Veckoblogg för v 7 -2011

MÅNDAG: -33 då vi steg upp, Kjell följde med till Bjurholm. Var meningen jag skulle gå från Volvo till Biblioteket. Men eftersom det var så kallt så tog Kjell Subben och körde mig den biten. För jag hade problem med kylan i mina luftrör den lilla biten det är till postlådan. Så vi ville inte riskera att jag skulle bli tätt pga. kylan. Nu är det 3 timmar varje dag som gäller för mig. Känns bra just nu i alla fall, men jag är nog på rätt plats. För stress är det inte på ett bibliotek. Köpte 4 trisslotter till Kjell som han fick på alla hjärtans dagen. Vi hade tänkt fara ut och äta, men jag ändrade mig. Insåg att det skulle bli för mycket kalorier och jag kände inte för att cykla minst 2 mil. Det får bli en annan gång vi gör det.

TISDAG: Kallt även denna dag, men det blev lite mildare fram på dagen. Var kring 19- på eftermiddagen. Har försökt få ihop lite musik till mors minnesstund. Och eftersom jag tycker mycket om Boss och Anita så vill jag ha musik från dem. Men den jag har mest kassettband, så jag skrev ett brev till dem. Fick telefonsamtal från dem på eftermiddagen och de skickar de CD skivorna jag behöver. Mycket trevliga människor, tyvärr så har de slutat mer eller mindre med marknader. Så man kan nog inte få köpa deras skivor på Nordmalingsmarknaden. Synd att de inte kan komma upp hit och spela och sjunga i ev. en kyrka. Det kändes bra att jag får tag på den musik jag känner för. På kvällen blev det cykel, men benen kändes möra så det blev bara 10 km på lättaste växeln.

ONSDAG: Åkte med Kjell till Bjurholm på morgonen, han skulle till sjukgymnasten. Sen fick han hämta mig då jag slutade. Handlade lite lätt innan vi for hem. Ringde till min gamla kompis Irene. Man blir alltid på bra humör då man pratar med henne, vi hade mycket roligt tillsammans då vi var unga. Blev 10 km på motionscykeln innan kvälls fikat.

TORSDAG: Kallt även denna dag, börjar längta efter mildare väder. Handlade innan jag for hem. Blev ingen promenad efter lunchen, kände mig trött i både huvud och kropp. Innan middagen så cyklade jag, men det blev bara 7 km. Fanns inte lust för mera. Fick dödsannonsen av Inger, hon hade klippt ut den i Närkes Allehanda. Det är ju aldrig roligt att få en dödsannons, men man vill ju också ha den kvar. På kvällen så hade Kjell revisorerna här, så byns kassa blev reviderad. Jag tittade på ”landskampen” på tv 3. Och så såg jag på Plus efter det, kan alltid finnas något vettigt som man får lära sig.

FREDAG: Trött i morse då klockan ringde, men man vaknar till då man går ut i 23- grader för att hämta tidningen. Då vi ätit lunch for vi till Bjurholm och lämnade in tipset. Var in till Konsum och köpte mjukmat till Kotte och Petter. Sen handlade vi hos Karin för helgen. Inger ringde på eftermiddagen och det är alltid roligt att prata med henne. Fick för mig att skicka efter några påsar med frö till Änglatrumpeter, skall försöka driva upp några till sommaren. På kvällen blev det ”På spåret” och så såg jag slutet på ”Let´s Dance”.

LÖRDAG: Kjell gick upp redan vid halv åtta, jag låg till åtta. Sen blev det frukost för mig och Kjell for till Umeå. Han skulle vara funktionär på Antikloppet, de har som valigt otur med kylan. För min del så blev det motionscykel vid lunch och jag fick ihop 3,5 mil. Men jag cyklade 7 km och så drack jag lite vatten och vilade några minuter. Jag gjorde av med 791 kcal i alla fall. Och det var tur det, för det var kalas i granngården. Vi var bjudna till Windey och Bo-Erik, det var Windey som fyllde år. Och där var det hur mycket mat Thaimat som helst. Är otroligt god mat som det bjuds på, bl.a. hemmagjorda vårrullar. Kunde inte smaka på allt och så blev det två sorters tårta till kaffet. Det var trevligt och mycket folk.

SÖNDAG: Vaknade halv nio i morse. Och då såg jag att det varit rovfågel besök vid fågelautomaterna vid sovrumsfönstret. Det var flera små fåglar som fått sätta livet till. Inte roligt då sparvhöken är och tar dem här vid matbordet. Då vi ätit frukost så gjorde jag köttfärsbiffar av nästan 1 kg älgfärs. Och i eftermiddag blev det att se på slalomen, roligt at det blev ett silver för Byggmark. Hade tänkt cykla innan middagen, men det fanns ingen lust för det idag. Mina tankar har varit någon annanstans och inget har känts bra idag. Får se om lusten kommer tillbaka i morgon kanske.

www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.