända olyckor. Det verkar vara en del olyckor efter E 4:an i vinter. Ringde även sonen för att höra att allt var bra med honom. Det är fortfarande vinter i Göteborg.

TORSDAG: Kom upp i vettig tid. Då jag hämtade tidningen passade jag på att släcka ner belysningen runt släden. Och så släckte jag 2 ljusstakar i garaget, Kjell ville att en skulle få lysa ett tag till. Kjell han tog bort snön som kommit på förmiddagen. Jag cyklade 10 km innan lunchen. Sen blev det en postrunda på 20 minuter, så jag fick frisk luft. Det var skönt väder -8 grader ute. Såg ingen sparvhök, men den hackspett var och hälsade på. Synd att det inte fanns någon mat till den. Men det är slut på alla talgbollar.

FREDAG: Var uppe lite tidigare för jag skulle vara på vårdcentralen på morgonen. Jag ville äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Men jag förstår nu att det kan ta sin tid innan man är tillbaka till det ”normala” igen. Det är i alla fall skönt att veta att man inte är unik och att symtomen är normala för detta. Men det är ju positivt att det är många bra dagar i följd. Fast jag får lära mig att det inte går att göra flera saker på en gång. Och så får man vara glad att man har en bra läkare som förklarar varför det blir som det blir. Bjurholm har i alla fall bra personal på vårdcentralen. Blir fortsatta samtal framöver också och det är bra så länge som det går upp och ner. Var för kallt för en postrunda -20 grader igen. Men jag började städa lite lätt och det ger lite motion det också. Då vi hade ätit for vi till Bjurholm så jag fick hämta medicin. Och så lämnade vi in tipset till Kjell och hämtade mitt andelstips. Var till Konsum och handlade sådant som inte finns hos Karin. Och så köpte jag mig en tulpanbukett innan vi for hem. Är alltid trevligt med tulpaner så här i januari. Kvällen blev tv kväll för min del, jag började med ”På spåret” och då det var slut så blev det Let´s Dance.

LÖRDAG: -33 då vi steg upp, så det blev den snabbaste vägen till och från postlådan. Då vi hade ätit frukost så blev det handling för helgen. Blev en säck med solrosfrö igen, det är 5:e säcken som vi köper sedan i oktober. Men det är trevligt med fåglar runt huset och trevligare vore det om domherren kom tillbaka. Tog ner de röda gardinerna i köket och satte upp ”sommar” gardiner igen. Kjell dammsög och jag skurade och så fick vi helgfint och med färska tulpaner. Granen fick flytta upp till vinden, kändes skönt att få bort julen. Blev ingen motion denna dag, fanns inte ork för det då det var klart med städningen. Släckte ner resten av belysningen ute, tycker det lyst nog länge. Visserligen blir det lite mörkare runt huset då det inte lyser i buskar och på altan. Men jag startar hellre ljusslingor och nät tidigare.

SÖNDAG: Sov länge i morse, var trött då klockan ringde så jag somnade om. Vi har varit till Flurkmark på revy. Blev bjudna av Fam. Oskarsson, ”Marcus” tjejs mamma och pappa. Tack för det Kia och Thomas. Vi hade sällskap med Karin och Mats och fick åka med dem. Det är en trevligt revy, som jag kan rekommendera. Var faktiskt fler från kommunen som var där. Men tyvärr så glömde jag kameran hemma, så det blev inga kort tagna. Men hittade ett foto på nätet som jag lånat till veckans bild. Nu väntar man bara på att ”Morden i Midsomer” skall börja. Det är bara två avsnitt kvar, lite synd för det har varit en bra deckare tycker vi båda.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.