Veckoblogg för v 6 – 2011

MÅNDAG: Blev en tung måndag, fick besked på söndag kväll att mor gått bort. Det var ingen som var beredd på det. Då jag fick telefon av den minste lillebrodern på söndag strax efter sju på kvällen visste jag att något hänt. Men att det var mor som dött det kunde jag inte tro. Trodde det var pojkarnas pappa det gällde. Nu får man ångra att man inte tog sig tid att fara och hälsa på. Det var nio år sedan jag var dit, men man har inte haft tid på sommaren. Tänk vad dum man är, man har kunnat ta sig tid. Men det är många mil att fara och man blir bekväm och sådant som är jobbigt skjuter man framför sig. Resan som ev. blir nu är en resa som man inte vill göra. Egentligen skall man vara hemma, för for man inte då hon levde så skall man egentligen inte fara då mor är död. Pratade med bror och moster och son under dagen. Och på kvällen ringde den äldste brodern.

TISDAG: Hemma idag också från arbetsträningen, orkade inte åka. Kände att jag behövde få vara hemma och försöka komma till rätta med mina tankar. Sov länge, var så trött då Kjell steg upp så jag steg inte upp förrän halv tio. Då hämtade jag tidningen och så blev det frukost. Vi var till Vännäs på eftermiddagen. Pratade med sonen och så ringde Marcus och det värmde då ”lilldrängen” ringde och hörde hur farmor mådde.

ONSDAG: Hemma även denna dag, bröderna var till begravningsbyrån på förmiddagen. Pratade med dem, så nu är allt klart för begravning. Men det hade känts bättre om jag kunnat vara med. Känns jobbigt att fara ner, men gör jag det inte nu så blir det ännu värre. Då får man ångra sig ännu mera. Hade tänkt cykla men det bet inte på. Så det blev en dag till utan motion.

TORSDAG: Trött då klockan ringde strax efter sju och det var 23 grader kallt. Så det blev den kortaste vägen till postlådan för att hämta tidningen. Var på arbetsträningen, kändes bra att komma ut. Inger ringde på eftermiddagen, det snöade hos dem. Cyklade 10 km, men det kändes att det var ett tag sedan jag cyklade. Men jag försökte att cykla på de 4 första växlarna. Sonen ringde, Lovisa hade fått en pippi peruk så hon var nöjd. Det är Pippi Långstrump som gäller hos henne.

FREDAG: 25,6 – då jag hämtade tidningen, det kändes bistert. Fick ha Kjell att köra mig till Bjurholm. Hade kört ut bilen från garaget och lät bilen stå då jag skulle stänga dörrarna, drog i handbromsen. Och märkte att det var inte som det brukar då man drar i den. Då jag skulle köra iväg så gick det inte att få loss den. Men den släppte sedan många varit där och rekat, fel är det på den. Så vi får lämna in den och få detta fixat. Man måste kunna använda handbromsen utan att riskera bli stående med bilen. Var ett fint vinterväder även om det var kyligt, då jag gick min postrunda var det 17- grader efter älven. Så slalomen på tv och då det var slut då blev det helghandling. Jag hämtade mitt andelstips och så hämtade förra veckans vinst, det blev 5 kronor till burken för onyttiga saker. Före kvällsfikat blev det 15 km på motionscykeln. Sen blev det ”På spåret” och slutet på ”Lets Dance”.

LÖRDAG: Sov länge på morgonen, men det blev en liten promenad då jag hämtade tidningen. Var en fin vinterdag, -4 mest hela dagen. Innan lunch for jag och gick och provade jogga. Men det går inte något bra med att jogga, för jag får ont i smalbenen direkt. Det blev i alla fall 30 minuters motion i friska luften. Får nog ställa in mig på promenader och motionscykeln tills det blir bar mark och man kan vara i terrängen. På eftermiddagen så for vi så Kjell fick åka ca 6 km efter Konstvägens loppets bana.

SÖNDAG: Somnade om sedan jag stängt av väckningen. Det var soligt men kallt -24 här vid älven då vi steg upp. Kjell fick ta fram traktorn och fick ta bort den snö som kommit. Hade tänkt fara ut och gå en sväng, men jag satte mig på motionscykeln i stället. Det blev 15 km för mig, men benen var tunga så var lägsta växeln som gällde nästan hela tiden. Har även känt mig tung i sinnet under dagen. Tänkte på mor under dagen och kan inte fortfarande riktigt fatta att hon är borta. Men det blir bättre med tiden det vet man ju. Livet måste ju gå vidare även om man mister någon som står en nära. I kväll blir det ”Mord i Midsomer” på kanal 8, det är något man inte gärna missar. www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.