Veckoblogg för v 3-2011

MÅNDAG: Skönt väder kring 4 minus under dagen, så jag kom ut och promenera. Blev en tidningsrunda på morgonen och så efter lunchen blev det promenad efter vår lilla väg. Jag fick ihop 40 minuter totalt. Sen cyklade jag 5 km på eftermiddagen. Resten av tiden slappade jag bara. Kvällen blev framför tv:n och jag tittade på Idrottsgalan.

TISDAG: Tidningsrunda på morgonen, det var kyligare denna dag. Men det kändes inte så kallt tycker jag. Efter lunchen promenad och försökte ha lite snabbare tempo denna gång. Det gick bra trots att det var drygt 10 minus grader. Fick ihop drygt 45 minuter under dagen. Och fåglarna fick mera mat. På kvällen var jag själv hemma, så jag satt och försökt lära mig att göra lite roliga saker med foton. Men det är inte det lättaste. Har hittat ett program som är på svenska, man kan prova det gratis i 30 dagar. Och det verkar vara det bästa jag provat och priset är hyfsat också. Lutar nog åt att jag köper det då prövotiden är över. Kände mig trött på kvällen, men det är nog den friska luften under dagen som gjorde mig trött.

ONSDAG: Somnade om sedan klockan ringt, så det blev bara rundningen då jag hämtade tidningen. Men efter lunch blev det 20 minuters promenad. Det blev inte gjort något under dagen, det var en dag då det var tungt. Men jag cyklade i alla fall 10 km på kvällssidan och så såg jag ”Fuskbyggarna”. På kvällen började det bli kallare igen, var nästan 20- grader då jag gick i säng.

TORSDAG: -22 då jag hämtade tidningen, det blev bara ca 15 minuters promenad under dagen. Var kallt även vid lunch tid, men i Bjurholm var det mildare. Så det blev en vilo dag från motionen. Försökte sitta med bokföringen till oss, men det är svårt. Går bra en stund men sedan är det svårt att koncentrera sig. Och det får inte vara några störningsmoment i min närhet. Inte ens katten får var nära mig, det blir svårare på en gång då. Men jag klarade 10 minuter sedan var det kört. Känns inget roligt alls, men det skall väl bli bättre med tiden hoppas jag. Mia ringde från Norrköping, tiden där med Handbolls VM var slut. Var trött på kvällen, kände mig trött i tankar och inte på humör alls.

FREDAG: Kallt även denna morgon då jag hämtade tidningen. Och det var inte precis någon värme vid lunch. Men det började bli mildare och på eftermiddagen var det mänskligt ute igen. Det blev inte så långa promenader under dagen. Och ingen cykel på kvällen heller. Vi for och handlade redan på förmiddagen hos Karin. För Kjell skulle hämta Mia i Nordmaling på eftermiddagen. Hon kom hem från VM:s dagarna i Norrköping. Inger ringde på kvällssidan, alltid roligt att få prata med henne en stund. Det blev ”På spåret” och efter det ”Let´s Dance”. Så det blev mycket tv för min del denna kväll.

LÖRDAG: Då vi ätit frukost så blev det Bjurholm och lämna in tipset till Kjell och hämta mitt andelstips. Kilade in på Ica också för att jag skulle se om de hade bl.a. sötpotatis. Men det fanns inte där, så det blev Konsum. Var soligt och fint vinterväder i Bjurholm, så åkte hem och bytte kläder. Sen fick Kjell köra mig så jag fick motionera 3 km efter vägen. Här hemma efter älven så var det betydligt kallare och ingen sol ännu. Men vägen är ganska ojämn fläckvis, så det är lite besvärligt att veta vart man skall vara. Egentligen är det bäst ute i körbanan, men där vill man inte vara. Det gick i alla fall ganska bra, även om jag får som kramp i smalbenen. Men det var skönt att få vara ute en stund. Nu är det bara att vänta på att även solen skall komma till oss.

SÖNDAG: Sov länge i morse, men jag somnade inte förrän efter halv två, fick ta en tablett för att kunna somna. -25 grader drygt som kallast under natten och 21- då vi steg upp. Så det blev att fylla på fågelfrö till småfåglarna. Men skatorna gillar inte havregrynsgröt har jag upptäckt. Hade utgången havregryn så jag kokade en stor portion igår och lade ute till dem. Men det mesta är kvar, nu kan det kanske bero på att det frusit ihop. Är det inte det felet då tycker jag att de blivit kräsna. Men kommer kråkorna då försvinner det säkert, de är mindre nogräknade. Var ett tag sedan jag färgade håret, så det är liksom både rött och grått. Hittade en tub med mörkgrå toning och eftersom det är mera grått än rött. Så hade jag trott att det skulle gå att få håret mörkare grått helt och hållet. Men tji fick jag, är nog avfärgning som gäller. Så jag måste se till att komma till frissan och få hjälp med det. Är less på att gå och färga håret var 6:e vecka, så nu får det bli grått igen. Känner av motionen igår i både ben , men jag cyklade 9 km innan lunchen. Det går ju bra att cykla även om man har ont i benen. Och innan middagen blev det 6 km och så 5 km innan kvällsfikat, så jag fick ihop mina 2 mil till slut. Idag blev det även invägning och vågen visar på 0,5 kg minus. Så nu är 1 kg borta sedan den 9 januari, det går i lämplig fart. Är inte bra om man tappar kilona för snabbt. I kväll blir det sista avsnittet av Morden i Midsomer, synd för det är en bra deckare. Temperaturen går mot rätt håll, så kanske man kan vara ute ganska mycket till veckan som kommer. Men jag får nog nöja mig med promenad i så fall till att börja med. För som benen känns nu så går det bara att promenera och cykla.

 

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.