Veckoblogg för v 4 -2011

MÅNDAG: + grader då man gick ut och hämtade tidningen på morgonen. Och det var milt hela dagen. Gick en tidningsrunda och en postrunda efter lunchen. Satte mig med Kjells bokföring igen, men det blev avbrott efter en stund. Det får inte vara några störningsmoment alls för mig. För då klarar jag inte att koncentrera mig. Provade flera gånger under dagen, men till slut gav jag upp. I eftermiddag så kom Jehovas vittnen, men jag avböjde. Kände inte för att diskutera med dem. Bättre att de får veta från början att man inte är intresserad. Blev 40 min på motionscykeln på kvällssidan. Denna gång gjorde jag lite annorlunda, cyklade på 1-6:ans växel. Men 1minut på 6:an kändes som evigheter. Efteråt kändes benen möra, får se om man kan få lite mera styrka i benen om man cyklar på lite tyngre i bland också.

TISDAG: Till Bjurholm och vårdcentralen på morgonen. Innan jag for hem så handlade jag lite lätt. Vi fick hjälp med att fixa ett element som stod och droppade. Så jag köpte med mig hem två semlor till Kjell och hans kusin. Själv så fikade jag inte med dem, för jag ville inte se semlan. Då har jag bara blivit frestad att äta en också. På eftermiddagen skulle jag träffa min kontaktperson från försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Och jag får börja arbetsträna och det känns bra. Blir 10 timmar i veckan första veckorna, sen ökar man på timmarna eftersom. Och jag kommer till ett ställe där det inte är någon stress. Skall bli spännande med detta och jag ser fram emot det. Ingen motion denna dag, kände av cyklingen med tunga växlar. Och det blir inte någon promenad under dagen heller.

ONSDAG: Hade tid i Vännäs på förmiddagen, så det blev behandlingen på de onda musklerna och bäckenbenet och lite annat också. Så jag fick order att inget göra på två dagar, inte ens cykla på motionscykeln. Kan inte säga att det är skönt då det är gör ont i muskler och annat. Var in till Ica innan vi for hem och till veterinärstationen och köpte Kattmalt till Kotte. Han får det för att tarmen skall fungera lite bättre. Och han tycker om det så det är inga problem att ge honom det. De gånger han inte vill ha så kletar man bara på tassen. Men det andra katterna tycker också om det, så man får försöka ge Kotte så de inte är i närheten för då skall de ha också. Petter han går och slickar av Kotte på tassen om han får chansen. Kallt hela dagen, så det har inte blivit några extra turer då man hämtat posten. Gav bara fåglarna mera mat. Blir trött efter behandlingen så jag somnade framför tv:n redan på eftermiddagen. Såg ”Morden i Midsomer” på kanal 3. Trist bara med alla avbrott för reklam.

TORSDAG: Milt och under dagen blev det plus grader. Inger ringde på förmiddagen, så man fick prata bort en stund. Efter lunch så blev det en promenad på 30 minuter, det var verkligen skönt ute då. Blev en liten tur till Karin på eftermiddagen och handlade lite lätt. Kvällen blev det tv 3 för min del ”Landskampen”, det är synd att det är så många reklam uppehåll.

FREDAG: Mycket milt och det rasade från taken. Varje gång det rasar hajar jag till och tänker på balkongen. Hoppas räcket klarar sig bättre i år, vill inte det skall brytas sönder. Blev bara en kortare postrunda, latmasken tog över på mig. Det blev en slö dag, hela dagen. På kvällen blev det ”På spåret” och så såg jag slutet på Lets Dance.

LÖRDAG: Blåsigt och milt, tog en tidningsrunda på morgonen. Och efter frukosten så for vi och handlade och lämnade in tipset. Ville fara och motionera efter vägen, jag skulle få medvind så det passade bra. Men efter ett tag så får jag gör ont i smalbenen, jag fick avbryta efter drygt 2,5 km. Vet inte om det beror på underlaget. För då jag går efter vår väg så känner jag det inte. Kan vara för hårt underlag för mina smalben. Skall prova någon dag efter våran väg med dubbskorna. Kjell skottade bort snön som rasat från taket och ner på balkongen. Det gick bra denna gång i alla fall. Innan middagen så blev det motionscykel 5 km. Ville göra av med en del kalorier för det var semla till fikat. Kollade kalorierna i en semla och det är omkring 450 kcal i en enda. Det är en hel måltid, så skall man äta semla så tål det att man får motionera också. Men semlan var god i alla fall.

SÖNDAG: Sov länge som vanligt då det är söndag. Tog en promenad på 35 minuter efter våran väg. Det var skönt kring 0 gradigt. Fyllde på fågelfrö, de har ätit lite mindre nu då det varit så milt. Innan middagen så blev det 7 km på motionscykeln. På andelstipset gick det bra, vi fick 11 rätt. Så det blir nog kring 15 kronor i burken för onyttiga saker. Har inte räknat hur mycket jag har i burken, men jag skall vänta med det tills längre fram i vår. Då ser jag hur mycket jag fått ihop och ser då hur mycket det räcker till. Just nu finns det inget som lockar i alla fall. Har tvättat en maskin och tagit reda på en ren tvätt också. I morgon skall jag iväg till biblioteket där jag skall arbetsträna i 5 veckor. Känns bra att få gör det, det är först då man får vara ute på något ställe som man kan avgöra hur man mår och hur mycket man klarar. Men det känns som ett steg i rätt riktning tycker jag. Ser fram emot detta även om det känns lite pirrigt också. Men det är förhoppningsvis inte något stressigt ställe att vara på.

 

www.rallyfarmor.se

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.