Veckoblogg för v 8- 2011

MÅNDAG: 23- då jag steg upp, men det blev mildare under dagen. Var till Bjurholm på eftermiddagen, skulle hämta ut lite medicin. Sen blev det lite handling hos Karin. Fick mina skivor med Bosse & Anita. Så jag gick genom dem och har försökt välja ut några av bitarna som skall spelas på mors begravning. Men det är flera fina som man har villat ta med, men det går ju inte spela hur många låtar som helst. Innan mat så cyklade jag 8 km, hade tänkt cykla 1 mil. Men det fanns inte lust eller ork för mera.

TISDAG: Trodde jag såg fel då jag tittade på termometern på morgonen, det var 29,8-. Men det var inte fel, det var så kallt ute. Fast det blev en fin vinterdag med sol och kring 12- grader. På eftermiddagen var vi till Vännäs, på massage. Och så var jag in till veterinären och köpte torrfoder. Har beställt en 10 kg säck i Nordmaling, men det tar en vecka att få det. Så jag var tvungen att köpa 5 kg bara. Men det är dubbelt så dyrt hos veterinären och nästan samma foder. Var in till Ica innan vi for hem. Som vanligt blir jag trött efter behandlingen och denna gång var de ont lite över allt. Så det var inte lätt att vara tyst då han masserade.

ONSDAG: Mindre kallt denna morgon ”bara 22-”, det kändes också mildare då man gick ut. Det blev en solig fin vinterdag i alla fall, även om det var lite kyligt även mitt på dagen. Nu börjar man längta efter lite mildare. Blev en liten postrunda innan det blev lunch, det var skönt att få lite frisk luft i lungorna. Cyklade på motionscykeln på kvällssidan. Och jag gjorde som Lasse sa till mig då vi var i Vännäs. Jag har alltid cyklat strumplästen och trampat med framdelen av fötterna, som på tårna. Nu fick jag veta att så skall man inte göra utan man skall ha skor och trampan skall vara mitt under foten. Det kan vara en bidragande orsak till mina spända vader och ömma benhinnor. Så nu får jag se som det blir bättre sedan jag lärt om. Och det kändes att man fick bättre styrka då man trampade. Kvällen blev slapp, jag satt och försökte få till det som jag skall framföra på mors begravning. Men jag måste ringa prästen snart för att höra om han kan hjälpa mig att läsa raderna. Och jag kommer närmre och närmre den jobbiga dagen. Men jag måste klara av det, även om det gör ont. Pratade med min äldste lillebror och inget resultat från obduktionen. Konstigt att det skall ta så lång tid, men det måste bli klart innan begravningen.

TORSDAG: ”bara -14” på morgonen, men det blåste på dagen så det kändes som det var 20- grader. Glömde snuset hemma på morgonen och det blev jobbigt, så jag var tvungen gå och köpa mig en dosa. För att vara utan snus en hel förmiddag det gick inget bra. Var och handlade på eftermiddagen hos Karin. Och före middagen så blev det 1 mil på motionscykeln. Det var tunga ben, men jag cyklade på tre olika växlar. Och trean var nästan för tung denna gång. På kvällen blev det ”Landskampen” på kanal tre.

FREDAG: Ringde min handledare på försäkringskassan på morgonen. Ville få några veckor till att arbetsträna med 4 timmar om dagen. Känns för kort tid som jag fått och jag fick två veckor till. Så det blir arbetsträning v 11 också, det känns bra att jag fick det. Vi var till Bjurholm på eftermiddagen, lämnade in Kjells tips och handlade lite lätt på Konsum. Mellanbrodern ringde och det blev ganska långt samtal med honom. Det är vi två som är mest lika i sätt och tankar. På kvällen blev det både ”Postkod”, ”På spåret” och så slutet på ”Let´s Dance”.

LÖRDAG: Trött och sov länge, då vi ätit frukost så blev det handling. Var även till Bjurholm och hämtade mitt andelstips, som det blev 11 rätt på. Pratade med sonen, han och Lovisa kommer till Begravningen. Så vi får träffas både på torsdagskväll och på fredagen. De åker tillbaka direkt efter begravningen. Så mitt i allt som är jobbigt så finns det en ljuspunkt och det är att få träffa son och lilla Lovisa. Hon pratar om farfar och blev glad då hon skulle få träffa farmor och farfar. Blev en promenad i det fina vintervädret på eftermiddagen. Sen blev det 1 mil på motionscykeln innan kvällsfikat.

SÖNDAG: Var gör trött i morse och hela förmiddagen, ville bara sova. Såg lite på skidåkningen, men orkade inte se till slutet. Tog reda på den rena tvätten i stället. Och nu har jag cyklat 15 km, men var tunga som bly. Så det blev lägsta växeln hela tiden. Har satt frö till tomater och daturor, så nu får man se om de gror. Pratat som hastigast med Marcus, han kommer nog komma på sportlovet någon dag. Nu blir det Bingo lotto fram till åtta, då slår man över och ser ”Morden i Midsomer”.

www.rallyfarmor.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.